Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Tilaston projekti: Hyväksytty

Moikka pitkästä aikaa! Raahasin itseni tänään aamulla yliopistolle kuulemaan tuomiota tilaston projektista. Läpi oli mennyt ja ihan heittämällä kuulemma. :) Opettaja kehui kauheesti, että mä selkeesti osaan nää asiat hyvin ja mulla on tosi vahva pohja tilastossa. Sanoi myös, että mulla on erinomaiset mahdollisuudet päästä sisään ja mun kannattais ottaa tilasto sivuaineeks, kun oon kuulemma niin vahvoilla siinä. Meitä tosiaan aloitti 30 noita perusopintoja ja niistä 3, minä mukaanlukien, vei homman loppuun asti. :D Saan kuulemma hyvällä omalla tunnolla ottaa festareilla pari olutta (mitä en kyllä juo, eikä oo festareitakaan tiedossa). Muutama huomautus tuli mun vähän epämääräisistä sanavalinnoista, mikä ei oo yllätys, kun tein koko homman kiireellä pois alta. Nyt on kuitenkin ihan huippufiilis, että on tilaston perusopinnot pulkassa ja enää se psykan vika suoritettavana! Ihan kuin olis kymmenen kiloa pudonnu hartioilta pois. :)

Kävin tänään myös moikkaamassa kummityttöä pitkästä aikaa ja varasin tatuointiajan heinäkuun loppuun. Pärisen ihan innosta tatskan suhteen. Olisitte nähny tatuoijan ilmeen, kun näytin ideani hänelle. ;) Itse tatuointia en teille kuitenkaan vielä paljasta. Sen verran voin vihjata, että se liittyy kyllä näihin pääsykoe- ja opiskelutouhuihin. Siitä lisää luvassa siis 30. heinäkuuta!

Mä oon kyllä nyt yhtä hymyä ton tilastohoman jälkeen ja sain siitä paljon lisää puhtia myös viimeisen psykan suorittamiseen. Kyllä tästä vuodesta vielä kunnialla selvitään ja voin elokuussa taputtaa itseäni selkään, että hemmetin moisen homman oon tehny, mutta kyllä se (toivottavasti) kannatti!


Päättäväisyydellä,
Embe

15 kommenttia:

 1. Osasin arvata tämän ;) Ihan mahtavaa - onnea ja taputuksia!!! Olen onnellinen puolestasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pelkäsin ihan turhaan tuota projektia, vaikka aluksi oli varma olo, että se menee läpi. Jotenkin sitä kuitenkin alkaa aina epäilemään itseään just ennen palautusta. :D

   Poista
 2. siis ootko sä jo päässyt yliopistoon opiskelemaan psykaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiii, tulokset tulee vasta 15. päivä! Suorittelen nyt viimeisen avoimen yliopiston kurssia pois. :)

   Poista
 3. Jeeee hyvä! :) you go girl! Mäkin täällä jännään sun puolesta psykan tuloksia, voiko ne tulla jo aikasemmin ku 15. päivä? Miten viime vuonna tulivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No viime vuonna ei ainakaan tullut, ne tuli yliopistohakuun sinä yönä eli nyt luultavasti sillon 14.-15. välisenä yönä. Oon mä silti varmuuden vuoksi käynyt välillä vaanimassa, että jos sittenkin... :D

   Poista
  2. No voi hittolainen ku pihtaavat niitä.. :/

   Poista
  3. Tällen luki muuten käyttiksen sivuil: "Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kevään ja kesän 2013 opiskelijavalintojen tulokset julkistetaan maanantaina 15.7.2013 klo 9.00." No ainaki tietää ettei tarvii joka päivä ens viikolla kurkkia mahdollisia tuloksia! <=)

   Poista
 4. Helsingin tulokset tulee kyllä tosi myöhään, koska esim. Joensuun ja Jyväskylän tulokset ovat jo tulleet.

  VastaaPoista
 5. Onnea :) kannattaa muuten valita sivuaineeksi jotain, mistä on hyötyä työelämässä. Tilastosta on toki paljon hyötyä psykan metodikurssien ja gradun kanssa, mutta ei juurikaan työelämässä, paitsi ehkä joissain harvoissa paikoissa. Ja tutkijanakin tietysti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni tilastoista on hyötyä, ainakin mun opettaja sanoi niin (voi olla tietty ehkä vähän puolueellinen, mutta kuitenkin). :)

   Poista
  2. Tilastoista on taatusti valtavasti hyötyä työelämässä, etenkin jos haluat tehdä myös tieteellistä tutkimusta! Niin harva ihminen oikeasti osaa hyvin tilastotiedettä, että omien julkaisujesi lisäksi pääset helposti mukaan kirjoittajaksi myös muiden julkaisuihin, koska voit auttaa muitakin aineistojensa analysoinnissa. Ja kaikki tutkimusryhmät haluaa sellaisen, jonka yhtenä vahvuutena on tilastollisten menetelmien osaaminen! Eli sanoisin, että erinomainen valinta.

   Poista
 6. Noin mäkin sen ajattelin. :) Mua just kiinnostaa jollain tasolla tällä hetkellä toi tutkimushomma, mutta katsoo mihin aika vie. Oon jotenkin kiintynyt kierosti tilastoihin tän vuoden aikana, että jossain muodossa aion niitä jatkaa!

  VastaaPoista
 7. Mä en meinaa millään ymmärtää noita sivuaineopintoja. Sellasta oon kuullu että joistain aineista voi joutua käymään kokeessa päästäkseen niitä sivuaineina opiskelemaan, mutta että millasias ne kokeet on ja milloin. Itsekin sitä hirveest miettii mikä olis paras sivuaine, mutku en ihan tiedä ees että mitkä on vaihtoehdot. Mitä suosittelisitte tulevalle psykan opiskelijalle tilaston lisäksi/ sijasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi sivuaineopinnot on kyllä hankalia. Esimerkiksi just (pitkää) psykaa ei saa sivuaineeksi ilman koetta. Sivuaineopinnot on kuitenkin mun käsittääkseni aiheellisia vasta fuksivuoden jälkeen, että kyllä siinä ehtii tutustua valikoimaan ja mahdollisiin kokeisiin. Mua itseä kiinnostaisi tilaston lisäksi sosiaalipsyka ja erityispedagogiikka. Ne liippaa ainakin jonkin verran läheltä psykaa jos haluaa sen kanssa jotain samanlaista. :) Jos taas kaipaa vaihtelua, niin voi valita käytännössä mitä tahansa. :D

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)