Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 15. elokuuta 2013

Ekaluokkalainen

Moikkelis! Eilen alkoi ilmoittautuminen kursseille ja mä olin odottanut sitä päivää kuin kuuta nousevaa. Illalla avattiin kaverin kanssa Weboodi ja suunniteltiin molemmille ensimmäinen periodi. Mulla ilmoittautumisissa lukee Havaintopsyka I, Kliininen psyka II ja Varianssianalyysi (ah, tilastoja!). Näiden lisäksi ajattelin hakeutua myös tieteellisen kirjoittamisen kurssille, kunhan ilmoittautuminen alkaa. Voitte varmaan kuvitella, kuinka innoissani oon!

1. periodin lukujärjestys. Kirjoituskurssi tulee maanantaille 14-17.


Kävin tänään samaisen toverin kanssa hoitamassa myös paperiasioita yliopistolla. Vein tilastojen hyväksilukuanomuksen (sivuaineeksi), hankin opiskelija alennuksen matkakorttiin ja kiikutin fuksilappusen tuutorille. Aikaisemmin myös facebookailin tuutorin kanssa mun kurssivalinnoista ja laittelin sähköpostia tilaston opettajalle. Mulle oli aika epäselvää, mille kursseille voin ilmoittautua, koska hyväksilukua ei ole kirjattu mihinkään ja multa puuttuu edelleen se mielenterveyskurssin suoritus. Onneksi ensimmäisessä periodissa en vietä kaikkia päiviä aamusta iltaan yliopistolla, niin ehdin työstämään tuon avoimen kurssin pois alta. :)

Musta oli jännää ja outoa hiippailla tänään yliopistolla. Jotenkin oli kiva katsella, millaiseen paikkaan on ensi kuussa menossa, mutta toisaalta tuntui, että mun otsassa loisti teksti EN TIEDÄ MITÄ TEEN ENKÄ KUULU TÄNNE. Ehkä se johtuu vain siitä, että on taas "ekaluokkalainen" ja ihan pihalla kaikesta.


Embe

12 kommenttia:

 1. Vau, tieteellisen kirjoittamisen kurssi kuulostaa tosi kivalta! Ja muutenkin näyttää hyvältä lukkari ;-) Odotan innolla sitä päivää, kun itsekin pääsen noihin maailmoihin :-)
  Hyvää alkavaa opiskelua! :)

  t. psykaan hakeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa, että odotus palkitaan! Ikävää siinä on vain se, että tekisi mieli ahmia kaikki kurssit heti...

   Poista
 2. Mitä mieltä oot, oliko psykan perusopinnoista apua pääsykokeessa? Kuuluiko niihin yhtään matikkaa? (ei varmaan?)
  Onnea vielä opiskelupaikan johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niistä ainakaan haittaa ollut. :) Tentteihin luettiin (ainakin Tampereella) kirjoja eikä artikkeleita ja vieläpä useimmiten englannin kielisiä. Huomasi kyllä kuitenkin artikkeleita lukiessa, että osa asioista oli tuttuja avoimesta. Siellä tuli myös hyvin heräteltyä lukion psykan asioita. Mä näin sen sellaisena hyvänä lämmittelynä pääsykokeita varten. Matikkaa taisi olla jonkin verran, kun mä en käynyt yhtä kurssia, koska se hyväksiluettiin mun tilaston opinnoilla. En kyllä usko, että siellä varsinaisesti laskettiin, vaan käytiin teoriassa eri tutkimusmenetelmiä ja sen semmoista.

   Poista
 3. Jännää, että teillä on jo tunnukset, joilla pääsette valitsemaan kursseja.
  Me saadaan vasta kun koulu alkaa. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kummaa tosiaan! Me voitiin rekisteröityä heti, kun jäsenmaksu oli maksettu ja tieto mennyt opiskelijarekisteriin tai jonnekin. :o

   Poista
 4. Hei! Oon sun tuleva fuksikaveri. :) Heräs pari kysymystä tän postauksen pohjalta: 1. Miten matkakorttialennuksen saa ilman Lyyraa, vai onko sulla se jo? 2. Tiiätkö yhtään, voinko mäkin ottaa ton havaintopsykan kurssin, vaikka mulla ei oo mitää opintoja pohjalla? Tää varmasti selvii ens viikol, mut malttamattomana haluisin jo nähä mun ekan lukkarin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei moi! Matkakorttialennuksen saat kun tulostat HSL:n sivuilta http://www.hsl.fi/FI/liputjahinnat/alennusryhmat/Sivut/opiskelijat.aspx sellaisen lappusen ja marssit sen kanssa osoitteeseen Fabianinkatu 33. :) Siellä täytetään yliopiston osa lapusta, jonka jälkeen meet jonnekin HSL:n toimipisteeseen (esim. Asematunneli) ja saat sieltä kortin! Mulla itellä ei oo vieläkään Lyyraa. Kannattaa samalla pyytää sieltä Fabianinkadulta läsnäolotodistus, niin saat kaikkia opiskelija-alennuksia, kunnes Lyyra saapuu. :)

   Mä vaaniskelin mun kaverin kanssa (myös tämän vuoden fuksi) tuota havaintopsykaa ja siellä kurssin tiedoissa luki, että se on tarkoitettu 1- vuosikurssille lähinnä. :) Kaverilla on myös vain neuron ykkönen suoritettuna, mutta osallistuu kurssille kanssa. :) Mä oon kanssa samanlainen, etten tietenkään voi odottaa siihen päivään, jolloin näistä asioista kerrottaisiin! :D

   Poista
  2. Jee, kiitoksia paljon! :) Oon niin innoissani :D Mutta joo, me nähdään sitten ehkä jo perjantaina! :)

   Poista
  3. Mä en harmi kyllä pääse perjantaina tulemaan paikalle, mutta ehkä sitten lauantaina! :)

   Poista
 5. En voi uskoa et tuolla ylempänä kommenteissa joku pitää tieteellistä kirjoittamista mielenkiintoisena kurssina... ;)

  Hapsy on fuksikurssi ja fukseille tarkoitettu, ei vaadi siis mitään pohjaopintoja. Myöskin, ihan oikeasti: älkää stressatko kurssivalintoja. Ei ole mitään syytä,, miksi teidän vielä olisi tarvinut ehtiä ilmoittautua yhdellekään kurssille. Sen ehtii infojen jälkeen. Kielikeskuksen kurssit 1. periodiin on ainoa poikkeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että moni (minä mukaan lukien) on vaan niin innoissaan tulevista kursseista, ettei jaksa odottaa! :D

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)