Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 29. huhtikuuta 2013

What's my plan?

Hellou muut tuskahikeilijät! Mä oon edelleen aikataulussa, enkä voi vieläkään uskoa sitä. Oon nyt siis saanu alleviivattua ja äänitettyä kaikki artikkelit sekä tehtyä niistä muistiinpanot. Nyt olisi tarkoitus keskittyä syvemmin yksittäisiin artikkeleihin ja tehdä mahdollisia lisämuistiinpanoja esimerkiksi filosofien nimistä ja suuntauksista ja tutkimustuloksista työmuistin suhteen. Näiden lisäksi aion tehdä ajatuskartat jokaisesta artikkelista ja niiden on tarkoitus olla niin yksinkertaiset, että voin palauttaa niiden avulla suuremmat kokonaisuudet mieleen. Mulla on aina ollu vaikeuksia hahmottaa kokonaisuutta, mulle jää tosi usein (hyödyttömiä) yksityiskohtia mieleen. Tein tänään kaverin kanssa Asperger-testin ja sen mukaan mulla olis Aspergerin oireyhtymä. :D

Mä en saa hetkenkään rauhaa.


Tänään kaverin kanssa kertailtiin useita artikkeleita valmennuskurssilta saatujen kysymysten pohjalta. Katseltiin myös vanhoja pääsykoetehtäviä artikkelin osalta ja aloitettiin kokoavia muistiinpanoja autismista. Tuli taas pohdiskeltua ja kyseenalaistettua monen monta tuntia. Suunnitelmissa olisi ens kerralla tehdä yhdessä "pääsykoetyyppisiä" kysymyksiä artikkeleista ja kertailla matikkaa jollain mielekkäällä tavalla. Itsenäisesti aion ajatuskarttojen ja lisämuistiinpanojen lisäksi yrittää saada valmiiksi sen käsitelistan ja mahdollisuuksien mukaan flashcardit. Hommaa siis riittää ihan viime metreille asti, mutta oon tähän menessä tehnyt jo enemmän hommia kuin viime vuonna. Siitä näkökulmasta homma etenee mukavasti, kun pääse nyt jo kokoamaan ja kertailemaan tarkemmin. :) Aion myös iltaisin yrittää laskea muutamia matikan tehtäviä ihan vain siksi, ettei laskujutut unohtuisi.

kuva täältä


Millaisia suunnitelmia teillä on viimeiselle kahdelle viikolle? :) Olis mukavaa vaihtaa ajatuksia siitä, mitä olisi hyödyllistä tehdä käytettävissä olevan ajan puitteissa. Muistakaa tekin nyt kuitenkin vaikka vähän juhlistaa vappua tai jotain, ettei pää mene ihan rikki ennen kokeita. Mä varmaan aion huomenna illalla viipottaa valkolakki päässä jossain päin Helsinkiä, ja kyllä, ilman artikkeleita tai tilaston kirjaa. Yksi lepopäivä tekee oikeesti ihmeitä, niin jaksaa sitten taas paljon paremmin painaa hommia seuraavina päivinä. Ite toivon olevani enää kahden viikon rutistuksen päässä mun unelman toteutumisesta.
Päättäväisyydellä,
Embe

7 kommenttia:

 1. Etkö hakenutkin myös kognitiotieteitä lukemaan? Kai olet huomannut, että siihen on myös sellasia artikkeleita joua psykaan ei ole! :-D Joka tapauksessa, tsemiä viimeisiin lukuhetkiin! Ja hyvää vappua - hetkeksi pään tyhjentäminen todellakin tekee hyvää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu haen. Sanotaan vaikka niin, että toi artikkelien määrä tuli melkoisena yllätyksenä, että voi olla, etten ehdi lukea kognitiotieteen loppuja artikkeleita. En kuitenkaan halua tinkiä psykan lukemisesta. Tiesin kyllä, että puolet artikkeleista on erilaisia. :)

   Poista
 2. Hitsi oon niin kateellinen kun sulla on kaveri jonka kanssa kerrata ja keskustella asiat läpi! Se on mun mielestä ihan parhaita tapoja oppia. Oon yrittäny etsiä tyyppiä joka yhtä palavasti haluaa psykan laitokselle mutta se ei ole niin helppoa kun luulis^^. Tosi paljon oot kyllä tehny töitä että yritäs vähän rentoutua. Artikkelikurssin opekin sanoi ettei aivot toimi jos liikaa pänttää! Omat vikat viikot: teen flashcardeja, kertailen artikkeleita ja teen matikkaa pari tehtävää päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö artikkelikurssilta löytyis ketään, kenen kanssa voisin kertailla? :) Mä oon kyl itekin kokenut sen tosi hyödylliseks, vaikka välillä tulee kyl puhuttua muutakin, muta kuitenkin. :D Mä uskon, että toi pari tehtävää päivässä on aika hyvä tahti, varsinkin jos matikka on jo hallussa. Tsemiä vikoihin viikkoihin! :)

   Poista
 3. Hei anonyymi joka kaipailit kaveria käymään artikkeleita läpi! Mä luen kanssa todella suurella motivaatiolla ja kävisin mielelläni artikkeleita jonkun kanssa puhumalla läpi! :) pistähän viestiä jos kiinnostaa: hemmo36@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Jotenkin eksyin blogiisi etsiessäni ihan toista, mutta pakko toivotella tässä ohikulkumatkalla kovat tsempit pääsykokeisiin! :) Itse sain juuri viimeisen psykan kurssin taputeltua kasaan, ja kirsikkana kakussa on elokuussa alkava harjoittelu. Erittäin elävästi muistan millaista oli itsellä lukea pääsykokeisiin, voi sitä työn ja itkun määrää :D Mikään ei kuitenkaan voita Hyväksytty-paperia kesäkuussa, ihan kevyesti elämäni onnellisin päivä. Mitä minä suosittelisin tekemään nämä viimeiset viikot? Ehdottomasti valamaan uskoa siihen, että sinne sisälle ollaan menossa, eikä niissä pääsykokeissa yksinkertaisesti voi tulla vastaan mitään sellaista, mihin ei osaisi vastata. Kun päättää onnistua, saa myös tarvittavan draivin ja motivaation, joiden avulla puskee ittensä kykyjensä ylärajoille (ja niiden ylikin). :) Ja viimeisenä päivänä ei sitten enää pääsykoematskuja pläräillä vaan annetaan aivojen lepäillä ;) Tsemppiä koitokseen! Ei todellakaan oo mikään mahdoton tehtävä edessä :)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Kuulostaa kyllä kivalta harjoittelut ja kaikki, ehkä mäkin joskus pääsen sinne asti. :D Hyvä, kun muistuttelit tuosta uskon valamisesta. Viime aikoina on tullut vaan luettua ja luettua, täytyy välillä vähän mietiskellä myös itse tilannetta ja sitä, ettei panikoisi ja ahdistelisi siellä. Hommahan on täysin mahdollinen niin kauan, kun sinne edes yksi opiskelija otetaan sisään, ite tykkään ajatella tällai. :) Ja todellakin, edellisenä päivänä en aio evääni liikauttaa artikkelien ja kaavojen suuntaan. Oon ajatellut sitä sellaisena "sulattelupäivänä", kuten ruokaakin täytyy sulatella, niin kai sitä täytyy kaikkea luettuakin sulatella. :D

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)