Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Videopostaus: Lukutekniikoita ja -suunnitelmia

Moikka! Tein eilen videopostauksen siitä, millä tavalla olen nyt lukenut matikkaa. Lisäksi kerron myös siitä, miten aion lähestyä artikkeleita viikon päästä. Kertokaa ihmeessä myös omia lukutekniikoita ja -suunnitelmia!Päättäväisyydellä,
Embe

7 kommenttia:

 1. Ei voi muuta ku nostaa hattua, sen lisäks että jaksat ite lukea nii sulla riittää vielä energiaa auttaa meitä muitakin :) Itestä ensikertalaisena noi artikkelit tuntuu aika pelottavilta, vaikka oonki niiden lukemiseen avoimessa tottunut. Sen verran painottunu matikan lukemiseen että pitää ottaa sit oikeen sellanen artikkelit-mode päälle heti 10.päivä :D
  Tsemppiä lukuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä koen muiden auttamisen auttavan myös itteäni. :) Kävin tänäänkin ihan ylikierroksilla töissä, tanssahtelin joka suuntaan ja herään aamuisin viimeistään kahdeksalta. En tajua, mikä muhun on mennyt! Mä uskon, että avoin auttaa paljon artikkelien kanssa. Ainakin ite toivon niin. Mulla on ollut avoimessa vaan englanninkielisiä tenttikirjoja, onko sulla ollut artikkeleita? Itteä pelottaa artikkelit kanssa, mutta yritän ajatella niitä enemmän mielenkiintoisena haasteena; odotan myös innolla sitä, mihin psykan osa-alueeseen ne tällä kertaa on keskittynyt. Vastatsempit myös sulle! :)

   Poista
  2. Meillä on ollut tenttikirjojen lisäksi jonkin verran ryhmätöitä ja tutkimussuunnitelman tekoa. Niitä varten on pitänyt lukea ja omaksua artikkelien tietoa ainaki jonkin verran :) Varmasti on apua jos on vähänkään tottunut lukemaan tieteellisiä artikkeleita ennekin!

   Poista
 2. Haetko nyt siis toista kertaa psykaan? Minulla on nyt ensimmäinen kerta luvassa, lähinnä vain "käyn vain vilkaisemassa" -fiiliksellä mennään (ylioppilaskirjoitukset kun veivät kaikki voimat) ja ajattelin keskittyä noihin artikkeleihin. Toivottavasti pääset sisään, sillä ahkeroimisesi perusteella sen paikan todellakin ansaitsisit :-)

  Tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepu jee, haen toista ja toivottavasti viimeistä kertaa! :) Musta on hyvä idea käydä edes vilkuilemassa se koe, että osaa valmistautua sitten kunnolla seuraavaan kokeeseen. Mun mielestä tuossa on tärkeää myös se, että saat oikeesti tuntumaa siihen koetilanteeseen ja kaikkiin niihin fiiliksiin, joita siellä salissa tulee käytyä läpi. On myös ihan fiksua käydä artikkeleita läpi, mikäli matikan hallitseminen tuntuu ylivoimaiselta näin lyhyessä ajassa etenkin kirjoitusten jälkeen (ymmärrän sen hyvin viime vuoden kokemuksella). Artikkelit tuntuukin karsivan porukkaa nykyään ehkä enemmän kuin matikka. Varsinkin viime vuoden kokeessa matikan osuus oli tosi selkeä, mutta artikkelitehtävät oli hirveitä. Tsemiä sullekin artikkeleihin, äläkä ota niistä turhaa stressiä; sulle on jo tosi iso etu ens vuonna, että oon ylipäätään käynyt kokeessa ja vielä lukenut artikkeleita, jolloin tiedät, millaisia ne ovat rakenteeltaan jne. :)

   Poista
 3. Apua tulee kauhean laiska olo ku lukee tätä blogia:D! Tosin mulla on ollu tänä vuonna tarkotuksena lähinnä käydä katsomassa että millanen se koe on, koska tuntui niin epätoivoselta ajatukselta heti yo-kirjotusten jälkeen alkaa täysillä panostamaan pääsykokeisiin:D valmennuskurssillekaan en tänä vuonna mennyt, mikä luultavasti sitten ens vuonna kannattaa:) mulla yks iso ongelma on se, että en muista läheskään kaikkien kaavojen käyttötarkotusta ja siihenhän sitte kaatuu koko tehtävä, jos ei tiedä mitä kaavaa pitäis käyttää... melkeen nolottaa mennä sinne pääsykokeisiin jos sitten käykin niin, ettei mistään tule mitään, vaikka ei kai sillä mitään väliä ole:D parantaa ehkä niiden ahkerien lukijoiden, kuten sinun, mahdollisuuksia päästä sisään:D toivottavasti pääset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan fiksu idea käydä vaanimassa sitä koetta ens.vuotta ajatellen. :) Eikä siinä oo mitään hävettävää, jos ei ekalla kerralla muista niitä kaavoja! Mä tein viime vuonna ihan idioottivirheitä laskuissa ja kirjoitin kaavoja väärin yms. :D Siitä ekasta kerrasta oppii kuitenkin paljon, niin kannattaa ajatella koetta siltä kannalta. :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)