Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Alkukankeutta ja vauhtiin pääsemistä

Hejsan taas! Sain loppuviikosta vahvistuksen myös psykan perusopinnoista ihan kirjeitse ja kyllä sitä tuli taas hautauduttua paperiin. Ohjeet oli kuitenkin loppujen lopuksi samat kuin matikassa, piti vain rekisteröityä myös toiselle Moodle-alueelle. Kauheen sekavaa ja vaikeeta, vaikka materiaalit ja kaikki infot löytyy netistä! Mutta kyllä tähän tottuu, kun alkaa enemmän käyttämään näitä tiedotuskanavia. Kamalasti jo nyt kaikkea uusien käytäntöjen opettelua, mutta ehkä sitten varsinaisten tutkintoon johtavien opintojen aloittaminen helpottuu. Ehkä.

Oon aika ylpeä itsestäni, että sain tehtyä kaikki läksyt ajoissa ja vielä kahlattua pääsykoekirjaa ekstrana! Yritän saada tehtyä kaikki läksyt, koska jos tekee 90-100% annetuista tehtävistä, niin saa 3 lisäpistettä tenttiin, jotka on ainakin mulle arvokkaita. :D Tympii kyllä vähän alkulötinät, kun niitä on päntätty nyt ihan sydämen kyllyydestä. Oon oikeestaan aika innoissani, että sain nyt kahlattua pääsykoekirjasta kolme ekaa lukua läpi, tehden kaikki tehtävät (jopa kaikki mahdolliset diagrammit, paitsi ASIAKAS-juttuja, koska en löytänyt niitä netistä...help?). Ootan innolla, että pääsen oikeesti laskemaan enkä vaan pohdiskelemaan sitä, että onko intuitio tieteellinen menetelmä.. Aloitin perjantaina neljättä lukua, jossa asia oikeestaan vasta alkaa, ja oon nyt saanu tehtyä siitä muistiinpanot loppuun. Ens viikolla vois sellailla myös Nummenmaan vastaavaa asiaa, jos sieltä löytyisi jotain lisää. Onhan ne alkukappaleetkin tärkeitä, mutta ne on käyty jo niin monta kertaa, että mä haluan toimintaa! :D Ah ihania t-testejä, regressioanalyysejä, Poissonin-todennäköisyysjakaumia... Haluan päästä vaivaamaan mun aivosoluja kuin pullataikinaa matikan parissa.



Ens viikko on kyllä aika kiireinen: maanantaina laskuharjoitukset, siivoamista ja lukemista, tiistaina töitä, keskiviikkona luento ja lukemista/läksyjä, torstaina opiskelijabileet (köhköh kaverin kautta) ja sitten pe-su töitä! Ei kyllä tekemistä puutu tästä viikosta. Ehkä ihan hyvä, että on toimintaa, ettei mene taas sängyssä makaamiseks. Hyvä myös, että on tällä viikolla paljon töitä, avoimen lasku ei ole vieläkään tullut ja tili ei kyllä ole suopea sitä kohtaan. :D



Psykan perusopinnot alkaa vasta 19.9., joten ens viikko on vielä melko matikkapainotteinen. Jänskättää kyllä, että mitä kaikkea siellä psykassa on ja millainen ryhmä meillä tulee olee. :) Mukavaa vaihtelua päästä lukemaan myös välillä jotain mielenkiintoista. Kyllä mä siis jännällä tavalla tykkään myös laskea, kunhan olis jotain laskettavaa, eikä vain pohdiskelua ja pylväsdiagrammeja! Oon kuitenkin kevennyksenä lukenut jotain neljättä kertaa Taru sormusten herraa ja pelannut Skyrimia. Ainahan sanotaan, että on tärkeää tasapainottaa opiskelua vapaa-ajalla... ;)

Voisin nyt kuitenkin siirtää paperiläjän pois sängystä ja koittaa mennä nukkumaan. Pitää vähän joku päivä mietiskellä tuota harjoitustyötä, jonka teen parin kanssa. Meillä oli jo jotain idean tynkää, mutta ohjeet siihen olikin tiukemmat, mitä odotin... Pitäisi saada aineisto, johon kuuluu 50-100 tilastoyksikköä ja niistä pitäisi tehdä kaksi testiä; t-testi ja  χ²-riippumattomuustesti. Täytyy siis miettiä aika tarkkaan, että mitä tutkitaan. Testeissä riippuvien muuttujienkin pitää olla erit!

Ps. Päivän mietelause Pirates Of The Caribbeanista, jota katsottiin kavereiden kanssa tänään (vapaasti suomennettuna): On olemassa vain yksi sääntö, jolla on väliä: mitä voi tehdä ja mitä ei voi tehdä. Ja mä oon päättänyt, että mä voin tehdä tän!





Päättäväisyydellä,
Embe

3 kommenttia:

  1. Moi! Ihailen TODELLA sinnikkyyttäsi. Tuolla menolla pääset varmasti ensi vuonna psykaan sisään! :) Itse hain nyt toista kertaa psykaan ja pääsin 1.VARASIJALTA sitä Helsinkiin lukemaan! Välivuotenani luin matikkaa pääaineena ja tilastotiede oli sivuaineena ja voin sanoa, että tuo tilastotieteen perusopintojen lukeminen auttoi tilastopuolessa mielestäni enemmän kuin valmennuskurssi. Joten hyvään suuntaan olet välivuottasi vetämässä :) Se, että olin käyttänyt SPSS:ää, auttoi mielestäni myös pääsykokeessa. Me ainakin saatiin se ilmaiseksi yliopistosta, muuten se maksaa paljon :/

    Varmasti mukava seurailla hakuprosessiasi vuoden mittaan! Minun blogista (visokki.blogspot.fi)voi kanssa käydä lukemassa viime kevään pääsykoemietteitä ja erityisesti nyt alkavasta psykologian opiskelusta tulee varmasti paljon juttua sinne, jos kiinnostaa :)

    Hurjasti tsemppiä sinulle ja muista oikeasti pitää monta lepopäivääkin aina silloin tällöin lukemisen lomassa! :) Itse loppukeväästä olin aika kuollut, kun en ollut pitänyt moneen kuukauteen mitään lomaa lukemisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Päädyn aivan varmasti seurailemaan sun blogiakin. ;) Just palasin tilaston harjoituksista! Musta on kanssa hyvä, että tuolla avoimessa opetellaan sitä SPSS:n käyttöä, koska niistä tulosteista saa sit paljon enemmän irti, ku ntietää, miten on oikeesti tehty! Mullakin on SPSS koneella, vähemmän laillisesti kyllä...

      Nyt alkaa taas into puskea päälle, kun pääsee kunnolla tekemään hommia, ettei mee kaikki päivät feisbuukkailuks ja sohvalla makaamiseks. Muutenkin on tästä vuodesta nyt jo paljon parempi fiilis kuin viime vuoden tuskakeväästä, joka oli suoraa helvetistä. :D

      Toivottavasti törmäillään ens vuonna Helsingissä, pyrin meinaan sinne ensisijaisesti. :)

      Poista
  2. Hyvä hyvä! Helsinkiin vaan, tämä on todetusti paras paikka ;)

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)