Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 14. syyskuuta 2012

Opiskelijaelämän harjoittelua

Heipsansaa! Tällä viikolla on tullut harjoiteltua opiskelijaelämää muidenkin asioiden kuin lukemisen merkeissä. Eilen oli syyskuun Kolmiot -pippalot, joissa olin parin kaverin kanssa (toinen opiskelee yliopistolla ja toinen AMK:ssa), joten sain kaverin kautta lipun sinne. Pirskeet pidettiin Tampereen Tivolissa, missä en oo ennen käyny ja paikka oli ihan kiva, mutta siellä oli liian täyttä. Koko paikka oli ahdettu täpötäyteen! Itse olin kuskina kuitenkin, ettei mun sentään tarvinnut juomia jonottaa, paitsi yhtä vesilasia. En nyt jaksa jauhaa niistä sen enempää, oli ihan kivaa. Kurja vaan, kun ei oo itellä opiskelukavereita ja kaverit halusi kutienkin käydä katsomassa omiaan, niin oli välillä vähän ulkopuolinen olo. Sain Kolmioista ensimmäisen haalarimerkkini! Vaikka mulla ei vielä oo ees haalareita. :D Siitä vielä lisää motivaatioita, ettei merkki turhan panttina joudu ilmoitustaululla odottelee.. ;)



Matikka etenee ihan mukavasti, oon nyt viikon sisään lukenut samaa aihetta kolmesti. :D Kyllä pitäisi nyt olla fraktiilit, mediaanit ja keskihajonnat hallussa, kun niitä on luettu HoloPulkista, Nummenmaasta ja käyty vielä luennolla läpi! Puolet Nummenmaan tehtävistä on vielä tekemättä ja läksyt rästissä. Täytyy koittaa päästä ylös sängystä tekemään Nummenmaan tehtävät edes loppuun. Väsyttää kauheesti ja pää vähän kipeä, kun nukkumaan pääsi puoli neljältä.. Käytiin vielä Kolmioiden jälkeen Mäkin autokaistalla mässäämässä, sitten kaverit kotiin ja sitten vasta nukkumaan! Yleensä nukun 10 tuntia yössä, niin tää viis tuntia vähän risoo, enkä saa enää unta. :( EDiä naamariin niin jaksaa illaksi mennä töihin!



Ah, se vielä tästä opiskelijaelämän harjoittelusta, että mulla on jäätävä tenttikirjakriisi. Psykan ekassa tentissä, joka on kuukauden päästä on kaksi kirjaa: toinen suomenkielinen ja toinen englannin. Suomen kielisen saan käsiini isäni luota Forssasta, mutta tuota englannin kielistä on mahdoton saada! Yliopiston kirjastolla jokaiseen kirjaan yli 60 varausta, niin eihän siinä oo ees järkeä varata sitä, kun en ehdi sitä saamaan! Niitä on kyllä tilattu sinne 10 lisää, että koitan nyt vaania kirjaston sivuja, jos mullekin vapautuis kirja. Jos ei käy tuuri, niin sitten täytyy yrittää saada kirjaa lyhytlainaan edes viikonlopuksi ja jos käy vielä huonompi tuuri, niin se on sitten vuorokausilaina tai penkin kulutus tenttikirjalukusalissa. Huoh. Luennot ei oo ees alkanu ja kirjaa ei saa mistän! Mitä teen?? Onko teillä yhtään vinkkejä? Pärjääkö tentissä, vaikka kirjan luku jäisi vähemmälle, jos istuu kaikki luennot paikan päällä?



Hyvä käydä nää kaikki kirjastomokat yms. ennen varsinaisia opintoja, niin voi sillon heräillä vähän aikaisemmin kirjojen hankintaan. :D Mutta nyt meen tekemään läksyjä, että tulee tehtyä edes jotain järkevää tänään.


Päättäväisyydellä,
Embe

6 kommenttia:

  1. Joidenkin englanninkielisten opusten kohdalla kannattaa käydä tsekkaamassa amazonin tarjonta, osaa nimittäin myydään todella huokealla hinnalla sitä kautta ja siinä samalla tulee kerrytettyä ammattikirjastoakin. :) Ei tietenkään ole järkevää kaikkien kirjojen kohdalla ja joidenkin hinta on ulkomailtakin tilattuna korkea, mutta ainakin itse olen tykännyt kun saa välillä tehdä hyvällä omallatunnolla merkintöjäkin noihin eikä tarvi hätäillä palautustenkaan kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti aivan mielettömästi!! Löysinkin tuon opuksen samantien sieltä. :) Päätin olla epänirso, ja aion tilata vanhemman painoksen (joka käy myös tenttiin) ja vieläpä käytettynä.:D Maksaa alle 15$. Tää todennäköisesti pelastaa mun tentin!

      Poista
  2. Voi älä turhaan stressaa, jos käyt kaikki luennot nii uskon että pärjäät pitkälle pelkästään niillä! :) Mikäs kirja se enkun kielinen onkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. How children develop - Siegler. Katoin kaikki yliopiston kirjastot Helsingistä Lappiin :D

      Poista
  3. Oletko katsonut ammattikorkean kirjaston? Sieltä voi tehdä välillä löytöjä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, katsoin Tampereen, mutta niitä ei kiinnostanut mun ongelma, ja vastasit aika tylysti, etteivät lainaile kirjojaan muihin oppilaitoksiin tai jotain vastaavaa. :(

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)