Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Voiton puolella avoimen kanssa!

Moikkelis! Kävin tänään katselemassa opintosuorituksia ja sinne oli tullut tällä hetkellä meneillään olevan Psykologian tutkimusmenetelmät kurssin hyväksilukeminen. Mulle oli laitettu siitä arvosanaksi 4, koska olin saanut kahdesta ekasta tilaston kurssista 3 ja 5. Oon kyllä tosi tyytyväinen. :) Yksi essee pitäisi vielä kirjoittaa ja sitten olisi 35 opintopistettä kasassa! Aikamoista. Toivottavasti saisin tästä esseesuorituksesta nyt edes nelosen, jotta kurssiarvosana jäisi vitoseksi. Mulla on kyllä hirmuisesti tekstiä (11 sivua) ja vielä tosiaan yksi essee on aloittamatta. Ajattelin aloitella sitä tässä nyt ennen töitä ja jatkaa illalla töiden jälkeen. Onneksi aihe on helpompi kuin edellisessä esseessä, niin yritän saada sen nopeasti kasaan ja palautetta, jotta pääsen tilastojen kimppuun. Töitä on nyt ens viikosta lähtien onneksi vähemmän. Mulla jatkuu toukokuussa lomailu lukuloman jälkeen, mulle on kertynyt kuulemma melkein 3 viikkoa palkallista lomaa, joten pidän ne matkan aikaan ja sen jälkeen. Ehtii vielä panostaa sosiaalipsykan kokeeseen... Kauheesti kaikkia juttuja meneillään ja mä oon ihan innoissani! Aika tuntuu hupenevan, mutta onneksi energiaa on niin paljon enemmän kuin viime keväänä. :) Tsemppiä kaikille kanssalukijoille! Ollaan supereita. :)

Ps. Tietääkö kukaan, miten Helsingissä hyväksiluetaan Tampereen avoimen opintoja?


Päättäväisyydellä,
Embe

7 kommenttia:

  1. Mä aion käydä kasvatustieteiden Jyväskylän avoimen opintoja, joten soittelin Helsigin yliopiston opolle kuin hyvin niitä hyväksiluetaan. Kuulema kannattaa itse kattoo avoimen sisältöjä ja verrata niitä HY:n sisältöihin. Pääsääntöisestihän perus- ja aineopinnot ovat aikalailla samoja, mutta kaikkia ei välttämättä hyväksilueta. Kuulema hyvin opintokohtaista.

    VastaaPoista
  2. Se on niinkin yksinkertaista kuin että käydään näyttämässä psykologian amanuenssille (tällä hetkellä Hilkka Pakarinen) opintosuoritusotetta ja sitten saat suoraan ne hyväksiluettua. Tosin tuo koskee vaan psykan opintoja. Jos tilastotieteen opintoja haluaa hyväksilukea, niin miun piti ainakin käydä näyttämässä niiden kurssien opintosisältöjä ensin yhdelle meidän tilaston opettajalle ja sen jälkeen vasta menee amanuenssille :)

    VastaaPoista
  3. Mäkin haen psykalle mutta Jyväskylään. Oon lukenut kolme vuotta varhaiskasvatustiedettä (JYU:ssa), ja valmistunkin nyt keväällä lastentarhanopettajaksi. Tällainen pieni harharetki lukion jälkeen, vaikka jo silloin psykologia vaikutti omimmalta jutulta.. :D Valmistuminen tarkottaa, että pääsykoeurakan kanssa päällekkäin on kandi + loput tutkintoon vaadittavat kurssit.

    Kommentoin siksi, että halusin kertoa saavani ihan älyttömästi tsemppiä näistä sun kirjotuksista. Vaikutat tosi määrätietoiselta ja itsellekin on paremmin konkretisoitunu, että hommia pitää tehdä, jos aikoo päästä sisälle. Jotenkin oma urakka ei tunnu ihan ylitsepääsemättömältä, kun käy aina välillä vierailemassa täällä sun blogissa. :) ehkä se on se vertaistuki! Mutta pääset varmasti sisään tänä vuonna. Sinä jos kuka oot paikkas ansainnu :)

    - Assi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva lukee vähän erilainen tarina hakuprosessista. :) Aiotko siis hakea päävalinnassa vai erillisvalinnassa? Kuulostaa kyllä rankalta toi kandin ja pääsykokeiden kanssa painiminen. :/ Mulla äiti tekee nyt kandia ja se on ihan hermoraunio. :D Mukavaa, että saat tsemppiä mun teksteistä, mäkin vastaavasti saan näistä kommenteista. :) Kiitos hirveesti kannustuksesta, mielettömät tsempit myös sulle! Ainakaan päättäväisyyttä ei näytä puuttuvan. :)

      Poista
    2. Päävalinnassa haen! Sitten on vielä sellainen pieni takaportti, että jos en pääse, niin luen aineopinnot valmiiksi, ja sitten haen suoraan maisterivaiheeseen. Ainakin Jyväskylässä onnistuu noin, en tiedä muista yliopistoista.

      Oon hakenu jo kerran aiemmin, ja lähdin pääsykokeisiin aika soitellen. Jotenkin ei vaan ollu oikeasti tajunnu ennen sitä, että monivalintakysymyksissä vaaditaan niin yksityiskohtaista tietoa. (Vaikka olin aiemminkin jo ollut monivalintapääsykokeissa.) Luotin liikaa loogiseen päättelyyn ja soveltamiseen, ja sitten siellä kysytäänkin desimaalin tarkkuudella jotain lukua :D

      Noo, virheistä oppii, ja nyt uutta yritystä vaan :) Kiitos sullekin tsempeistä! :) Ja jaksamista pänttäämiseen!

      - Assi

      Poista
    3. Assi: tiedätkö yhtään, että koskeeko tuo takaportti+aineopinto jutut myös varhaiskasvatuksen maisteriopintoja? Täytyykö olla alla valmiina joku kandi-tutkinto, että voisi hakea maisteriksi? Vai käykö, jos on alaan liittyvä amk-tutkinto + aine- ja perusopinnot, jotta voisi hakea maisteriksi?

      Poista
  4. Kiitoksia infosta! Täytyy pistää mieleen noi käytännön jutut, että tietää mitä tehdä KUN pääsee sisään ;)

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)