Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kevyttä iltalukemista

Help! 

Hain tänään postista mun kaksi kiloa painavan kauhistuksen. Meinaan sen ensimmäisen englanninkielisen tenttikirjani. Ja huomasin ilokseni, että siitä on vain kolme lukua pois eli se 500 sivua olisi kahlattava. Mutta miten?? Nyt vaan pyörittelen tätä käsissäni ja mietin, että miten tästä sais ees jonkinnäköisen otteen. Se on aika liukaskin meinaan. Ja luotaantyöntävä. Mä en oo ennen lukenu mitään tieteellsitä englanninkielistä julkaisua, enkä tiä miten muuten siihen tulisi suhtautua kuin "hyi pylly". Mä en kuitenkaan oo mielestäni ihan äärettömän huono enkussa, mutmut ne tieteelliset sanat hirvittävät kauhiastui. Ja nyt mä jo mietin, että pitäiskö mennäkin vasta toiseen tenttiin, ehdinkö kolmessa viikossa lukea tätä hirviötä ja vielä 100 sivua sitä suomenkielistä. Toisaalta en mielelläni lykkäisi tenttiä, koska sitten ne kasautuu ja hupsistakeikkaa mulla onkin joku 7 tenttikirjaa paiskottuna pitkin lattioita. 

Hirviö on siis How Children Develop (Siegler)


Tässä siis fiiliksiä ennen yhdenkään sanan lukemista. Hain jo omenapiirakkaakin ahdistukseen, vois syödä lisää. Nyt kaipaisin kuitenkin oikein todella kamalan kipeästi vinkkejä siihen, miten tämä kauhistus tulisi selättää ja vielä mielellään hyvin tuloksin. Auttakaa pientä poloista. :(


Päättäväisyydellä,
Embe

5 kommenttia:

  1. Itellä oli samanlainen paniikinpoikanen ekan aineopintojen tentin kans, jossa oli 400 sivunen kirja, joka koostu vaikeaselkosista tutkimusartikkeleista. (Enkuks.) Sit lisäks siihen tenttiin oli luettavana 300 sivunen suomen kielinen teos ja toinen enkun kielinen about 200 sivun kirja. Aikaa oli kaks viikkoa. Eli kyllä tuosta sun 500 sivun kirjasta selviää! :D

    Yliopiston tenteissä et tee oikeastaan mitään nippelitiedolla. Kysymykset on (tai ainakin niiden pitäis olla) laajoja ja soveltavia. Esim. mulla siinä tentissä (persoonallisuus, kehitys ja elämänkulku) kysyttiin yhtenä kysymyksenä narratiivien vaikutusta ihmisen elämänkulkuun. Eli riitti kun tiesi suurinpiirtein mitä narratiivit on ja lopun sai soveltaa. :)

    Ite suosin kirjojeni kans sitä taktiikkaa, että luin ne aika pikaluvulla, samalla tehden muistiinpanoja tietokoneelle. Suomen kielisen kirjan luin vähä tarkemmin. Mut niissä enkun kielisissä en todellakaan alkanu joka sanaa suomentamaan ja jos joku kohta oli ihan mahoton ymärtää niin hyppäsin suosiolla seuraavaan. Kolme viikkoa on ihan riittävä aika, pikaluvulla vaan poimit sieltä ne tärkeimmät asiat muistiinpanoihin ja sit kertaat muistiinpanot. :)

    TSEMPPIÄ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaluku vois olla jees, mulla on paha tapa meinaan takertua. :D Ajattelin tehdä kanssa muistiinpanoja, mutta en kovin laajoja, muuten menee lötinäksi. Mitä mieltä oot, kannattaisko lukee esim tarkemmin otsikoita ja alaotsikoita? Siinä kirjassa oli onneks aika kivat tiivistelmät aina lopussa. :)

      Poista
    2. Otsikoista ja alaotsikoista saa irti aika paljon, varsinki sen mistä puhutaan. Niistä voi vähä päätellä myös sitä mikä on olennaista. Ja muista, että englannin kielisessä tekstissä pääajatus LAITETAAN AINA ALKUUN! Sitä on meidän enkun opettaja jankannu koko kurssin tänä syksynä. :D Eli aiheeseen pitäs päästä sisälle lukemalla ne ekat lauseet.

      Nyt teet tietoisen päätöksen: älä takerru. Äläkä myöskään tosiaan tee liian laajoja muistiinpanoja, pääkohdat riittää. :) Tärkeimmät teoriat voit laittaa tarkemmin. Olennaisia asioita/teorioita on sellaset mistä puhutaan useassa eri kohdassa kirjaa eri yhteyksissä.

      Ja hyödynnä niitä tiivistelmiä, voisin sanoa, että niilläkin pärjää jo pitkälle! :P

      Poista
  2. Suosittelen, ettet ota liikaa stressiä moisen opuksen kahlaamisesta. Nimimerkillä persoonallisuuspsykoglogia läpi kertaselauksella.
    Jos kirjassa on tiivistelmät kappaleiden lopussa, lue vaikka ensin ne ja paneudu vasta sitten kappaliden yksityiskohtaiseen sisältöön :-) Itselläkin tällä hetkellä 4 kirjaa mielenterveyden tenttiin ja kun psykiatrian kirjan 2 kappale itsessään on sen 200 sivua, tekisi mieli piiloutua peiton alle ja pysyä siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois kyllä lukea tiivistelmät ensin, hyvä vinkki! Kiva kuulla, että muutkin on silviytynyt noista opuksista eikä menehtynyt niiden alle. :D Onneksi asia on sentään mielenkiintoista eikä mitään lukiossa pakkona opiskeltavaa filosofiaa tai fysiikkaa, hyi.

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)