Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Muutto!

Moikka! Tänään soitteli vuokravälittäjä mulle taas siitä samaisesta Vantaan asunnosta, josta soitteli viime viikollakin. Siitä oli eilen järjestetty toinen näyttö, mutta se oli silti suositellut mua omistajalle. Tämä tyttö muuttaa siis Vantaalle 1.8.! Ihan mahatav fiilis. Enää vain työpaikka haltuun ja oon valmis aloittamaan opiskelijaelämää pääkaupunkiseudulla. Muutenkin on kiva muuttaa ajoissa sinne ennen koulun alkua, jotta ehtii tutustua uuten ympäristöön kunnolla. :) Ei mulla muuta, taida mennä latomaan astioita pahvilaatikoihin. :D


Embe

8 kommenttia:

  1. Vau,onnea!Asunnon löytäminen syksyksi on opiskelijalle oikea lottopotti:) Vantaalla on hyvä olla.Tosin voin olla puolueellinen,koska siellä itsekin asun;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vantaa on ihan hyvä paikka ja kämppä on vielä rauhallisella alueella eli sopii mulle! Muutenkin kamala shokki tulla pk-seudulle. :D

      Poista
  2. itsekin joskus fuksi17. heinäkuuta 2013 klo 12.48

    Tosi paljon onnea sisäänpääsystä, ite alotan neljännen vuoteni Penkereellä tänä syksynä, joten tiedän, mitä oot käynyt läpi ja miten selittämättömän mahtavat fiilikset sulla on nyt :) Voisin antaa muutaman vinkin näin vanhana ja kokeneena opiskelijana ;)

    1) Nyt ensin lepäät! Sulla oli joku kurssi vielä käymättä (?), mutta sen ehtii myöhemminkin, nyt kannattaa vaan levätä, muuttaa ja fiilistellä :)

    2) Ota opiskelut ns. rennosti, eli älä stressaa niistä liikaa. Kun ollaan päästy psykalle sisälle, niin meillä on hyvät valmiudet selviytyä kursseista stressaamatta liikoja :) Tietenkin tentteihin pitää lukea hyvin ja muutkin hommat hoitaa kunnialla, mutta hullu etenemistahti ja liika stressaaminen on turhaa!

    3) Tästä päästäänkin kolmanteen vinkkiin, eli elä, koe, äläkä pidä turhaa kiirettä valmistumisen kanssa :) Oot vielä nuori ja ehdit tehdä töitä noin 40 vuotta valmistumisen jälkeen eli älä stressaa jos et valmistu tavoiteajassa. Suuri on psykalaisista ei valmistu siinä 5,5 vuodessa. Jotkut lähtee vaihtoon, vapaaehtoistyöhön, suorittaa paljon ylimääräisiä opintoja mielenkiinnosta jne. Suosittelen kokeilemaan monien eri laitosten ja tiedekuntien kursseja, mikä sua vain kiinnostaa! Nyt sulla on siihen mahdollisuus, valmistumisen jälkeen ei välttämättä ja silloinkin se on paljon hankalampaa.

    4) Aloita ja tee kandi ajoissa! Mä olin samassa tilanteessa kuin sä, eli perusopinnot oli suoritettu kun pääsin opiskelemaan, ja tein kandin tokana opiskeluvuotenani, koska mulla oli silloin vähemmän kursseja. Se on oikeasti aika pieni työ, vain 15-20 sivua, eikä siihen kannata tuhlata energiaa vuosia. Tiedän opiskelijoita, jotka on opintojen loppuvaiheessa, jopa harjoittelu on tehty, ja kandi roikkuu puolivalmiina ties monettako vuotta. Se kandin stressaaminen ja murehtiminen sen keskeneräisyydestä vie yllättävän paljon energiaa muilta opinnoilta.

    Noi on sellaisia vinkkejä, jotka mä olisin halunnut saada kun opiskelut aloitin :) Paitsi toi kandihomma, sen tajusin jostain syystä itse... Ai niin, ja vielä:

    5) Hommaa tenttikirjat ajoissa! Ennen niiden laina-aika oli 28 vrk, nyt se muuttuu 14 vuorokauteen. Joka kurssilla on ihmisiä, jotka eivät ole saaneet kirjaa tenttiä varten, koska kirjastossa niitä ei ole niin paljon kuin kurssilaisia. Mun taktiikka on lainata kirja heti kurssin alkaessa jos niitä on jäljellä ja alkaa lukea tenttialuetta heti tehden hyvät muistiinpanot, jokista voi sitten kertailla. Jos kirjoja ei ole, niin heti varaus sisään. Sitten odottelet, että saat kirjan ja kun se saapuu kirjastoon, mieti kannattaako se heti noutaa. Kirjastossa ne pitää sitä muistaakseni viikon-kahden verran, ennen kuin se lähtee seuraavalle. Jos luettavaa ei ole paljon ja tenttiin on vielä paljon aikaa, hae kirja vasta kun on pakko. Näin saat pitää sitä tenttiin asti :) Tällä taktiikalla olen aina saanut kirjan suunnilleen silloin kun olen sen halunnutkin ja ehtinyt lukea tenttiin hyvin. Ihmettelen ihmisiä, jotka havahtuu kirja lainaamiseen muutama viikkoa ennen tenttiä, jolloin niitä ei tietenkään ole jäljellä...

