Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Ensi vuoden pienimuotoinen suunnitelma

Onneks mulla oli jo plääni valminna sille tilanteelle, etten pääse sisään. Olis ollu ihan kauheeta jäädä tyhjän päälle, kun ei tietäis yhtään, mitä aikois tehdä ens vuoden. Mulla ei oo tarkoituksena jäädä syljeskelemään kattoon ens vuodeks, vaan päätin aloittaa matikan lukemisen elokuussa. Syyskuussa alkais Tampereen avoimessa yliopistossa seka psyka että tilastomatikka, joten kaippa menen kuluttamaan niitä penkkejä sitten kolmena iltana viikossa. Ongelmana on vielä se, että en tiedä, minä päivänä psykaa menee, toivottavasti ei vaan mene päällekäin matikan kanssa. Matikasta on luentojen lisäksi toisena päivänä laskuharjoituksia ja SPSS:n harjoittelua. Toisaalta vähän ärsyttää ajaa Tampereelle alle kahden tunnin takia, jonka ajan vievät laskuharjoitukset. Mielummin olisin pidempään laskemassa luentojen yhteydessä...

Kuitenkin, toi luennoilla laukkaaminen häiritsee vähän mun työntekoa, mutta onneksi sain jatkaa syksylläkin samassa paikassa! Työajat on aikalailla joustavia, joten sovittiin pomon kanssa, että kirjaan aina ylös, mitkä ajat minulle sopivat. Aion siis jatkaa noin kolmea vuoroa viikossa ja pitää joka toista viikonloppua vapaana, jotta voin käydä kihlattuni luona Espoossa. Saan kuitenkin hieman rahaa säästöön samalla, mutta ei kuitenkaan häiritse opiskelua. :)

Onkelmana on vielä se valmennuskurssi. Kävin viime vuonna sen takuukurssin, että pääsen samalle kurssille tänäkin vuonna itseopiskelumateriaalin hinnalla, kun en kerran päässyt sisään. Kurssin ajoitus aiheuttaa ongelmia, koska se alkaa maaliskuussa. Kihlattuni lähtee armeijaa ensi heinäkuussa, joten olisi hyvä saada yhteinen kolo kolme kuukautta ennen inttiä, jotta saadaan Kelalta tukia. Mutta miten voin asua samaan aikaan jossain Espoossa ja käydä kurssia Tampereella? Helsingissä ei meinaan järjestetä vastaavaa kurssia, joten mulle jää kaksi vaihtoehtoa. Joko siirrän itseni vain kirjoille kihlatun kanssa samaan osoitteeseen ja muutan sinne vasta kurssin/pääsykokeiden jälkeen tai sitten skippaan kyseisen kurssin ja käyn Helsingissä pelkän artikkelikurssin. Itseopiskelumateriaali on joku 300€ ja se Helsingin artikkelikurssi on 440€, joten se on melkein sama kumpaan menen. Artikkelit oli kuitenkin ne haastavammat ja toisaalta tuntuisi ehkä turhalta jankata kolmatta kertaa kurssilla sitä matikkaa, kun sitä kerran on käynyt jo avoimessa. No, katsotaan kuinka käy.

Anoppi kertoi tänään jostain kolmesta sisaruksesta, jotka aloittivat lukemisen lääkikseen syyskuussa ja pääsivät kaikki kolme sisään. Herättää vähän toiveita siitä, jos itse aloittaa valmistautumisen vielä kuukautta aikaisemmin, vaikka ei sama ala olekaan... :)



Onko muita menossa avoimeen lukemaan perusopintoja, erityisesti Tampereelle?


Päättäväisyydellä,
Embe

5 kommenttia:

  1. Sellainen juttu että toi Helsingin artikkeli kurssi on sitten aivan käsittämättömän hyvä. Nim. Tänä keväänä sisäänpäässyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih! Kiitos kokemuksen jakamisesta. :) Se kyllä aika paljon houkuttelis, kun en sit tiedä jaksanko jyystää sitä samaa matikkaa kolmatta kertaa vuoden sisään, kun avoimen matikka jatkuu kuitenkin kevääseen asti. Se matikkahan ei käytännössä mikskään muutu, toisin kuin artikkelit. :)

      Poista
    2. Jos lukee psykan perusopinnot niin oppii lukemaan tieteellistä tekstiä. Näin et välttämättä edes tarvitse mitään kurssia. Paras olisi jos löytäisit itsellesi lukupiiriporukan (muita psykaa hakevia) niin voisit keskustella niistä artikkeleista, se on todella hyödyllistä. Tilastomatikassa johdantokurssi on hyödyllinen, jatkokurssi aika samaa asiaa. Muilla tilaston perusopinnoilla ei ehkä kannata rasittaa itseä jos vain pääsykoetta ajattelee. : )

      Poista
    3. Mä niin toivoisin, että löytäisin sellaisen porukan, jonka kanssa vois lukea yhdessä ja miettiä niitä artikkeleita..

      Poista
  2. Kyllä ne Kelan tuet saa ihan keskenkin armeijan, jos avoliittoon muuttaa.

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)