Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Keitä ovat uudet fuksit?

Heipsan! Voi juku, kun mua jänskättää, että ketkä teistä pääsevät sisälle! Ollaan muutenkin tuutoreiden kanssa ihan täpinöissämme uusista pikku-psykoista. ^.^ Teitä kuitenkin varmaan jännittää enemmän kuin mua, joten tähän alle voi kirjoitella viime hetken fiiliksiä ja halutessaan kertoa, mitä se hakupalvelu näyttää puolen yön jälkeen (eikös ne tulokset tulekin 1.7.?). Uusille fukseille pitäisi tulla sitten infoa ja päivämäärää toisensa perään sekä Helsinkiin hyväksytyille Kompleksin lehti. Ei kannata ahdistua mahdollisesta infotulvasta, siinä menee hetken aikaa, ennen kuin on ihan perillä kaikista kuvioista sun muista. Tuutoreihin saa kuitenkin olla jo kesän aikana yhteydessä, joten kysykää rohkeasti jos jokin mietityttää Weboodista HSL:n matkakorttiin! Nyt jään kuitenkin pitämään kaikille peukkuja ja kirjoittelen jotain järkevämpää postausta, kun tulokset ovat tulleet. :)

Tsemppiterkuin,
Embe

53 kommenttia:

 1. mä pääsin tampereelle <3

  VastaaPoista
 2. Mistä sait kuulla jo nyt?

  VastaaPoista
 3. Opintopolusta näkyy kaikki paitsi Helsinki :) ja tuskin ne tulokset keskiyöllä tulee, ihan milloin vain voivat päivittyä.

  VastaaPoista
 4. Hei eka anonyymi ja onnea! Mitä sulla lukee muiden hakujen kohdalla, näkyykö varasijoja?

  VastaaPoista
 5. Apua, en kestä enää tätä odottelua!! Toisaalta en kestä myöskään kattoa sit Helsingin tulosta.. Pakko yrittää henkisesti varautua hylsyyn, mutta kyllä se on sit rankka paikka, jos niin käy. Tsemppiä kaikille odotteluun!

  VastaaPoista
 6. Mä pääsin Turkuun!!! :) Iso kiitos taas kerran Embe tästä blogista, tää on ollu niin hyvä tsemppari ja kirittäjä vuodesta 2013, jolloin ekan kerran hain. Ja kiitos myös Tilastotaisto-ryhmästä, ihan mahtava vertaistukiryhmä! <3

  VastaaPoista
 7. Joo. Oon myös käyny Opintopolussa ahkeraan, ku niin monesta paikkaa on saanu hakijat tietää jo tuloksia. Mut vielä ei näy Helsingin osalta mitään. Oon yrittäny valmistaa itteäni henkisesti siihen, etten pääse, mut ei se siitä helppoa silti tee.. En normaalisti ees oo mikään pessimisti, mut täs kohtaa on kyse niin isosta unelmasta, et parempi vähän ees valmistautua :)

  VastaaPoista
 8. Pääsin Tampereelle. Iso kiitos kuuluu ehdottomasti myös sinulle ja blogillesi! <3 Olen tällä hetkellä suunnattoman iloinen ja helpottunut. :)

  VastaaPoista
 9. Onnea kaikille sisään päässeille! Pääsin itsekin Tampereelle, nyt on nimenomaan helpottunut olo :) Suurkiitos sulle Embe vielä tästä blogista, tää on toiminut tosiaan mahtavana tsempparina!

  VastaaPoista
 10. Onko kukaan kuullut Helsingistä vielä mitään? Kauhea jännitysnäytelmä tämä....

  VastaaPoista
 11. Ei ole kuulunut mitään vielä Helsingistä...

  VastaaPoista
 12. Täälläkin yksi Tampereelle päässyt <3

  VastaaPoista
 13. Ei tullut opiskelupaikkaa tällä kertaa.. Osaisko joku sanoa, miten ja millon oman korjatun valintakokeensa voi tilata itselleen postitse? En löytänyt tästä mitään tietoa ainakaan Turun yliopiston sivuilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä näkyy tiedot viimeistään saadessasi sen kirjeen :)

   Poista
 14. Eikö (Helsingin) tulokset julkaista vasta 3.7?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alun perin tulokset piti julkaista 1.7., mutta nyt vaihtunut HY:n sivuille tieto, että julkaiseekin vasta 3.7...

