Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 20. elokuuta 2013

Liikaa hommaa ekaan periodiin?

Arvon psykomieliset! Mulla on ongelma. Kuvittelin, ettei mun tarvis käydä tilastollisen tietojenkäsittelyn peruskurssia, koska mulla on ne tilaston perusopinnot suoritettuina. Nyt kävi kuitenkin ilmi, että sitä peruskurssia ei kai hyväksilueta, koska ne ei oo sisältänyt erillistä tilasto-ohjelma kurssia tai jotain. Mun täytyis siis osallistua sille kurssille. Ongelma on siis siinä, että mun lukkari näyttäis sit tältä:Eihän toi sinänsä näytä paljolta, mutta käytännössä noista kursseista rapsahtais melkein 25 opintopistettä, joka on aikas paljon. Lisäksi ajattelin suorittaa sen uupuvan avoimenkin kurssin eli sit tulis 30op heti parissa kuussa. Töissäkin olis suotavaa käydä. En kuitenkaan haluis jättää peruskurssia ens vuodelle ja muut kurssit kiehtoisi myös. Kannattaisiko mun luopua tuosta tieteellisen kirjoittamisen kurssista? Ei olis kiva nuupahtaa heti alkuun. :( Nyt harmittaa, kun olin jo suunnittellut aikalailla mun koko vuoden opintoja, mutta eipä siitä olis mitään hyötyä jos oon jo palanu loppuun ekassa periodissa. :D

Embe

3 kommenttia:

 1. Tuossa ei kyllä oikein oo mitään järkeä, jotain sun täytyy pudottaa pois. En sano, etteikö toi tahti olis mahdollinen, mutta ei se kannata. Haluat varmaan kuitenkin, että energiaa riittää myös uusille ihmisille? Ja ihan pelkästään yliopistolla oleminen on alun infotulvassa uuvuttavaa. Ja töissäkin meinasit käydä?

  TTP kannattaa käydä heti alkuun... ihan siksi, että myöhemmin sitä on tappavan tylsää käydä kun asiat jo osaa. Tieteellinen kirjoittaminen on semmoinen minkä voi käydä ihan millon vaan, kun meinaa tulla tyhjempi periodi. Ei ole syytä, miksi sen pitäisi olla alussa.

  Tämä tämmöisen normaalitahtia etenevän ja töissäkäyvän psykon näkökulmasta... tai ei, olen aikataulussa, eli normaalia edellä! :D Kuten sanottu, jos aidosti ja oikeasti haluat paahtaa opintojen läpi aikataulua edellä niin kyllä jotkut niin tekevät. Mutta mieti tarkkaan. Kursseihin on ihan kiva keskittyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tosiaan ajattelin pudottaa sen kirjoituskurssin pois, voin käydä sen sitten ens vuonna. Voi myös olla, ettei mun tarvi suorittaa TTP:tä samalla tavalla kuin muiden, koska perusopinnot korvaa kuitenkin osan kurssin sisällöstä (esim. lopputyötä ei tarvi välttämättä tehdä). En kuitenkaan haluaisi pudottaa psykan kursseja pois, koska haluisin nimenomaan psykaa lukea, en pelkkää matikkaa. :D Kliinisessä psykassa ja avoimen kurssissa on onneksi sama kirja, joten saan sillä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. :)

   Oot ihan oikeassa siinä, ettei kannata liikaa ahmia kursseja. Jopa äiti sanoi, että muutakin elämää on olemassa opiskelun ja töiden lisäksi. :D Jotenkin on vaan vaikea kuvitella kauhean paahtamisen jälkeen, että ei tarvitse olla ihan niin pinna kireällä opiskeluiden suhteen.

   Poista
 2. Jos meinaat käydä töissä, älä missään nimessä ota ainakaan yli 15 op/periodi (tavoitetahti). t. tokan vuoden opiskelija

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)