Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 5. elokuuta 2013

Home sweet home

Heipparallaa! Blogissa on ollut vähän hiljaista, koska on ollut hirveästi kaikkia juttuja muuttoon liittyen. Autossa on tullut istuttua monta sataa kilometriä, kun tänkin viikon aikana käyn Vantaalla vielä kaksi kertaa ennen kuin asetun aloilleni siellä. Työvuoroja on vielä kaksi jäljellä täällä Lempäälässä, joten ensi viikosta lähtien mä asustelen pysyvästi Vantaalla!Koulujutuista sen verran, että laitoin nyt uudestaan sähköpostia jollekin opintoasiatyypille psykan hyväksilukemisesta. Kysyin ensisijaisesti sitä, hyväksiluetaanko sitä kurssia ollenkaan, joten en vielä ole suorittanut. Jos mulle nyt vastaillaan tässä pian ja se hyväksiluetaan, niin aion suorittaa sen ennen varsinaisten opintojen alkamista. Mulla ei nyt elokuussa ole hirveästi menoa ja meininkiä tuolla Vantaalla, kun töitä on vain pari vuoroa viikossa. Ajattelin käyttää sen ajan hyödyksi. :) Sain myös avoimesta tilaston opintokirjaotteen ja se pitäisi lähettää yliopistolle. Äiti sanoi, ettei kannata vielä lähettää, kun ei sivuaineista vielä tiedä. Musta kyllä tuntuu, että haluan aika varmasti sen tilaston sivuaineeksi. En keksi oikein muutakaan. Mikä muu voisi olla kiva sivuaine? Sosiaalipsyka ja erityispedagogiikka vois kanssa olla ihan jees, mutta olis ehkä kiva jos on jotain erilaista verrattuna psykaan! Sitä paitsi, tilastosta pitäisi olla hyötyä jatkoa ajatellen.


Intoa puhkuen,
Embe

13 kommenttia:

 1. Ei vitsit, mulla on ihan samanlaiset sivuaine mietinnät! Okei, haen vasta ensikeväänä kunnolla, mutta kai sitä voi vähän jo haaveilla ja suunnitella (tai sitten olen vain sekaisin) ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi raja haaveilun ja sekaisin olemisen välillä on äärimmäisen häilyvä. ;)

   Poista
 2. Kai ne voi silti lähettää, vaikkei tietäisikään vielä sivuaineista? Kun eihän siinä mitään ylärajaa ole, miten paljon opintopisteitä tutkintoon sisällyttää :) ainoo vaan, jos haluat säästää ne tilaston oparit maisterintutkintoon kandin sijaan, mut en tiedä onko se edes mahdollista... Mulla on kans samantyyppisiä sivuainesuunnitelmia, lisäksi oon miettinyt psykiatriaa ja taustalla mulla on jo 120 op humanistisia aineita, eli psykan kanditutkinto saattaa mulla "hieman" paisua :D jos haluat erikoisempia sivuaineita, niin humanistisesta tiedekunnasta vois löytyä, tai vaikka jotain politiikkaa. Kauppiksen kursseista saattaa olla hyötyä, jos mietit joskus oman vastaanoton perustamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, siinä lapussa kyllä kysytään, että onko kyse sivuaineesta vai vapaasti valittavista opinnoista. Jos mä ruksaan tuon vapaasti valittavat, niin voikohan sitä myöhemmin muuttaa? Kyllähän tonkin homman voi hoitaa myöhemmin, mutta olisi kiva jos käytännön jutut olisi pulkassa ennen opintojen alkua, jotta voin hypätä suoraan aineopintoihin.

   Poista
 3. Anonyymi: Viime syksystä lähtien ainakin Helsingin yliopistossa kanditutkintoon voi sisällyttää vain 10 op ylimääräistä tutkintovaatimuksen päälle, eli maksimi on 190 op. Psykiatriasta voi suorittaa 19 op kokonaisuuden (eli ei täyttä sivuainetta), lasten- ja nuorten psykiatriasta sen täydet 25 op.

  VastaaPoista
 4. Ahaa, tämä selvensi asiaa! Turussa ei tietääkseni ole vastaavaa menettelyä niin sen pohjalta ajattelin :)

  VastaaPoista
 5. Joo ei oo tosiaan mitään järkeä laittaa kandiin enemmänku 180 op, koska kaikki ylimääränen mitä sinne lyödään niin sitä ei voi sit enää käyttää maisteriin. Mullakin oli kandin aikaan reilusti yli 200 pinnaa ja sanoin, että laita kaikki vaa sinne kandiin, mutta onneksi se varotti, että älä nyt ihmeessä, koska et voi sit käyttää niitä maisteriin =)

  VastaaPoista
 6. Voisitko käydä tän vuoden psykan pääsykoetta syvällisemmin läpi täällä blogissas? :) esim. selittää millaisia tehtäviä oli ja miten kuului vastata yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän mä voi! :) En takaa kuitenkaan, että mun vastaukset on ainoita oikeita varsinkaan niissä tehtävissä, joista en saanut täysiä. Pistän ajatuksen korvan taakse ja kirjoittelen siitä lähiaikoina!

   Poista
 7. Kandintutkintoon voi kai sitoa vaan sen verran opintopisteitä kuin siinä virallisesti on, mutta voit lisäksi kyllä opiskella vaikka mitä muuta mitä ei vaan sisällytetä kanditutkintoon.

  Älä liian nopeasti päätä sivuaineita tai muita: niillä ei ole kiire. Siinä vaiheessa kun kandinpapereita otetaan ulos niin tarvitsee vasta nimetä tietyt opinnot sivuaineeksi. Uusia sivuaineita oon itsekin löytänyt tässä matkan varrella, ja ne ekana mieleentulevat ei ole olleet ne kiinnostavimmat. Missään nimessä ne tilaston opinnot ei ole olleet hyödyttömiä; saat opiskeluaikana töitä tutkimusryhmistä helpommin ja myöhemminkin työelämässä niillä korteilla pelataan. Aina tutkimusryhmään ei palkata psykologia vaan tilastotieteilijä tms. :)

  Täällä on muuten luettu sun blogia ahkerasti ja keskusteltu siitä vanhempien opiskelijoiden kesken, ihan hyvässä mielessä :) Tervetuloa syksyllä joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valaisevasta kommentista! :) Eli jos ruksaankin hyväksilukulappusesta, että haluan sisällyttää tilaston perusopinnot tutkintoon vapaasti valittavina opintoina, niin voinko myöhemmin muuttaa ne sivuaineeksi jos mieli tekee? Pitäis varmaan huomenna vyöryä Penkereelle kiikuttamaan sitä lappua ja hakemaan matkatukea yms. Saa kyllä nähdä uskallanko tulla jos siellä puolet tietää mut blogin perusteella!

   Poista
  2. En usko että pystyt muuttamaan myöhemmin. Sinuna en ruksisi niitä vielä yhtään mihinkään, mutta jos amanuenssi tms muuta sanoo niin tottele sitten sitä.

   Ja rohkeasti ja innolla vaan! :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)