Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 27. tammikuuta 2015

Työhaastattelu penkin alle

Voi apua. Olin tänään työhaastattelussa ja en käsitä, mikä mua vaivaa niissä. Mua ei ees hirveesti jännittänyt, kun menin paikan päälle, mutta sitten itse haastattelutilanteessa lörpöttelin ihan liikaa ja kaikkea epäoleellista, kun olin hermostunut. Vastailin kysymyksiinkin asian vierestä, tai ainakin siltä tuntui. Tuli jo heti haastattelun aikana sellainen olo, että ei tästä tuu Embe nyt yhtään mitään. :( Jäi sellainen maku suuhun, että vastailin kaikkiin työkokemusta koskeviin kysymyksiin samalla tavalla ja vaan toistin itseäni. Englanninkieliseen kysymykseen osasin vastata vapaa-ajastani joten kuten, vaikka aloitin lauseen kertomalla, että mulla on kissa?! :D En tosiaan omasta mielestäni antanut itsestäni sellaista kuvaa kuin olisin halunnut - en edes ollut oma itseni! Onko teillä jotain vinkkejä työhaastattelussa onnistumiseen tai onko muilla kenties samoja probleemoja kuin mulla? Tällainen pieni ilta-avautuminen tähän väliin. :D Onneksi on sentään koulujuttuja tehtävänä, niin saa suunnattua energiaansa muuhun kuin sössityn haastattelun vatvomiseen.


Haastattelun jälkeissä märehdintätilassa,
Embe

5 kommenttia:

 1. Voi sua =/ Mua lohduttaa vastaavissa tilanteissa sellainen keittiöpsykologinen juttu, että koen kaikella olevan tarkoituksensa ja jos joku juttu menee mönkään, opin siitä jotain ja asian ei ollutkaan tarkoitus onnistua, jotta voisi tapahtua jotain muuta, mitä taas ei voisi tapahtua, jos se joku muu juttu olisi onnistunut. Kuulostaa varmaan ihan huuhaalta sellaisen korvaan, joka ei usko samaan, mutta voin sanoa, että se tuo kyllä mielekkyyttä elämään silloin, kun kyseessä ei ole äärimmäisen suuri pettymys ja silloinkin se voi auttaa, mutta ei ihan heti tapahtuman jälkeen :)

  Ja työhaastatteluista sanoisin sen, että ehdoton ei on mun mielestä "epäaito itsensä kehuminen" eli valehtelu, jotta saa itsensä näyttämään paremmalta. Tällainen tapaus oli mun yhdessä ryhmätyöhaastattelussa ja tyypin kommentti oli aika selvästi tulkittavissa palturiksi (vaikka ei asiasta tietenkään täysin varma voi olla) ja en kyllä kyseistä tyyppiä nähnyt sitten kesällä työpaikalla, vaikka tuota sammakkoa lukuun ottamatta hänen osuutensa haastattelussa meni mielestäni hyvin.

  VastaaPoista
 2. Pahin moka työhaastettelussa on varmaan tarkoituksellinen esittäminen, joten en sanoisi, että sinä sössit :)

  VastaaPoista
 3. eihän se ylimääräinen lörpöttely välttämättä huonoa kuvaa anna :) jotkut ihmiset taas ovat aivan hiljaa kun ovat hermostuneita eivätkä oikein saa sanaa suustaan, joten se että höpöttelit kaikkea ei välttämättä heti viesti haastattelijalle että olisit ollut kovin hermostunut. sitä paitsi, kukapa ei olisi työhaastattelussa ollenkaan hermostunut? :D eiköhän se ole haastattelijankin näkökulmasta ihan sallittavaa. tärkeintä musta on vaan olla se oma ittensä eikä mitenkään väenvängällä vetää jotain "hyvä kunnon ihminen" roolia :)

  VastaaPoista
 4. Jääkö sinulla aikaa vapaa-ajan viettoon ja mitä tykkäät silloin puuhaastella? Blogisi on (ymmärettävästi) painottunut paljon koulujuttuihin, niin olisi mukava kuulla sitä rennompaakin puolta (: blogistasi on itselleni, toivottavasti tulevalle psykanopiskelijalle, paljon hyötyä, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moips! Voisin kirjoitella ehkä aiheesta jonkun postauksen, kun useampi on kysellyt, onko mulla vapaa-aikaa ja jos on. niin mitä silloin teen. :D Tuotan tämän postauksen viimeistään viikonloppuna.

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)