Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 4. syyskuuta 2012

First day at school

Eka koulupäivä takana! Lähdin iltapäivällä riittävän ajoissa pikkuautoni kanssa kohti Tamperetta koululaukku mukanani. Olin katsonut kartasta oikein parit mahdolliset kadunvarsiparkit, jotta ei tarvitsisi koulun-alkamis-jännityksessä alkaa suunnistaa ja etsimään parkkista. Matka meni tosi hyvin, sain parkkipaikan jonkun ehkä kilsan päästä yliopistolta, mutta se oli sen arvoinen, koska oli ilmainen! :D Kävin yliopiston pääkirjastolla kääntymässä ja hakemassa kirjastokorttini tulevia tenttikirjoja varten. Kortin haltuunottamisen jälkeen suunnisitin päärakennukseen palloilemaan hetkeksi, kun en löytäny luentosalia, perus. Löysin kuitenkin oikeen paikkaan toisen eksyneen kanssa. Musta siellä pitäis olla jotkut luentosalikartat...

Koululaukku pakattuna!


Alussa oli tietenkin sellaista yleistä läpäläätä, mikä oli musta aika turhaa, koska ne kaikki samat asiat luki kirjeessä ja sitten vielä netissä. Vähän voisia ottaa silmää käteen ja opetella käyttämään avoimen nettipalveluita itse, ettei tarvisi siihen uhrata aikaa. Musta ne oli kuitenkin aika selkeät. Meidän ryhmä on aika kirjava, joukossa on myös tutkinto-opiskelijoita, väylän kautta hakevia, pakollisen kurssin suorittavia, muuten vain kiinnostuneita ja sitten kourallinen psykan preppaajia. Tutustuinkin hieman siellä toiseen tyttöön, jolla on ihan sama tilanne kuin mulla. :D Kiva, kun sieltä löytyykin vertaistukea. :) Hänen lisäkseen ainakin yksi poika osallistuu myös psykan perusopintoihin, joten ajattelin, että voitaisiin lyöttäytyä yhteen. :D Meitä nuoria oli siellä muutamia, aika moni oli yli kolmekymppisiä.

Kun alkusähläyksen jälkeen päästiin itse asiaan, jota viivästytti vielä se, että puolet tulivat paikalle puoli tuntia myöhässä, oli kiva, kun tiesi niistä asioista etukäteen. Olin eilen lukenut ensimmäisen kurssikerran materiaalin läpi, jotta ei olisi aivan hukassa siellä kurssilla. Aika samaa alkuläpinää kuin HoloPulkkisessakin, mutta kurssisuunnitelma etenee pelottavan nopeesti. Tuntuu, että toi johdantokurssi kattaa jo ainakin 2/3 pääsykoekirjasta! T-testit, lineaarinen riippuvuus, χ²-testi tulevat kaikki samalla kerralla! Vähän hirvittää, mutta eiköhän siitä kunnialla selvitä. Jo tähän johdantokurssiin sisältyy jokin pienimuotoinen harjoitustyö, senkin palautus on jo lokakuussa. Täytyy kyl tehä ihan hirveesti hommia. Tulee kiireinen syksy, kun töissäkin on tarkoitus käydä. Vähän jänskättää, että mitäköhän asioita niillä muilla kursseilla on, kun ekalla kurssilla on, ainakin mun näkökulmasta, jo tosi paljon asiaa. Viimeiseen kurssiin kuuluu jokin empiirinen tutkimus, hui! Kun ajattelee tämän vaivan palkkiota, niin eiköhän sitä jaksa rutistaa kunnolla tän vuoden (mä meinaan AION päästä sisään).


Muistiinpanojen täydennyslappu (jotka päätyvät paremman näköisinä oikeiden muistiinpanojen joukkoon), kirjastokortti ja kulkulupa ATK-luokkiin


Huomenna vapaa jatkuu jatkumistaan, töitä vasta ensi tiistaina. Eli huomenna on tarkoitus tehdä läksyjä ja kahlata HoloPulkkisen kolmannen kappaleen tehtävät loppuun, jotka jäivät kesken väsymyksen takia pari viikkoa sitten. Loma teki todellakin hyvää, nyt oon taas täynnä uutta tarmoa ja jaksan rämpiä siinä kaavasuossa ja myöhemmin kahlata läpi englannin kielisiä kognitiivisen neurotieteen tenttikirjoja. Miten te ootte muuten kokenu noi englanninkieliset tenttimateriaalit?


Päättäväisyydellä,
Embe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)