   Poista
 15. Pääsin Helsinkiin maisteriohjelmaan. Niin upea fiilis ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisterihaussa sisällä myös, niin siistiä!! <3

   Poista
  2. Pätevöityykö tossa maisteriohjelmassa ihan samalla tavalla laillistetuiksi psykologiksi?

   Poista
  3. Joo, psykologin ammatissa toimiminen edellyttää juuri psykologin maisterin tutkintoa, joka siis tossa ohjelmassa suoritetaan :) https://www.helsinki.fi/fi/psykologia-psykologian-maisteri/1.2.246.562.17.418625998210

   Poista
  4. No mutta vähän hyvä juttu. Pitääkin ottaa tosta kiintiöstä selvää :). Miten tossa puhutaan hämäävästä sekä psykologian, että filosofian maistereista? Saako sen itse päättää?

   Poista
  5. Karkea määritelmä maistereille: psykologit ovat psykologian maistereita ja opettajat yms. asiantuntijat ovat filosofian maistereita. FM:t eivät käy ammattikäytäntöjä vaan niiden sijasta on vähän enemmän teoriaopintoja.

   Poista
  6. Joensuussa psykologia on filosofisessa tiedekunnassa eli meistä tulee filosofian maistereita. Käytämme kyllä ihan samaa "psykologian maisteri" -nimitystä ja olemme aivan samalla tavalla laillistettuja psykologeja. Meillä ei ole enempää teoriaopintoja, vaan samat ammattikäytännöt, psykoterapiaopinnot ja niin edelleen. Jos ihminen opiskelee tässä maassa pääaineenaan psykologiaa ja suorittaa maisterin tutkinnon, on hän laillistettu psykologi. Eri asia, jos pääaineena on esimerkiksi sosiaalipsykologia tai soveltava psykologia. Psykologian opettajat sitten erikseen tietty. Yliopistojen välillä on eroja siinä, mihin tiedekuntaan psykologian opetus kuuluu.

   Poista
  7. Helsingissä homma menee karkeasti niin, että ne jotka eivät suorita harjoittelua, valmistuvat filosofian maisteriksi pääaineena psykologia. Eli tuo harjoittelu on, millä saa laillistetun psykologin pätevyyden. :)

   Poista
  8. Helsingissä homma menee karkeasti niin, että ne jotka eivät suorita harjoittelua, valmistuvat filosofian maisteriksi pääaineena psykologia. Eli tuo harjoittelu on, millä saa laillistetun psykologin pätevyyden. :)

   Poista
  9. Pari pientä täsmennystä vielä tähän väliin huutelisin:
   - Ainakin Helsingissä psykologiasta voi valmistua sekä psykologian maisteriksi (PsM) että filosofian maisteriksi (FM), pääaineenaan psykologia. Näiden keskeinen ero on siinä, että jälkimmäisessä tapauksessa harjoittelua eikä ainakaan kaikkia ammattikäytäntökurssejakaan tarvitse tosiaan suorittaa, ts. henkilö lähtökohtaisesti valitsee tutkijan uran. Tällaisia henkilöitä on hyvin marginaalisesti, n. yksi vuodessa jos sitäkään, mutta tuodakseni siis esille sen, että kaikki psykologiaa pääaineenaan opiskelevat eivät välttämättä siis tule olemaan PsM:iä eikä näin ollen tule myöskään olemaan laillistettuja psykologeja. Tosin tällaisen filosofian maisterin on kyllä mahdollista myöhemmin täydentää itselleen PsM suorittamalla vain nuo edellytetyt ammattikäytännöt ja pakollisen harjoittelun.
   - Vaikka PsM on laillistetun ammattinimikkeen saamisen edellytys, se ei automaattisesti tee jokaisesta maisterin tutkinnon suorittaneesta laillistettua psykologia, vaan psykologi -nimike on erikseen valmistumisen jälkeen anottava Valvirasta. Todennäköisesti kaikki niin kyllä tekee ja kyse on vain pienestä paperityöstä, mutta on siis mahdollista olla psykologian maisteri olematta psykologi - jos ei muuten niin ainakin se pari viikkoa heti valmistumisensa jälkeen.
   Mutta se saivartelusta. Onnea sisään päässeille!

