Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kandi käyntiin!

Moikkelis! Nyt on alkuvuoden tentit ohi ja seuraavat taitaakin oikeuspsykaa lukuunottamatta olla huhtikuussa. Vaikka mulla pyöriikin tilastotyöt ja kehityspsykan esseet tässä rinnalla, niin nyt viikonloppuna pääsin jo vähän laittamaan kandia käyntiin. Oon nyt ladannut kahdeksan artikkelia, jotka valitsin abstraktien perusteella ja ajattelin niiden kanssa lähteä liikkeelle. Myöhemmin otan varmaan vielä pari-kolme artikkelia lisää, riippuen siitä, mitä ajatuksia nuo artikkelit herättävät ja ovatko ne edes hyviä. Ei muuta kuin tulostin laulamaan! Jännää päästä kandiin nyt oikeesti käsiksi, kun tuntuu, että homma on muuten jäänyt vain puheen tasolle.

Kaikkea muutakin on noiden tenttien jälkeen pesiytynyt kalenteriin. Tiistaina mulla on työhaastattelu henkilöarviointiassariks (wish me luck!) ja heti huomenna tilastoyhdistyksen kokous, jossa pääsen ekaa kertaa harjoittelemaan sihteerin hommia. Teinkin nyt koko aamun pöytäkirjapohjia, toimintasuunnitelmia ja ties mitä. Toivottavasti kaikki on nyt tarpeeksi hyvin valmiina huomista varten. :) Viikonlopuksi lähden taas Tampereelle perehtymään SPOL:n toimintaan ja perjantaina on näköjään taas yhden esseen deadline. Mulla alkoi myös enkun itsenäinen kurssi ja sitä varten pitäisi tehdä noin 70 tunnin edestä juttuja yksin. Luulen kyllä, että artikkeleiden lukeminen haukkaa tuosta tuntimäärästä ison osan! Sen lisäksi meillä on "Kepsy club" keskustelupiiri kehityspsykan artikkeleista englanniksi. Huhtikuuksi on suunnitteilla myös työelämäilta, joten tila-asiat ja puhujat pitäisi hoitaa kuntoon. Onneksi meitä on kuitenkin kolme järkkäämässä sitä.

Ai niin, unohdin mainita, että näyttää siltä, että saan kandin opinnot kasaan ennen kesää! Olettaen, että pääsen joskus siitä oikiskurssista läpi, tentti ei mennyt meinaan kovin hyvin. Oon aika täpinöissäni siitä, että viimeistään syksyllä mulla olis kandin paperit takataskussa. ^.^ Sen ajatuksen siivittämänä jaksaa painaa hommia läpi kevään. Nyt taidan kuitenkin siirtyä itse artikkeleiden kimppuun. Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!


Kanditohinoissa,
Embe

5 kommenttia:

  1. Jee, hienoa, että pääsit sittenkin kandiin käsiksi! :)
    Mikä hei toi enkun itsenäinen kurssi on, joku pakollinenko? Muistelin, että kirjoitit joskus aiemmin aikovasi tehdä ainakin jonkun kielen kesällä pois alta, mutta mikäs se juttu sitten oli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! :) Joo se on se pakollinen enkku, mutta en voinut mennä psykojen omaan ryhmään, kun se menee tilastotöiden kanssa päällekäin. :/ Toi on vaan niinku vaihtoehtoinen tapa suorittaa se! Kävin siis viime kesänä avoimessa ruotsin pois alta. :)

      Poista
    2. Okei, kuulostaa hyvältä! :) Ei siis se, että menee tilastotöiden kanssa päällekäin, vaan että sille on vaihtoehtoinen suoritustapa!

      Poista
  2. Wau! Olet tosi ahkera ja aikaansaava opiskelija, vaikka yksi oikiksen tentti nyt olisikin mennyt huonosti!

    Millä ohjelmalla aiot kirjoittaa kandin? Latex voisi olla aika sun tyyliäsi ja vaikka se aina toisinaan vähän turhauttaa, saa se viittauskykynsä ja lähdeluettelon tekonsa vuoksi melkein kaikki kiukuttelunsa aina anteeksi!

    Mä olen kanssa käynyt tuon itseopiskeluenkun. Yksi kaverini tuohtui verorahojensa käytöstä, kun kuuli kurssin sisällöstä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ihan wordilla ajattelin kirjoittaa. :D En ole koskaan käyttänyt Latexia! Se on kuulemma tosiaan näppärä, kunhan sitä on oppinut käyttämään, mutta nyt ei ole hirveästi ylimääräisiä tunteja käytettäväksi siihen. :) Vois kyllä kesällä vaikka tutustua jos en saa töitä. :D Mun mielestä toi itseopiskelukurssi on aika kiva, koska sillon voi keskittyä just niihin omiin kehittämiskohteisiin ja saankin nyt hyvin tunteja käytettyä kehityspsykan ja kandin artikkelin lukemisiin. :) Ei tarvitse "tuhlata aikaa" kielioppitunneilla, koska mulla on enemmän ongelmia saada suu auki keskustelussa ja englanninkielisen tekstin lukeminen on vieläkin toivottoman hidasta.

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)