Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 15. heinäkuuta 2013

VICTORY

Mä tein sen!! Yliopistohaku sanoo HYVÄKSYTTY Helsingin yliopiston psykologian ja kognitiotieteen kohdalla. Mä en voi uskoa tätä. Kauhee itku ja parku minuuttia yli puolen yön. Mä en voi käsittää tätä. En osaa kirjoittaa enempää. Miten muilla meni?


Embe

50 kommenttia:

 1. ONNITTELUT!! Olet tehnyt valtavan työn ja ansainnut paikkasi! Suuren suuren suuret onnittelut! Aivan mahtavaa!!! :) Mun oli pakko tulla tänne katsomaan heti puolen yön jälkeen, että miten sulle kävi :) Oon tosi onnellinen sun puolesta!

  Terv. Sosiaalityöhön päässyt onnellinen

  VastaaPoista
 2. Aaaaaaa onnee hirveesti!!!! Sä oot tän ansainnut!

  VastaaPoista
 3. Pääsin kanssa helsinkiin :)

  VastaaPoista
 4. Onnea ihan mielettömästi! Minäkin pääsin, Tampereelle tosin. Tämä oli ensimmäinen hakukertani ja olin aivan varma, ettei tärppäisi... Hetki kyllä meni toipua siitä, että sivulla lukikin "hyväksytty" :) Mutta olen todella onnellinen nyt, niin itseni kuin sinunkin puolestasi! Kiitos myös hurjasti tämän blogin pitämisestä. Tästä oli paljon apua luku-urakassa, mikä varmasti kyllä vaikutti sisäänpääsyyn.

  Ihan käsittämättömän vaikea uskoa tätä.

  VastaaPoista
 5. Onnea hirmuisesti, vaikkei tää ollu mikään yllätys :D mulla vilkutti Turku hyväksyttyä, just niinkuin toivoinkin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille ihan hirmusti! Ihan mahtavaa, että ootte jaksanu tsempata mua tän räpiköinnin aikana ja ootte uskonu muhun myös sillon, kun en ite oo. Kiitä ja kumarran!

  VastaaPoista
 7. Ah ihanaa, aivan mielettömästi onnea!! Olet paikkasi ansainnut :) tämän voimalla jaksan itsekin uurastaa ensi vuoden pääsykokeisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)) Varmasti tuun ens vuoden aikana muistelee jotain pääsykoejuttuja, kun blogi jatkaa porskuttamistaan psykan ympärillä. Multa voi myös kysellä pääsykoejutuista jos siltä tuntuu, joko kommenteissa tai sähköpostilla. :)

   Poista
 8. Onnea! Mulla tuli melkein kyyneleet silmiin, kun luin tän :D Oon koko vuoden seurannu sun uurastusta ja oon niin onnellinen että sun unelmas toteutuu (: Itse hain Jyväskylään ja pääsin soveltuvuuskokeisiin, mutta siihen jäi. Tuntuu niin turhauttavalta että koko vuoden työ menee "hukkaan" noiden soveltuvuuskokeiden takia! Mutta heti kun saan rämmittyä ylös täältä pettymyksestä lähden uuteen yritykseen :) Sun innoittamana voisin hakea jopa Tampereelle ensi keväänä, kun pääsin tänne nyt opiskelemaan toista alaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soveltuvuuskokeet on kyllä varmasti tosi haastavat, niistä ei varmaan ikinä ite tiä, miten ne on menny. Mä en kuitenkaan sanois, että vuosi on mennyt hukkaan; sulla on ens vuonna ihan selkee etulyöntiasema uussin hakijoihin nähden. :) Oot kuitenkin varmaan löytänyt sulle hyvän tavan oppia ja muutenkin on jo pohjalla varsinkin matikasta valmiiksi tietoa (vaikka Jyväskylässä matikkaa kysytään eri tavalla). Kiva kuitenkin, että pääsit jonnekin kouluun ja yritä ihmeessä Tampereelle jos kiinnostaa! :)

   Poista
 9. Jeeeeeee onnea!!!! :) Kyllä se kova työ palkitaan, ja veikkaan et oot menny kirkkaasti sisälle. Kerro pisteet ku kirje tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kirjoittelen varmaan illalla töiden jälkeen, kunhan saan sen ihanan paksun kirjeen käteeni. Kiitos sulla ihan mielettömästi koko vuoden tsemppaamisesta. :)

   Poista
  2. Hyvä jos on ollut apua ja toivottavasti tavataan tulevaisuudessa Suomen psykan opiskelijoiden yhteisissä tapahtumissa. :) Niin ja toivottavasti jatkat myös blogin pitämistä, olis mielenkiintosta kuulla millasta psykan opiskelu on muualla. Apua etkös sä nyt siis hesaan mee? :D

