Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Töitä ja tilaston näpyttelyä

Hyvää iltaa tai melkein yötä! Mulla jatku työt tällä viikolla kahden kuukauden tauon jälkeen ja oli kyllä kiva mennä takaisin. Siellä saa jotenkin nollattua noita pääsykoeajatuksia, kun tarvii keskittyä vaan yksinkertaisiin asioihin eikä varsinaisesti opetella mitään uutta. Nyt onkin koko viikonloppu töitä ja samalla pitäisi näpertää tätä kirottua tilaston projektia.

kuva täältä


Mähän ensin uhosin täällä, kuinka simppeli homma se on ja hoidan sen muutamassa illassa. Kuinkas sitten kävikään? Nyt joudun aamulla ennen töitä ja illalla töiden jälkeen hikoilemaan koneen edessä. Tänään olisi ollut deadline, mutta opettaja sanoi, että projektin voi palauttaa myös ensi viikon alussa. Aion siis saada homman loppuun maanantaiksi. Mä oon kolunnut 100 parasta ruokaviiniä kirjan kannesta kanteen varmaan viis kertaa, näpytellyt Alkon sivuja ja metsästänyt tietoa kirjan viineistä. Oon tehnyt useamman muuttujan ja luopunut niistä puolista. Tarkoitus on siis tehdä X^2-testi, t-testi ja regressioanalyysi. Sain vasta tänään naputeltua viimeiset numerot SPSS:ään, mutta oon suorittanut kaikki analyysit jo. Enää on vain raportointi jäljellä.

Suurimmat kompastuskivet tässä oli muuttujien keksimisen lisäksi X^2-testin oletukset. En meinannut millään saada oletuksia voimaan, vaikka luokittelin muuttujien uudelleen ja uudelleen. Loppujen lopuksi kuitenkin onnistuin. Toinen probleema oli regressiokertoimet. Mä koitin kamalasti keksiä, millä vois olla yhteyttä mihinkin ja kun vihdoin ja viimein keksin, joudun näpyttämään Alkon sivuille kaikki 100 viiniä läpi. Tutkimussuunnitelma hyväksyttiin, mutta regressioon piti keksiä toinenkin selittävä muuttuja. Taas kamala pähkäily, mutta nyt luvutin ja heitin sinne vain jonkun jatkuvan muuttujan, jolla ei kyllä ole mitään vaikutusta mallissa. Onpas matemaattista puhetta.

Tässä mun vapaa-aika. :)


Anyway, raportti pitäiti synnyttää nyt viikonloppuna, jotta pääsen maanantaina tenttikirjojen metsästykseen. Mun suuret suunnitelmat lentokoneessa lukemisesta pissi taas, sain luettua huikeet 20 sivua. Ensi viikolla täytyy rykäistä tenttikirjat läpi. Tajusin tänään, että mun pitää myös katsoa ne luentotallenteet, koska molemmat osuudet täytyy tenttiä. Miniläppäriä siis mukaan junamatkoille. Mulla olis kyllä haaveissa saada toi psykan viimeinen suoritus nyt kesäkuussa pois alta. Onneksi kaksi tenttikirjoista on suomenkielisiä, joten luen ne toivottavasti suht nopeasti. Tavoitteena olisi saada vähintään 3 mahdollisten aineopintojen kannalta, jos en pääsekään sisään.

Mulle tulee vieläkän välillä kamalia epäilyahdistuksia siitä pääsykokeen artikkeliosuudesta. Tulee ihan hirveä fiilis, että mokasin sen täysin ja saan joku alle 20 pistettä. Tää odottaminen on ihan tuskallista, kun ei osaa sanoa mitään eikä suunnitella mitään. Huomenna on onneksi varmaan helvetti irti töissä, koska on lauantai, joten ei tarvi sitä pääsykoetta vatvoa 7,5 tuntiin. Nyt on kuitenkin pakko mennä kaatumaan sänkyyn, että jaksan huomenna herätä 7.30 naputtelemaan raporttia.


Päättäväisyydellä,
Embe

Ps. Jos pääsen sisään, niin hankin ihan superin tatuoinnin.

13 kommenttia:

 1. Tämä odottaminen on kyllä kamalaa. Mulla on myös kovia itse-epäilyjä pääsykokeen suhteen, ja aina välillä kuvittelen sitä hirveää tunnetta, kun saa tietää ettei päässytkään sisään. Tulen olemaan ihan maassa jos niin käy. Toivottavasti kummallekaan ei kuitenkaan kävisi niin, vaan molemmat päästäisiin virallisesti aloittamaan psykan opinnot ens syksynä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näin viime yönä unta tuloksista, että ne tulikin aikaisemmin, mutta heräsin ennen kuin pääsin näkemään tuomion. Iski taas todellisuus päin naamaa, että kyllä se kuukausi on tässä vielä kärvisteltävä. :D Mäkin oon ihan maassa, jos en pääsekään, kun tänä vuonna oli oikeesti kaikki edellytykset siihen. Nyt vaan kaikki peukut ja varpaat pystyyn, että meistä tosiaan tulisi virallisesti psykologian pääaineopiskelijoita. :)

   Poista
  2. Mä sain jo tänään tietää, että pääsin erillishaussa sisään psykalle. :-D Oon tietty ihan superonnellinen asiasta, ja toivon tosissani, että sullekin sieltä napsahtaa se ihana sana "hyväksytty". :-)

   Poista
  3. Vautsi vau ja onneksi olkoon! :) On kyllä varmaan mielettömän mahtavat fiilikset sulla nyt. :) Jännä, että erillisvalinnat tulokset tulevat noinkin nopeasti. Mihin yliopistoon muuten pääsit? :)

   Poista
  4. Onneks olkoon sulle sisäänpäässeelle!! :) saako vielä udella että missä erillisvalinnassa hait ja mihin yliopistoon? :)

   Poista
 2. Sun uni kävi mun kohdalla osittain toteen: kävin perjantaina yliopistohaku.fi-sivulla, ja sinnehän oli mun pääsykoetulokset tulleet luvattua aikaisemmin! Pääsin Jyväskylään opo-opiskelijaksi :)

  Tsemppiä kiireen keskelle ja odotteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mahtava juttu!! :) Onnea onnea kamalasti. Nyt on varmasti helpottunut olo? :D

   Poista
 3. Kiitos! No on kyllä helpottunut fiilis, kun ei enää tarvitse miettiä tulevaisuuden suunnitelmia! :) Nyt vain odottelen kärsimättömänä opintojen alkua ja muuttoa. Niin ja Joensuusta saan vielä tulokset tällä viikolla, samoin kaveri saa tietää Joensuusta psykan tulokset. Melko odottelukeskeistä välillä tämä mun elämä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen sitten työssäni jännittelemään kaksi kertaa vuodessa oppilaiden yo-tuloksia =D

  Missä muuten olet töissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja olen muuten suunnitellut myös tatuoinnin hankkimista: pientä lumihiutaletta niskaan :)

   Poista
  2. Musta kanssa tuntuu, että elämä on nyt pelkkää odottelua. Nyt odottelen tietoa siitä, hyväksytäänkö mun tilaston harjoitustyö, tiedon pitäisi tulla tällä viikolla. Kävin just lainaamassa melkoisen tiiliskiven seuraavaa tenttiä varten. Olen töissä Hesen kassalla. :)

   Poista
  3. Mistä tuo tatuointi-idea? :)

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Lumihiutale olisi tarpeeksi yksinkertainen kuvio, mutta kuitenkin kaunis. Vietin kolme vuotta Lapissa yliopistossa, joten halusin jotain siihen liittyvää :)

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)