Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 9. toukokuuta 2013

Harjoituspääsykokeen tulokset

Moikka moi! Kirjoittelen tässä nyt nopeesti harjoituspääsykokeen tuloksista ennen kun meen nukkumaan. Artikkeliosuus ei mennyt ihan putkeen 20/40... Tulos oli kuitenkin keskiarvon yläpuolella, mutta ei riittävästi. Harmitti ihan älyttömästi, kun olin tehnyt hirveesti aivopieruvirheitä. No, ainakin opin sen, että varsinaisessa pääsykokeessa käytän ajateltua enemmän aikaan artikkeliosuuteen ja luen kysymykset oikeesti huolella. Sovittiin kaverin kanssa, että molemmat kirjoittaa pääsykokeessa, että HUOLELLISUUTTA. Osaan kyllä asiat mielestäni suhteellisen hyvin, mutta hosun likaa. Malttia, malttia...

kuva täältä


Matikan kanssa oli hämminkiä tänään, kun kurssia oli siirretty ja osalle ei tullut siitä infoa, niin puoli päivää meni julkisen liikenteen tukemisessa. No, loppujen lopuksi matikan osuus näyttä 36,5/48! Tähän olin supertyytyväinen. Matikastakin näytettiin jakauma (johon ei jostain syystä saatu kaikkia, vain 79 koetta), mutta arvatkaapa, montako harjoituspääsykokeilijaa oli saanut 36-48 pistettä? YKSI! Ja toivon, että se oli just mun koe. :D Oli kyllä aika superfiilis, sain nyt kymmenen pistettä enemmän matikan osuudesta harjoituskokeesta kuin viime vuonna. Vielä, kun heitetään huolellisuutta kehiniin artikkelien suhteen, niin opiskelupaikka on mun!

kuva täältä

Entä mitä aion tehdä nämä viimeiset päivät ennen tuomionpäivää? Huomenna teen viimeisen ajatuskartan ja yhden koostejutun ja sen jälkeen aloitan kertaamisen. Tarkoitus olisi huominen ja lauantai lukea ensin ajatuskarttojen alustuksella itse artikkeleita ja sunnuntaina kertailla muistiinpanoista. Maanantaina en aio enää lukea, mutta lasken lämmittelyksi muutaman matikan laskun, ettei tarvi tiistaina aloittaa matikan osuutta ihan kylmiltään. Tärkeintä olis kuitenkin päästä hyvään fiilikseen tiistaina, sellaiseen rentoon ja luottavaiseen. Eiköhän näillä eväillä pitkälle pötkitä ja mieluiten pötkisin sen pisterajan yläpuolelle. :) Miten te aiotte viimeiset hetket hyödyntää?


Päättäväisyydellä,
Embe

11 kommenttia:

 1. Vau, hurjan paljon onnea, mahti suoritus! :)
  Olen kanssa tulossa psykan pääsykokeisiin (ekat pääsykokeet ikinä) joten olen vähän pihalla. Onko kokeessa sama meininki kuin ylioppilaskirjoituksissakin: eväitä saa tuoda, mutta kaikki tekstit pitää olla piilotettuina? Kiitos jos viitsit vastata :-D

  Paljon tsemiä tiistaille, uskon (ja toivon) todella, että pääset sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tsemiä sullekin koetukseen, pääsykokeet on aina jännittävät. :D Ja juu eväitä saa ottaa ja kyl suklaapatukat saa olla omissa käärepapereissa eikä pilteistä tarvi repiä etikettejä irti. :) Myöskään paidassa olevat tekstit yms ei haittaa. Penaalia ei tietty saa olla, mutta ite käytän läpinäkyv muovipussia missä raahaan sitten kirjoitusvälineet ja henkkarit (ne pitää muistaakseni olla mukana ellen täysin sekoita yliopiston tentteihin). Jos tulee jotain kysyttyvää tai haluaa päästä vessaan niin tassua ylös vaan :) Ihan maalaisjärjellä pärjää kyllä pitkälle :D Onnea sullekin koitokseen :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) ja kiitos onnen toivotuksistakin :-)

   Poista
 2. Huippusuoritus harkkapääsykokeessa (tilasto), onnittelut! Tein saman kokeen ja sain vaivaiset 25/48p. Oon ihan varma, että sä pääset sisään (oot sen kyllä ansainnutkin)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mutta onneksi kyseessä oli harjoituskoe vain, niin ei tuu tehtyä samoja virheitä vai mitä? :)

