Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 25. toukokuuta 2013

Paluu arkeen?

Lomalta palannut täällä moi! Reissu oli onnistunut enkä lukenut siellä käytännössä muuta kuin matkaoppaita ja ruokalistoja. :D Nyt pitäisi kuitenkin jostain repiä motivaatiota lukemiseen. Sosiaalipsyka etenee äärimmäisen tuskallisesti, oon saanut luettua vasta 100 sivua ja pääsykoe on vähän yli viikon päästä. Aika heikoilla ollaan siis tällä hetkellä. Nyt viikolla pitäisi ottaa itseä (taas) niskasta kiinni ja rykäistä toi sosiaalipsyka kunnialla loppuun. Ongelmia aiheuttaa kuitenkin se, että suunnitellaan kavereiden kanssa reissua Budapestiin, mikä on kuitenkin onneksi vasta kokeiden jälkeen. Sen lisäksi mun pitäis maanantaina noutaa psykan tenttikirja. Ei oikeen mee taas lukemisaikataulut yksiin, kun tenttikirjan laina-aika on kaksi viikkoa ja siitä yli viikko menee sosiaalipsykaan keskittyessä. Täytyy yrittää vain lukea ilmeisesti ahkerasti, ei kai tässä muu auta...
Muutenkin tuo psykan viimeisen kurssin suorittaminen ahdistaa. En tiedä suorittaisinko sen sähköisenä tenttinä vai esseenä. Taidan kuitenkin kallistua sähköisen tentin puolelle, kun se olisi sitten kerralla ohi, koska tiedän, että kirjoittaisia esseetä monta päivää. Mustakin olis oikeesti kiva jossain vaiheessa jäädä kesälomalle, vaikka meenkin sosiaalipsykan kokeen jälkeen takaisin töihin. :D Hommia siis riittää vielä.

Tilastopuolesta sellaisia kuulumisia, että sain tilaston tentistä arvosanaksi 2... En oo hirveen tyytyväinen, vaikka tentti oli kaksi päivää pääsykokeiden jälkeen. Toisaalta, kokeessa oli varianssianalyysia aika paljon, joten pääsin läpi sen ansiosta, että siinä kysyttiin myös X^2-testejä ja regressiota. En ollut panostanut tähän kurssiin hirveästi, koska se oli niin lähellä pääsykokeita enkä halunnut sekoittaa päätäni yhtään nykyistä enempää varianssianalyysilla ja muilla. Sosiaalipsykan jälkeen mulla on 10 päivää aikaa tehdä tilaston viimeisen kurssin empiirinen projekti. Käytännössä homman pitäisi olla simppeli, kaivan jostain tilaston, syötän sen SPSS:ään, teen parit analyysit ja raportoin johtopäätökset. Todennäköisesti homma ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, miltä kuulostaa.

kuva täältä

kuva täältä


10 opintopistettä pitäisi vielä suorittaa siis kesäkuun loppuun mennessä. Psyka täytyisi saada alta pois sen takia, että jos en nytkään pääse sisään, niin voisin hakeautua aineopintoihin syksyllä. Vaikka luulis, että saisin helposti tuon 10op kasaan (tähän mennessähän on suoritettuna 40op), niin motivaatio ja jaksaminen tais jäädä Barcelonaan. Vaikka sosiaalipsykakin on tosi helppolukuista artikkeleihin verrattuna ja vieläpä ihan mielenkiintoista luettavaa, niin jotenkin ei millään meinaa jaksaa keskittyä. En ymmärrä. Haluisin lukea, mutta kroppa pistää vastaan sellai, että silmät alka mennä kiinni ja uni ottaa vallan sekä lentokoneessa että junassa. Huomenna aion kyllä potkia itseni kirjan ääreen taas samalla tavalla kuin psykan suhteen: 8 aamulla pitäisi olla kirjan edessä silmät auki ja mielellään niin, että muistiin jäisi jotakin. Haluisin lukea kirjan vielä toiseen kertaan, jolloin voisin kirjoitella avansanoja ylös yms. Ei kai tässä muu auta kuin pakottaa itsensä takaisin 
lukurytmiin!


Motivaatiota etsien,
Embe

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä uuteen lukuintoon, mutta lepokin on todella tärkeää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lepoa tulee olemaan 10 päivän päästä. :)

   Poista
 2. Jännittelen täällä kanssasi pääsykoetuloksia :) Itselläni on vielä kahdet maisterikoulutuksen kokeet edessä, huomenna itseasiassa 2. vaihe Jyväskylässä, kasvatustieteen puolella. On se vain jotenkin myös kivaa odottaa tuloksia, onpahan jotain jännitettävää. Omissa haaveissani on opinto-ohjaajan ura, mahdollisesti myös siinä sivussa psykologian opetus lukiossa. Olen toki vasta suorittanut psykologian perusopinnot kandidaatin tutkielmaan liittyen. Toki laaja sivuaineeni oli kasvatuspsyka, joka sisälsi mm. sosiaalipsykologiaa.

  Minäkin pidän muuten pääsykoeblogia, käy kurkkaamassa jos suinkin ehdit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Sulla on kyllä hommaa vielä edessä. :o Kuulostaa mielenkiintoiselta toi sun uravaihtoehto. :) Ja käyn vaanimassa sunkin blogia!

   Poista
 3. Moi! Toivon todella että pääset tänä keväänä sisään, jos joku sen opiskelupaikan ansaitsee niin sinä! Olisi ihanaa jos et poistaisi tätä blogia vaikka pääsisitkin tänä vuonna lukemaan psykaa, koska tästä saa niin paljon hyvää mieltä ja motivaatiota. Itselläni olisi tarkoitus hakea ensi vuonna psykaan niin olisi hienoa saada selailla tätä blogia aina tuskan iskiessä päälle. Kiitos kaunis!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos! :) Blogi jatkaa joka tapauksessa porskuttamista, kävi miten kävi. :) Heinäkuussa sen sitten näkee, millainen sisältö täällä tulee ens vuonna olemaan. Tsemppiä sulle ens vuoteen!

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)