   Poista
  3. Sinne mä meen. :D Voisin sanoa kanssa, että apua, en mä osaa asua kaupungissa. :DD Mä varmaan ravaan kaikissa tapahtumissa ihan innolla. Jatkan kyllä blogin pitämistä, tää on ollut ihan huippua! :D

   Poista
  4. Hyvähyvä! Ja kaikkiin kissanristiäisiin kannattaa osallistua! :P

   Poista
 10. Onnea ihan hirveästi! Olen käynyt lukemassa blogiasi, mutta en ole kommentoinut aiemmin. Tekstien perusteella kuulostaa siltä, että sä olet puurtanut todella paljon monella elämänosa-alueella viimeisen vuoden aikana. Ota aikaa myös lepoon ja keräile voimia syksyä varten. Halusin sanoa tämän, koska en haluaisi, että uuvut. Toisaalta sun työnteko myös osoittaa, että kova työ palkitaan!
  Itse tein psykan perus- ja aineopinnot Helsingissä ja kokemuksesta voin sanoa, että hyvää opetusta on tiedossa syksyllä! Itse pääsin Jyväskylään ja oli kiva seurata näin virtuaalisesti pääsykoelukujasi, vaikka eri paikkaan hainkin. Luulen, että tämä blogi tulee rohkaisemaan muita hakijoita myös seuraavanakin vuonna. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on kyllä tullut tehtyä hommia kuluneen vuoden aikana. Onneks nyt vähän helpottaa, kun opiskelupaikka on varmistunut. Yksi avoimen psykan suoritus roikkuu edelleen, mutta katsoo nyt jaksanko suorittaa sitä kesällä. Mä toivon blogin osalta samaa, että näistä vanhoista postauksista (ja myös uusista!) on hyötyä ens vuonna hakeville. :)

   Poista
 11. Onnea ja tervetuloa!:)

  t. psykalainen

  VastaaPoista
 12. Pääsitkö siis psykologiaan JA kognitiotieteeseen? Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en kyllä ymmärrä, miten muka pääsin kognitiotieteeseen. :D En edes lukenut niitä kognition artikkeleita! Vain ne, jotka olivat yhteiset psykan kanssa. Ehkä matikan osuus meni sitten hyvin. :) Kirjoittelen illalla pisteistä, niin sillon se selviää.

   Poista
 13. Onnittelut täältäkin, sä ansaitset tämän. Muistahan kertoa pisteiden lisäksi se, monesko olit kiintiössäsi - veikkaan, että aika pieni numero lukee paperissasi... :)

  VastaaPoista
 14. Tosi tosi paljon onnea! Tämän blogin perusteella olet sinnikkäimpiä ja ahkerimpia ihmisiä, joita tiedän! Toivottavasti et ruoski itseäsi ihan noin paljon kuitenkaan yliopistossa. Opiskeluaika on myös kivojen kokemusten keräämistä ja elämästä nauttimista varten. :)

  VastaaPoista
 15. Onneksi olkoon! Itseäni kutsuu Turun psykologia. Minäkin uurastin koko kevään aivan täysillä tehoilla, joten opiskelupaikka tuntuu nyt todella mehukkaalta. Turku oli toinen hakutoiveeni, Helsinkiin eivät pisteet riittäneet. Tunsin kuitenkin olevani aika pätevä hakija, joten nyt on todettava, että taso on ollut erittäin kova ja sä sieltä kovimmasta päästä.

  Onnea kaikille meille uusille psykologian opiskelijoille. :)

  PS. Joudun vähän sättimään sua, koska luulin todella, että hylätty lukisi KISSANKOKOISIN kirjaimin. :D

  VastaaPoista
 16. Hurjan paljon onnea, olet kyllä paikkasi ansainnut!! :) Olen sun blogia selaillut kun itsekkin hain psykaan keväällä, Turkuun tosin. Sain paljon lisää lukumotivaatiota ja -vinkkejä sinulta, ja ylipäätään on ollut mukava seurata urakkaasi :) Mulla ei tärpännyt, mutta ensi vuonna uudestaan ja uudella innolla! :)

