Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

O-ou ja apua!

Ooovoi ja eiei! Selailin tässä just Helsingin yliopiston avoimen sivuja ja huomasin kammottavan aukon syksyllä alkavassa opetustarjonnassa: psykologian aineopinnot. Aineopinnot ovat alkaneet jo tänä keväänä, joten niitä ei järjestetä syksyllä. Mun pää meni ihan sekaisin, kun mun plan B valui viemäriin. Ei tässä oo muita vaihtoehtoja näköjään, kun päästä sisään, eiks niin? :D

kuva täältä


No, jotten vauhkoonnu täysin, niin katsoin muita avoimen vaihtoehtoja. Petyin kyllä, kun tilaston aineopintoja ei ollut tarjolla (harkitsen sitä sivuaineena, ja kyllä, olen sekaisin). Vaihtoehtoina olis kuitenkin hätätapauksessa lukea joko erityispedagogiikan tai sosiaalipsykologian perusopinnot. Fiksua olisi myös etukäteen lukea pakollinen enkun kurssi etukäteen. Mielenkiintoisena 6op kurssina oli päihdelääketieteen perusteet. Jos siis en nytkään jostain syystä pääse sisään, niin opinnot jatkuu avoimessa kuitenkin sellaisten asioiden parissa, joista olisi tulevaisuudessa hyötyä. :)

Olin tänään saikulla, koska oon taas vähän enemmän kipeä. Olisi kiva parantua kunnolla eikä olla koko ajan puolikuntoinen. Käytin kuitenkin saikkupäivän hyödyksi siivoomalla ja katselen nyt luentotallennetta ja pärisen innostuksesta. Tää on todellakin se ala, jota haluan kutsua omakseni!


Päättäväisyydellä,
Embe

5 kommenttia:

 1. Höh, onpa outoa, että aineopintoja ei ala syksyllä. Varmasti Helsingissä riittäisi kuitenkin asiakkaita/opiskelijoita.

  Tiedän, miltä tuntuu menettää varasuunnitelmia. Itselläni oli niitä E:hen asti :D E-vaihtoehto oli tosin palata kouluun, jossa jo suoritin opintoja. D-vaihtoehto oli lähteä Ruotsiin töihin, mutta minua ei valittu sinne työhaastattelun perusteella. C-vaihtoehtoni oli suorittaa opettajan pedagogiset, mutta eipä minua sinnekään valittu. Onneksi sekä A- että B-vaihtoehdoissa onnisti :)

  "Kuulut sinne, missä olet juuri nyt", kuulin joskus sanottavan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta oli kanssa tosi kummallista, erityisesti se, että ne alkoivat keväällä. Usein myös opiskelupaikkaa vaille jääneet haluavat avoimeen lukemaan edes jotakin, niin on hassua etteivät sitten pääse, kun opinnot ovat alkaneet aikaisemmin. Onneksi sentään näköjään Jyväskylästä voi suorittaa etänä. :) Mä en oo edes laskenut mun varavaihtoehtojen määrää, kun oon itekin ihan sekaisin niistä. :D

   Poista
 2. Hei!Ei hätää,Jyväskylän aineopintoihin on jatkuva haku.Opetusta järjestetään etänä Helsingissä ja muuallakin.Tenttimahdollisuuksiakin ko.kaupungeissa:) opetus hyvää ja motivoivaa.Suosittelen lämpimästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan milettömästi infosta!! Tää kommentti kyllä pelasti mun päivän. :) Unohdin kokonaan järkytyspäissäni tutkia Jyväskylän sivuja, Tampereella kun ei järjestetä etänä aineopintoja. Sais varsinaiset tulokset kuitenkin tulla, että pääsis suunnittelemaan syksyä.

   Poista
  2. Oon kyllä varma,että sinä jos joku pääset sisään:) Mutta kiva,jos sait vähän mielenrauhaa.Varasuunnitelmat tekevät odottelusta vähemmän paineista;) Tiedän sen itte vähän liiankin hyvin,sillä odotan tuloksia toiselle alalle yliopistoon.

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)