   Poista
  10. Kiitos näistä täsmennyksistä, näin sitä oppii lisää! :D En tiennytkään, että tuollainen ns. tutkijalinja on olemassa. Kivaa kesää kaikille!

   Poista
 16. En päässyt. Tosi apeat tunnelmat.. Mut onnea kaikille hyväksytyille ja empatiahalaukset kohtalotovereille!

  VastaaPoista
 17. Tampere! Neljäs varasija Stadiin, siltä lienee turha odottaa mitään. Mutta voi onnellisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut Tampereelle pääsystä! On se kai mahdollista päästä tuolta varasijalta Helsinkiinkin. Itse olen noussut aamun jälkeen jo viisi varasijaa ylöspäin, mutta johtunee siitä, että oma varasijani on huomattavasti vaatimattomampi kuin sinun.

   Poista
 18. Nuo varasijat näköjään elää vielä, juuri oli tullut Tre ja Hki viisi pykälää alas. Milläköhän varasijanumerolla voisi vielä olla saumoja paikan lunastamiseen? Onko aiemmista vuosista kokemuksia esim. Embellä?

  VastaaPoista
 19. Oon itkenyt ja ollut aivan turta koko päivän, kun en uskaltanut käydä katsomassa tuloksia ja lukemassa sitä hylätty-sanaa.. Sit päätin et pakko rohkaistua että voisin hakea sairaslomaa hermoromahdukseen jos/kun hylätty tulisi, mutta siellä lukikin hyväksytty. En voi uskoa tätä. Olo on tosi epätodellinen. Yritin etsiä hyväksyttyjen listaa netistä jotta oisin voinut tarkistaa sieltä ettei tää kaikki ookkin vain mun mielikuvitusta, mut sitä ei oo taidettu vielä julkaista...

  Kiitos sulle Embe blogistasi, tästä on ollut iso hyöty ja ilo mulle jo 1,5v ajan.

  VastaaPoista
 20. Joo Helsingin tulokset näky ainaki mulla tänään opintopolussa. Jäin ite kauas varasijoille, mut on varasija sentään parempi kuin ei mitään :) Ens vuonna uusiksi!

  VastaaPoista
 21. En päässyt nyt sisään, mutta kun oon tän kevään ylioppilas, niin olinkin aika väsynyt kirjoitusten jäljiltä. Nyt vaan lepoa ja sit entistä ahkerampaa lukemista ensi vuonna! Suunnittelin osallistuvani syksyllä Helsingin avoimen Johdatus yhteiskuntatilastotieteeseen osat 1 ja 2 -kursseille. Millasia kokemuksia näistä tai vastaavista kursseista teillä on? Ja onkohan noi sellaisia, jotka voi hyväksilukea sit kun joskus lopulta pääsee opiskelemaan psykaa?

  VastaaPoista
 22. Koskahan nimet tulee näkyviin yliopiston sivuille? Oman nimen näkeminen tekisi tästä jotenkin todellisempaa. :D Ramppaan jatkuvasti nettisivua tarkistamassa...

  VastaaPoista
 23. Täällä yksi Helsingin fuksi, kiitos motivaatiosta, tsempeistä ja Fb-ryhmistä Embe!!!! Terveisin lukija jo niiltä ajoilta, kun itse aloitit luku-urakan syksyllä 2012 :)

  VastaaPoista
 24. En päässyt. Nyt on kyllä tosi typerä olo, sillä sain tietää pisteeni, ja ne olivat yli 90. Hain siis vain Turkuun ja jäin melko korkealle varasijalle, mutta kuitenkin, ei mahdollisuutta. Soveltuvuuskokeissahan itse pääsykoepisteillä ei ole mitään väliä, joten jäin niistä juuri ja juuri valittujen ulkopuolelle. Nyt kun sain tietää pisteet ärsyttää vielä enemmän, sillä olisin päässyt kevyesti Helsinkiin ja Tampereelle... Pystyin valitettavasti hakemaan vain Turkuun. Tällä hetkellä soveltuvuuskoejärjestelmä kyllä ärsyttää suuresti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, todella ikävä tilanne!! Voin vain kuvitella, miten paljon sinua harmittaa. Kovin epäreilulta tulos tuntuu. Voimia!!!

   Poista
  2. Miksi pystyit hakemaan vain Turkuun?