  VastaaPoista
 17. AEVAn älyttömän paljon onnea!! heti puolelta öin tulin tänne vilkaisemaan ja meinasi onnen kyynel vierähtää sinun puolesta! AIVAN MAHTAVAA! Itse tiesin jo etten helsinkiin pääse kun sain kutsun turun soveltavuuskokeisiin, joten olin jo suhtautunut uuteen kierokseen (turku ei itelle vaan ollut mahdollinen optio). Nyt hieman jopa naurattaa että helsingistä jäin 3,8 pisteen päähän ja olen 5. varasijalla, mutta ensimmäistä kertaa hain ja aina ollut todella huono usko itteeni tällaisissa isoissa kokeissa. Kuitenkin ei paljosta jäännyt ja ensi vuonna lunastan opiskelupaikkani käyttikseltä :) Nyt valtiotieteellisen tilasto kutsuu vuodeksi, matikka onneksi kivaa, joten varmasti tulee kiva vuosi vaikka vielä juotuu tuon pääsykoe stressin kanssa taistelemaan. Onneksi olkoon vielä miljoonasti! oon niin onnellinen puolestasi!

  VastaaPoista
 18. Onnittelut tulevilta tuutoreilta! Syksyllä nähdään penkereellä :)

  VastaaPoista
 19. Hurjan paljon onnea! En ole ennemmin kommentoinut blogiasi, vaikka törmäsin siihen jo joskus kevään aikana painittuani jo pidempään oman päättämättömyyteni, itse-epäilyni, tavoitteettomuuteni, pelokkuuteni ja yleisen elämänahdistukseni kanssa. Itse olen toistaiseksi vielä jumissa opiskelupaikassa (TTY, Sähkötekniikka), jonne aikoinaan päätin hakea väärillä perustein miettimättä ollenkaan mitä oikeasti haluan. Täydellinen epäonnistuminen opiskeluissa sitten kai latisti itsetuntoni kaiken muunkin suhteen :D lähes vuoden kestäneen itsensä kokoilemisen jälkeen kuitenkin uusi ihminen alkaa katsella uusin silmin maailmaa ja sen mahdollisuuksia!
  Nyt kun olen vihdoin ilmeisesti alkanut ajatella omilla aivoillani olen tajunnut, että psykologia.. ah psykologia on minun juttuni! Blogisi lukeminen on valanut pelonsekaista luottamusta tulevaisuuteen. Itselläni siis luku-urakka vielä täysin edessä! Pelottaa... Eniten ehkä se, miten onnistun repimään itseni irti vanhoista toimintamalleista opiskelun suhteen.
  Tällä hetkellä suurin osa ihmisistä (koulukaverit)joiden kanssa olen viettänyt aikaa, eivät ole voineet ymmärtää sekavia tiloja, epävarmuutta ja sitä helpotusta mitä koituu kun vihdoin saa asetettua itselleen tavoitteen! Plus, että harvat diplomi-insinööriopiskelijatoverini ymmärtävät miten joku voi haluta "humanistiksi"!! Ärr, ärsyttävää kapeakatseisuutta.. Joten kiitos tästä avautumisen mahdollisuudesta 8D
  Suunnattoman suuret onnittelut vielä opiskelupaikkasi johdosta! Olet paikkasi koulussa kyllä ansainnut :)

  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko psykologia jossain humanistinen ala? Eiks se ole Hki käyttäytymistieteellinen ja JKL yhteiskuntatieteellinen. Tosin eipä noilla tiedekunnilla väliä. Tiina, jos et ole hirmu luottavainen tilastotieteen osaamiseesi niin ehkä kannattaa hakea JKL, tosin JKL on sitten se soveltuvuuskoe jossa hylätään vielä 40%. Tosin ei se pääsykokeen tilasto järin vaikeaa ole Helsingissääkään jos on tullut hyvä laskurutiini ja tehnyt useita tehtäviä, ja osaa soveltaa sitten pääsykokeessa. Paitti todennäköisyyslaskenta, sitä en oikein koskaan oppinut niissä vaikeimmissa tehtävissä. Jokatapauksessa sisällä ollaan kovan työn jälkeen =)

   Poista
  2. Siksi tuo nykyisten opiskelutoverien suhtautuminen on harmittanutkin, kun teknillisen yliopiston opiskelijoina luokittelevat kaikki ns. "tavallisessa" yliopistossa opiskeltavat aineet samaan kategoriaan alle :D eli tietääkseni siis psykologia ei ole missään humanistinen ala... Matematiikka ei sinänsä ole ollut ongelmallista, ennemmin pitäisi työstää uskoa omaan itseensä ja kykyihinsä niin pystyisi laittamaan kaiken peliin kun on tuo opiskelurutiini hiukan tässä parin "välivuoden" aikana päässyt lipsumaan käsistä! :) Paljon onnea sinullekin opiskelupaikan johdosta! 8)

   Poista
 20. Jee jee, onnea! Vähän olen onnellinen siun puolesta! Näkyillään Penkereellä syksyllä, ihan huippua! :) Varmaan olet monella samalla kurssillakin, koska olet jo perusopinnot käynyt ja mie aloitan nyt toisen vuoden Penkereellä.

