Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suomen psykologian opiskelijain liiton viikonloppu Tampereella

Moikka! Mulla on melkoinen viikonloppu takana ja kotiuduinkin vasta tunti sitten. Perjantaina oli opiskelutoiminnan neuvottelupäivät Suomen psykologian opiskelijain liiton (SPOL) edustajien, ainejärjestöjen puheenjohtajien ja Psykologiliiton puheenjohtajan kanssa. Lauantaina oli SPOL:n seminaari kriisi- ja traumapsykologiasta workshopien ja jatkojen kerä. Kirsikkana kakun päällä oli sunnuntaina SPOL:n kokous.

Perjantai oli tosi mielenkiintoinen ja antoisa päivä. Oli kiva nähdä opiskelijoita muistakin kaupungeista ja arvostin tosi paljon sitä, että Psykologiliiton puheenjohtaja oli tullut paikalle kuuntelemaan meidän toiveita. Aluksi vähän tutustuttiin ja käytiin läpi SPOL:n ja Psylin toimintaa, jonka jälkeen päästiin varsinaiseen asiaan mm. valmistuneiden ja opiskelijoiden välisen yhteistyön kehittämisestä. Saatiin paljon hyvin ideoita surffauskurssista Psykonet-kurssien kehittämiseen. Mulle jäi päivästä tosi hyvä mieli ja sellainen olo, että Psykologiliittoa kiinnostaa opiskelijoiden asiat ja myös meitä kuunnellaan. Iso peukku tälle päivälle!

Launtaina oli tosiaan seminaaripäivä kriisi- ja traumapsykologiasta. Oli mielenkiintoista päästä kuuntelemaan aihetta, jota meidän opinnoissa ei käsitellä juuri ollenkaan. Workshopissa pääsin kuuntelemaan myös pikkuluentoa lähisuhdeväkivallasta. Toi hyvin järkätty tapahtuma ja muutenkin rento meininki. :) Illalla käväisin vielä jatkoilla pyörähtämässä ennen porukoiden luo menemistä.

Puolen päivän aikaan sunnuntaina järjestettiin SPOL:n kokous ja osa oli vähän edellisillan jatkojen tunntelmissa. :D  Onneksi itse olin suht pirtsakkana nukuttuani yhdeksän tuntia. Kokouksessa käytiin läpi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, joiden jälkeen valittiin hallituksen jäsenille pestit. Itse päädyin varapuheenjohtajaksi ja Suomen psykologisen seuran edustajaksi. Aika isoon hommaan laitoin itseni likoon, mutta odotan kyllä innolla vuoden tulevia kuvioita ja toivottavasti täytän pestini vaatimat odotukset. :)

Parin viikon päästä onkin perehdytysviikonloppu, joten pääsen sillon tutustumaan omien pestieni sekä SPOL:n toiminnan saloihin. Oon kyllä laittanut lusikkani aika moneen soppaan tänä vuonna, mutta on kyllä kiva olla mukana kaikessa toiminnassa sekä vaikuttamassa meidän opiskelijoiden asioihin että järjestämässä kaikenlaista yhteistä kivaa psykoille ympäri Suomen. Oon siis taas superinnoissani! Nyt olen kyllä aika väsynyt toiminnantäyteisen viikonlopun jälkeen ja taidan jättää tenttikirjan odottamaan huomista ja siirryn sohvalle ompelemaan haalarimerkkejä. Mahtipontista alkuviikkoa kaikille! ^^


Väsynein, mutta innostunein terkuin,
Embe

6 kommenttia:

 1. Heippa! Lueskelin tätä blogiasi ja sain käsityksen, että olet joskus hakenut opiskelemaan fonetiikkaa Helsingin yliopistoon. Aloin itse harkita ko. alaa yhtenä hakuvaihtoehtona, ja kiinnostaisi kuulla siitä alasta jotain, jos vain tiedät. Tiedätkö esim. fonetiikan opiskelusta ja sitä opiskelleiden työllisyystilanteesta mitään? Hirveän vähän tuntuu netistä löytyvän tietoa fonetiikasta, joten päätin kokeilla onneani täällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä en suoraan sanottuna muista tosta fonetiikan kokeesta mitään, en edes sitä, olinko siellä. :D Materiaalina oli alan artikkeleita. En tiedä myöskään työllisyystilanteesta mitään, mutta nopealla vilkaisulla taitaa työt painottua tutkimukseen. Sen sijaan jos puheterapeutin työ kiinnostaa, niin voit hakea lukemaan logopediaa. :)

   Poista
  2. Ahaa, aivan. :D Kiitos!

   Poista
 2. Moi! Minkä verran Helsingin psykalla on luentopakkoja? WebOodista katsellessani kiinnostuksesta kurssitietoja olen huomannut, että aika usein sielä lukee suoritustavan kohdalla "luennot ja tentti". Tarkoittaako tämä siis luentopakkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meillä on loppujen lopuksi tosi vähän luentopakkoa, lähinnä vain Ammattikäytäntökursseilla, tilaston harjoitusryhmissä ja kielikursseilla. :)

   Poista
  2. Luennot ja tentti tarkoittaa siis sitä, että tentissä on osattava kirjallisuuden lisäksi myös luentojen asiat. Kirjatenteissä odotetaan pelkän kirjallisuuden osaamista.

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)