    Onnea vielä hirveesti, ja tsemppiä opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos pitkästä kommentista ja hyödyllisistä vinkeistä. :) Mua vähän hirvittääkin tuo superlaaja ainevalikoima, musta tulee kuitenkin n:nnen vuoden opiskelija, kun olisi kiva käydä viellä tuolla ja tällä kurssilla...

      Poista
  3. Moi neljännen vuoden opiskelija. Itse aloitan viimeisen vuoden opintoni syksyllä. Uteliaisuudesta kysyn, että miten on mahdollista, että harjoittelu on tehty jos kandi on tekemättä? Miten ylipäätään pääsee ammattiin valmentaviin loppuvaiheen opintoihin jos ei ole edes kandia tehnyt? Itse opiskelen Jyväskylässä ja täällä on yleensä gradukin tehtynä ennen harjoittelua =)

    VastaaPoista
  4. itsekin joskus fuksi17. heinäkuuta 2013 klo 16.04

    Meillä on suosituksena tai pienenä pakkona se, että on PsK kun aloittaa ammattikäytäntöopinnot, mutta jos kurssilla on tilaa ja vaadittavat edeltävät opinnot suoritettu (esim. mielenterveyden ammattikäytäntökursseja ennen pitää muistaakseni käydä kliininen psyka I ja II ja ehkä jotain muutakin) niin kurssille kyllä pääsee. Mutta jos kurssille on enemmän halukkaita kuin paikkoja, niin PsK:t ja täten kandin tehneet ovat etusijalla :) Itselläni on vielä gradu ja harjoittelu suht kaukana edessä, mutta olen ymmärtänyt, että meillä moni menee harjoitteluun, vaikka gradu olisi kesken tai jopa aloittamatta. Jänniä nämä erot laitosten välillä :)

    VastaaPoista
  5. Mun ymmärtääkseni aiemmin Helsingissä monilla jäi tosiaan kandi tai muita opintoja roikkumaan, ja ymmärtääkseni aika harva suoritti harjoittelun vasta ihan viimeisenä (se minimimäärä opintojahan taitaa olla 2/3 ja lähes kaikki ammattikäytännöt). Nykyään laitoksella taidetaan tosiaan olla tiukempia ainakin tuon kandin kanssa, ja uskoisin että nykyään useampi hoitaa ainakin sen alta pois ajoissa, ettei joudu jännäämään, tippuuko kursseilta. Jyväskyläläiselle kommenttina, että meidän laitoksella ei mun kokemuksen mukaan ole kauhesti harrastettu sitä, että opintojen etenemistä hankaloitettaisiin sen vuoksi, ettei ole tehnyt kaikkea ihan taiteen sääntöjen mukaan. Joskus ammattikäytäntökurssilta ulos jääminen voi tarkoittaa vuoden viivästymistä opinnoissa, ja se on tuskin kenenkään kannalta järkevä vaihtoehto, vaikka esim. kandin tutkielma olisikin vielä palauttamatta. Ohjauksen tehostaminen ja tuki lienevät siinä vaiheessa esteiden rakentamista parempia keinoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toki ei henkilöstön tarkoitus ole hidastaa opiskelujen etenemistä. Itse asia henkilöstön työ on saada oppilaat mahdollisimman pian ulos opinnoistaan, joskin joillakin akateemisilla aloilla jotkut opettajat tuntuvat todellakin hidastavan valmistumista. Mielestäni sen on kuitenkin oppilastakin palvelevaa, että on lähes kaikki opinnot suoritettuna ennen harjoittelua ja tähän tulisi joka yliopistossa pyrkiä. Samoiten harjoittelu kannattaa jättää viimeiseksi, koska se todellakin valmentaa työhön ja työssä vasta oikeasti opit miten työtä tehdään ja näin työelämään siirtyminen on helpompaa, kuin jos vaikka ensin käyt harjoittelun ja sitten teet vielä sen jälkeen vuoden gradua. Itse ainakin suosittelen jättämään harjoittelun viimeiseksi, onhan se luonnollistankin, minusta. Toki elämä ja opinnot ei aina mene kuin Elimäellä. Kukin tehköön miten parhaaksi näkee =)

      t. Jyväskylän mies

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)