Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 4. toukokuuta 2013

Harjoituspääsykoe

Heipä hei ja moikka moi! Kävin tänään aamulla tekemässä valmennuskurssin harjoituspääsykokeen. Teki kyllä hyvää käydä tilanne ja ajankäyttö läpi, vaikka tilanteena harjoituspääsykoe ei ole läheskään niin ahdistava kuin se oikea pääsykoe. Kuitenkin alkoi sellainen jännitys hiipiä mieleen, kun kello läheni kymmentä. Kokeessa oli kuusi tilastoon/loogiseen päättelyyn liittyvää tehtävää ja artikkeliosuudessa oli 40 monivalintaa. Osa matikan tehtävistä oli samoja kuin viime vuoden harjoituspääsykokeessa, mutta taisin olla viime vuonna niin pönttö sekaisin, että en kyllä rehellisesti muistanut niiden ratkaisuja. :D



Kun kokeen sai alottaa, en osannut ekaa tehtävää, enkä tokaa, enkä kolmatta... Siinä vaiheessa alkoi paniikki iskeä, että ei oo totta, enkö osaa edes harjoituskoetta! Selailin siinä koetta läpi ja ajattelin, että jostain on nyt pakko alottaa. Aloin sitten väkisin tekemään jotain virhemargiinalitehtävää ja siinäkin mani varmaan tunti, kun laskin koko ajan pieleen. Sain kuitenkin loppujen lopuksi kauhean vääntämisen jälkeen tehtävän tehtyä omasta mielestäni oikein ja sitten alkoivat tilaston tehtävät rullaamaan. Tässä onkin mun mielestä koko liikkeelle lähtemisen tärkein pointti: jos saat edes yhden (yksinkertaisenkin) tehtävän tehtyä, niin homma alkaa sujua paljon helpommin. Loppujen lopuksi sain laskettua kaikki tehtävät yhtä a-kohtaa lukuunottamatta. Yhden todaritehtävän kanssa tappelin ikuisuuden ja tajusin sen vartti ennen koeajan päättymistä, mutta sain sen kuitenkin laskettua ja oli mahtifiilis. :)



Artikkeliosuudessa oli ihan mukavia tehtäviä, vaikka monessa mulla jäi yksi kohta kahden vaiheille, että onko tämä oikein vai ei. Mun mielestö kysymykset vastasi tosi hyvin pääsykoetyyppisiä kysymyksiä. Perusmonivalintojen seassa oli soveltavampi osuus liittyen Hyönän Kokeelliset tutkimukset -artikkeliin. Siinä annettiin infoa jostain tutkimuksesta ja sit piti tietää, mikä on riippuva ja riippumaton muuttuja ja muuta tällaista.




Tein kokeen niin, että aloitin matikasta ja aion tehdä niin oikeassakin kokeessa. Tällä hetkellä tuntuu, että oon paremmalla pohjalla matikan suhteen, joten koitan saada siitä sen yhden tehtävän tehtyä, jotta pääsen koefiilikseen ja alkaa muutkin tehtävät sujua. Vuorottelin taas matikan ja artikkelien suhteen, kun matikassa alkoi tehtävä jumittaa tai en ymmärtänyt, mitä voisi lähteä tekemään, niin siirryin artikkeleihin. Tein aluksi 10 monivalintaa kerralla ja lopuksi viimeiset 20 kerralla. Ehti keskittyminen ja tarkkaavaisuus pysyä näin yllä, kun välillä vaihtoa aihetta. Mulla oli myös eväät harjoituskokeessa ja kynät pussissa samalla tavalla kuin mitä viime vuonna kokeessa.





Ens viikolla on sekä artikkelien että tilaston palautus, niin infoan teitä sitten, meni miten meni. Huomenna siirryn kertaamisen suhteen työmuistijuttuihin ja tänään kertaan tarkkaavaisuuden loppuun. Oon tehnyt nyt erilaisia koostavia muistiinpanoja juuri filosofien nimistä ja tajunnallisuus artikkeleissa teorioista ja siitä, mitkä asiat ova tukeneet teorioita. Oon tehnyt myös käsitelistaa samalla kuin luen, etsinyt yhdistäviä kohtia ja käsitteitä artikkelien välillä ja lopuksi tehnyt vielä ajatuskartan. Työmuistiartikkelien suhteen olisi tarkoitus hahmottaa eri teorioita ja käsitteitä ja saada jotain tolkkua tutkimusten tulosten tulkintaan. Täytyy niitä käsitellä monesta näkökulmasta. Yliviivasin sekä artikkeleista että muistiinpanoista ihan must-jutut. Nyt kuitenkin meen kahlaamaan sen tarkkaavaisuuden loppuun ja otan ehkä varaslähdön muistiartikkeleihin. Loppurutistustsempit teille!


Päättäväisyydellä,
Embe

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä loppurutistukseen! Mullakin on käynyt pääsykokeen/tentin alussa noin, etten osaa muka mitään. Aivot lyö hetken tyhjää. Kai se on sitä jännitystä ja osin sitäkin, että kysymyksistä pyritään tekemään monimutkaisia, mutta kun vähän pintaa raaputtaa, niin alta löytyy helpohko perustehtävä.
    Aiotko muuten jatkaa blogin pitämistä KUN pääset sisään? Kirjoitat niin kivasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys vain ja kiitos tsempeistä! :) Ihan totta, että tehtävistä halutaan tehdä vaikeasti tajuttavia. Pitää vain just raaputtaa sitä pintaa vaikka väkisin, kuten sanoit. Yritän ajatella kokeessa, että kaikki tarvittava tieto on mulla pääkopassa, täytyy vain kaivaa se sieltä esiin. Niin ja aion kyllä jatkaa blogin pitämistä, edelleen psykapainotteisena. :)

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)