   Poista
 3. hei! hienot tulokset, toivottavasti pääset sisään:)
  Miten kokeen pisteytys menee? lähinnä artikkelejen osalta, että kuinka paljon vääristä rukseista miinustetaan? ja tuleeko tyhjäks jättämisestä miinusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Artikkeliosuuden alussa aina kerrotaan tuleeko vääristä miinuspisteitä. Viime vuosina, jos en nyt ihan höpötä omiani, vääristä/ tyhjistä vastauksista ei ole mennyt miinuspisteitä. Kannattaa kuitenkin huomata, mikäli siellä jatketaan samoilla linjoilla kuin viime vuosina, niin kaikki oikeat vastaukset yksittäisestä kohdasta pitää löytää, jotta saa täydet. Viime vuonna sai myös osapisteitä, esim jos olit valinnut 3/4 oikeaksi jossain tehtävässä. Eli aina kannattaa jotain laittaa, kun miinuspisteitä ei mene! :)

   Poista
 4. Hei! Olen muutaman kerran lukenut blogiasi ja toivotan sulle hirmuisesti onnea pääsykokeisiin! Itse päätin vasta 3kk sitten hakea opiskelemaan psykkaa ja työssäkäyvänä, kahden lapsen yksinhuoltajana ei kyllä ole ollut riittävästi aikaa opiskella mutta kokeilen kuitenkin:-). Joka tapauksessa, toivon että pääset sisään koska olet sen ehdottomasti ansainnut!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti hirmusti onnentoivotuksista, ehkä jaksan nyt lukea vielä tuon yhden artikkelin tänään.. :) Aikamoinen tilanne sulla kyllä, mutta onneksi tää ei oo ainoa kerta, millon voi hakea. Jos nyt ei tärppää, ja psyka himottaa vielä syksylläkin, niin kannattaa rustata lukusuunnitelma, mikä sopii omaan elämäntilanteeseen. :) Itsekin aloitin tilastojen tonkimisen jo syksyllä, koska oli töitä ja muita ohjelmaa koko ajan rinnalla. Vaikka jotkut sanoo, että lukemisen aloittaminen syksyllä on liioittelua, niin musta kannattaa edetä siinä tahdissa mikä itselleen tuntuu hyvältä. :)

   Poista
 5. Huolimattomuusvirheet ja kaikenlaiset aivopierut ovat kyllä virheistä pirullisimpia! Itselläkin se on ollut aina se isoin syy sille, miks oon saanut niin vähän kymppejä ja vitosia ja niin paljon ysejä ja nelosia. Varsinkin, jos on kova flow päällä ja kynä sauhuten kirjottaa, niin ei kyllä kerkeä niin paljoa huomiota antaa joillekin _täysin turhanpäiväisille_ pilkkujen paikoille tms. :D

  Tsemppiä, psykan kokeet taitavatkin olla jo ensi viikolla mikäli en väärin muista! Sulla jos jollakin on kaikki mahdollisuudet päästä sisään, kunhan oot vaan tarkkana ja ajatuksen kanssa lasket ja teet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä oon kanssa onneks ymmärtäny, että huolimattomuusvirheet on yleisiä, etten oo ainoa, joka niihin sortuu. Mulla on nimenomaan toi flow-ongelma, että kirjoitan kynä sauhuten ja käsi ei pysy ihan ajatusten perässä välttämättä. :D Kokeessa pitää nyt oikeesti skarpata eikä lähteä hutiloimaan, vaikka tehtävä vaikuttaisi "helpolta".

   Jepjep, kokeet on ylihuomenna! Vähän alkaa sellainen täriästressiahdistus hiipiä, tulee kauheesti virheitä, kun kirjoittaa. Huomenna olisi kuitenkin tarkoitus psyykata itseään, ettei tarvi hengitellä paperipussiin kokeessa. Mä en tajua, miten ne kokeet onkin nyt jo ihan oikeesti, kun on syksystä asti lukenut sellai, että kyllähän tässä aikaa on. Näköjään se deadline tulee joskus kuitenkin vastaan. :D

   Yritän muistaa tuon tarkkuuden ajatusten kasassa pysymisen kokeessa, kiitti paljon tsempeistä! Nyt viimeisten artikkelien kimppuun. --->

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)