   Poista
  3. Ei niin, että tämän vastauksen kukaan täältä luultavasti enää lukisi, mutta elämäntilanne vain on sellainen. Olen pienen lapsen äiti, ja lapsen isä opiskelee Turussa (jossa siis asumme yhdessä). Eli en voisi muuttaa Helsinkiin/Tampereelle rikkomatta perhettä kahdelle paikkakunnalle, mitä en tietystikään voi tehdä.

   Poista
 25. Täällä jäätiin myös ilman opiskelupaikkaa, mutta osasinkin jo odottaa sitä. Onneksi ny voi aloittaa jo ajoissa tilaston laskemisen ensi kevättä varten. Paljon oli muuten pisterajat kuhinkin yliopistoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen pisterajat nousivat huimasti viime vuoteen verrattuna.

   Olivat todistus+koe-kiintiössä 158,54 ja pelkkä koe-kiintiössä 75,63.

   Vertailun vuoksi: viime vuonna luvut olivat 149,80 ja 60,50 sekä vuonna 2013 149,50 ja 59,20.

   o.O

   Poista
  2. Mistä tuo tieto löytyy?

   Poista
  3. Tänään tulleesta kirjeestä, jossa luki saiko opiskelupaikan vai ei. Helsinkiin hakeneet voisivat laittaa tähän Helsingin pisterajat, olisi mukava tietää nekin. :)

   Poista
  4. Tietääkö kukaan, mikä oli pisteraja Helsingin erillisvalinnassa?

   Poista
  5. Olin töissä, olihan se kirje minullekin tullut.

   Helsingin pisterajat on 79,92 koepisteissä, 172,04 yhteispistekiintiössä. Aika huima tuo koepisteiden raja kyllä. :O

   Poista
  6. Nuo siis yhteishaun rajat.

   Poista
 26. Kaipa nuo nimilistat ja muut tilastot tulevat vasta 3.7. tai sen jälkeen, kun tuo on se virallinen tulosten julkaisemispäivä.

  Täälläkin aukesivat Tampereen ovet (ihanaa!!!!). Muualle en hakenutkaan, kun ei ole enää niin helppoa muuttaa kuin joskus ennen.

  Kiitokset Embelle myös täältä siitä, että tälläisiä vertaistukiryhmiä järjestetään myös muuten kuin käymällä kalliita valmennuskursseja. Tälläinen mahdollisuus avaa varmasti monelle ovia juurikin ilman valmennuskurssien käymistä. Tulipa mieleen sellainenkin, että olisi hauskaa väsätä ensi vuonna artikkelipaketista harjoituskysymyksiä hakijoille, sellaisia kun itse nyt kipeästi olisin kaivannut.

  Hyvää kesää kaikille! Onnea sisään päässeille, ja jos ovet eivät nyt auenneet, niin tsemppiä uuteen yritykseen! Vuosi lisää aikaa lukea antaa paljon lisää osaamista ja avointa yliopistoa suosittelen. :)

  VastaaPoista
 27. Tampereen nimilista on julkaistu! :)

  VastaaPoista
 28. Voisiko joku jeesata. Muistan jo jostain muutama päivä sitten lukeneeni, mistä omat vastauksensa arvosteluperusteluineen voi tilata, mutta nyt en enää muista, mistä sen luin. Siis jos se oli jokin kotiin tullut paperi, niin sen olen kai sitten kadottanut...Enkä tuota netistäkään löydä. Siis olisiko jollain linkki ko. sivulle tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... ja itse itselleni (ja muille samaa pohtiville) vastaten: löytyy sivulta http://www.helsinki.fi/behav/valinnat/oikaisupyynnot.htm

   Poista
 29. Sanoit joskus, että aloitit lukemaan pääsykokeisiin joskus syyskuussa (siis kun hait toisen kerran?) Mietin vain sitä, että kuinka monta tuntia opiskelit pelkästään pääsykokeisiin? Kiitos ja hyvää kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Aloitin tosiaan tokalla kerralla lukemisen elo-syyskuussa. En osaa kyllä yhtään sanoa, kuinka monta tutntia meni pelkästään pääsykokeisiin, koska avoimessa yliopistossa opiskelu valmensi myös hyvin koetta varten. Mulla ei muutenkaan ollut mitään lukusuunnitelmaa, että luen joka viikko vaikka 20h, vaan pyrin lukemaan niin paljon kuin pystyin ja jaksoin. :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)