Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 2. heinäkuuta 2015

Minä, psykologian kandidaatti!

Voi juku, en olis parempaa aikaista synttärilahjaa voinut kuvitella! Kolme vuotta sitten kirjoitin ylioppilaaksi, mikä oli ihme sekin. Kaksi vuotta sitten jännäilin pääsykoetuloksia ja tässä sitä nyt ollaan, psykologian kandin paperit tassussa. Itkuhan siinä taas tuli. Oon mielettömän iloinen tästä saavutuksesta ja nyt vain kohti uusia haasteita ja maisterin tutkintoa! ^.^Onnea myös kaikille opiskelupaikan saaneille ja tsemppiä niille, jotka eivät tänä vuonna pääseet opiskelemaan. :)


Embe

12 kommenttia:

 1. Paljon onnea vielä täälläkin! :) :D

  VastaaPoista
 2. Vautsi!! Huikeeta!! Paljon onnea!! Itsellä jäi tänä vuonna vielä psykan opiskelupaikka saamatta, mutta täytyy ens vuonna yrittää sitten kahta kovemmin :) mulla ois myös yks postaustoive! Kun Helsingin psyka saattaa kai siirtyä lääkikseen (?) ,niin olis kiva kuulla mitä mieltä oot tästä tai muita ajatuksia tähän liittyen! Tai miten tää siirto vaikuttais ylipäätänsä psykan opiskeluun ! Eli jos tästä aiheesta sais postauksen tai vaikka vain vastauksen väsättyä niin lukisin mielelläni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moips ja kiitos! ^.^ Mä oon itseasiassa suunnitellut kirjoittavani tästä postauksen, kun huhut kiertää näköjään aika kovasti joka paikassa. :D

   Poista
 3. Aattelin laittaa tän kysymykseni vielä tän postauksen perään, kun ei taida ton edellisen postauksen kommenttitulvasta kauheen hyvin näkyä :) eli:

  Suunnittelin osallistuvani syksyllä Helsingin avoimen Johdatus yhteiskuntatilastotieteeseen osat 1 ja 2 -kursseille. Millasia kokemuksia näistä tai vastaavista kursseista teillä lukijoilla ja Embellä on? Ja onkohan noi sellaisia, jotka voi hyväksilukea sit kun joskus lopulta pääsee opiskelemaan psykaa?

  Ja onnittelut vielä sulle Embe kandista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan hyödyllisiä kursseja, varsinkin jos et aio osallistua millekään valmennuskurssille, niin suosittelen. Varsinkin 2. osa oli ihan asiaa, 1. osa oli aika hohhoijaa, tyyliin Holopulkin 1.-3. lukujen kaltaista melko itsestäänselvää ja helposti yksinkin omaksuttavaa materiaalia. Mutta voin siis suositella jo ihan senkin takia että tulee koulurakennukset ja tenttitilanteet tutuiksi, itseäni ainakin hieman helpotti mennä pääsykokeeseen kun olin niin monta tenttiä jos suorittanut yliopiston tiloissa niin ei jännittänyt ihan niin paljoa :)
   Sitä en tiedä ovatko nuo hyväksiluettavia, olis muuten kiva tietää jos joku täällä osaa vastata!

   Poista
  2. Jos tilastosta on jo edes vähän tietopohjaa, suosittelen ehdottomasti noita johdantokursseja! :-) Asiat käytiin tosi nopeaan tahtiin, minkä takia kärryillä voi olla vaikea pysyä mikäli tilaston suhtene on ihan ulapalla. Itse olen ihan hyvä matikassa, niin päädyin aikoinani johdantokurssille enkä mennyt millekään valmennuskurssille. Tykkäsin kovasti :-)

   Kurssit eivät suoraan ole hyväksiluettavia, sillä psykassa hypätään suoraan tilastotieteen jatkokurssille. Mikäli haluaa lukea tilastoa sivuaineena, uskoisin, että johdantokurssit voidaan hyväksilukea niihin.

   Poista
 4. Oletteko te muut sisäänpäässeet jo saaneet sen tervetuliaiskirjeen (se paksu kirje?) yliopistolta? Ihmettelen vaan kun itse en ainakaan vielä ole saanut Helsingin yliopistolta ko kirjettä... Milloinkohan niiden olisi määrä tulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ihmeteltiin tänään tätä tuutoreiden kanssa, kun fb-ryhmään on liittynyt ehkö viisi fuksia. Kirje tulee ilmeisesti sitten, kun on vahvistanut opiskelupaikan ja se paikan vahvistaminen menee umpeen (17.7.?). Kirjettä joutuu siis vielä odottelemaan. :( Tosi hölmösti hoidettu tää homma, kauheen sekavaa kaikille, varsinkin fukseille!

   Poista
  2. Heippa! Ihmeteltiin tänään tätä tuutoreiden kanssa, kun fb-ryhmään on liittynyt ehkö viisi fuksia. Kirje tulee ilmeisesti sitten, kun on vahvistanut opiskelupaikan ja se paikan vahvistaminen menee umpeen (17.7.?). Kirjettä joutuu siis vielä odottelemaan. :( Tosi hölmösti hoidettu tää homma, kauheen sekavaa kaikille, varsinkin fukseille!

   Poista
 5. Ok, no sittenpähän ootellaan vielä vähän lisää. Eipä siinä, onhan tähän odotteluun jo ehtinyt tottua ;) Minkäniminen fb-ryhmä teillä on, jos vaikka itsekin liittyisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fb-ryhmän nimi ja tuutoreiden kirje yms. löytyy täältä: http://www.helsinki.fi/behav/valinnat/ohjeet/psykologia_2015.htm :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)