  VastaaPoista
 21. Paljon, paljon onnea! :) Paikka meni varmasti oikeaan osoitteeseen. Toivottavasti tavataan psykan opiskelijoiden yhteisissä tapahtumissa, sillä itsellänikin puurtaminen tuotti tulosta ja aloitan psykologian pääaineopiskelijana Jyväskylässä :) ja toivottavasti jatkan blogin kirjoittamista!

  Onnea vielä!

  - Assi

  VastaaPoista
 22. Onnea tosi paljon! Yritin jo yöllä onnitella, mutta kännykkä ei suostunut lähettämään viestiä. Olet todellakin paikan ansainnut!

  Minä pääsin myös opiskelemaan minne halusin :) Jos oikein muistan, taidamme opiskella samassa rakennuksessa tulevaisuudessa vaikkakin eri tiedekunnissa :D

  Onnea vielä hirmuisesti!

  VastaaPoista
 23. Noniiin!! Suuri Päivä on vihdoin koittanut sullekin eikä elämä tule tän jälkeen olemaan enää koskaan ennallaan. Ihan valtavasti onnea multakin, terveisin pian kakkosvuotensa Helsingin psykalla alottava. Syksyllä saadaan sit ilo tutustua!

  VastaaPoista
 24. super paljon onnea ansaitusta opiskelupaikasta!!! :)

  VastaaPoista
 25. Paljon paljon onnea!!! :-D Upea juttu että pääsit!

  VastaaPoista
 26. JEEE!! <3 Mäkin pääsin!! Ihan mahtava fiilis. Itse olen 10 varasijalla kognitiotieteeseen vaikken edes tehnyt koko kognitiotieteen osuutta ;)
  T. Tyyppi jonka kissa melkein kuoli pääsykoeaamuna (juteltiin ennen koetta)^^

  VastaaPoista
 27. Apuaa, mikä määrä kommentteja! Koska vuorokausi on valitettavasti rajallinen aikayksikkö, niin kiitän ja niian kaikkia tässä tasapuolisesta onnitteluista ja tsempeistä! Ootte ihan huippuporukkaa. Niille, jotka ovat kysyneet blogin jatkosta: kyllä, blogi porskuttaa eteenpäin mun kanssa eli syksyllä on luvassa paljon kaikkea niin opiskelusta kuin siitä kuuluisasta opiskelijaelämästä!

  VastaaPoista
 28. Muistin äkisti, että eilenhän ne tulokset tuli, ja säntäsin samantien tänne katsomaan! Olen elänyt hengessä mukana, vaikka pääsykokeet eivät enää (luojan kiitos) itselleni ole ajankohtaiset. Psykalaiselle pääsykokeet kai monesti vain jää mieleen niin mullistavana kokemuksena, että niistä puhutaan kuin sotakokemuksina vielä vuosienkin päästä, ja uusia vuosikursseja odotetaan innolla. Onnea valtavasti! Olet tehnyt tosi ison työn, joten muistathan nyt nauttia ja levätä? Perusopinnothan on vielä lastenleikkiä, mutta koska hyppäät suoraan aineopintoihin, kannattaa lukuvuotta varten kerätä energiaa varastoon. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, pääsykokeita voisin varmaan verrata armeijaan siis. ;) Kiitos paljon onnitteluista, vaikka mulla on nyt kaikenlaista puuhaa (muutto edessä kahden viikon päästä yms) niin mä koen sen jotenkin rentouttavana, kun vihdoinkin ensi vuoden asiat on selvillä! :)

   Poista
 29. Paljon onnea! On ollut hauska lukea tätä samalla, kun itsekin valmistauduin kokeeseen. Ja Tampereelta paikka aukesi niin kuin toivoinkin. Tuntuu uskomattomalta. Onnea ja menestystä opintoihin sulle Helsingissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Mä en ainakaan vielä oo ihan täysin sisäistänyt tätä koko hommaa. Toivottavasti viihdyt Tampereella ja paaaaljon menestystä sullekin!

   Poista
 30. Täältäkin valtavan suuret onnittelut sisäänpääsystä (joka oli kyllä niin arvattavissa ;)!! Pakko se on kai uskoa että oma fuksivuosi Helsingin psykalla on lopullisesti ohitse nyt kun Siltiksen uudet kasvot ovat viimein tiedossa, huh kun tulee heti vanhentunut olo. :D Tervetuloa joukkoon parhaimpaan! :)

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)