Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Kesäpuuhia

Heippa! Taas on vähän kirjoittaminen on jäänyt, kun on ollut niin kiireinen alkukuu. :) Nyt kuitenkin on taas vähän enemmän aikaa pöristä myös täällä blogin puolella. Ajattelin ihan vaan kertoa mun kuulumisia ja kesäsuunnitelmia, jotka liittyvät pääsääntöisesit opiskeluun yllätys, yllätys. :D

Keskiviikkona mulla oli kevään viimeinen tentti ja toivon sen menevän läpi, koska muuten mun ens vuoden opintosuunnitelmat menevät ihan pipariksi. Osa tenttikysymyksistä oli mun mielestä outoja, joten en välttämättä tiedä, miten osasin vastata niihin (esim. "Mitkä ovat indikaatiot ja tavoitteet lapsen kehitystason arvioimisessa?" --> Ööö, tutkia onko lapsella kehitysviiveitä vai kehittyykö hän "normaalisti"?). Noh, mutta se on nyt takana ja pitää suunnata ajatukset ja energia muualle. Saatiin myös siitä tuskallisen pitkästä harkkakurssista vitonen, jee! Ehkä aika kultaa muistot siitä. ;)

Sain vihdoinkin Joensuun Oikeuspsykan perusopintokokonaisuuden pakettiin ja vein jo hyväksilukuanomusta tiedekuntaan. Opintopisteiden pitäisi tulla näillä näppäimillä ja sen lisäksi odottelen kirjausta metodiopintojeni koonnista sekä puheviestinnästä. Näiden merkintöjen jälkeen voin laittaa tutkintohakemuksen tiedekuntaan ja juhlia kandiuttani toivottavasti heinäkuun alussa. Mikä oiskaan parempi synttärilahja kuin saada kandin tutkinto käteen! Vähän kyllä ärsyttää jos tutkinnon saaminen menee elokuulle jonkun puheviestinnän takia, jonka olen suorittanut kuukausi sitten... Laitoin opettajallekin jo sähköpostia, että mikä niiden huikean kahden opintopisteen tilanne on, mutta hän ei ole vastannut mitään. Pidetään siis peukkuja, että saan 22-vuotislahjaksi kandin tutkinnon!

Sitten varsinaisiin kesäsuunnitelmiin. Kävin kuun alussa kirjoittamassa työsopimuksen yliopistolle yhteen tiedekuntaan, jossa käsittelen ja tarkistan yhden pitkittäistutkimuksen dataa (n. 15 eri dataa, joista olisi lopuksi tarkoitus tehdä kaksi isoa dataa). Vähän kuumottaa, että saanko hyvin hoidettua asiat, alku on ainakin ollut vähän tahmainen. Kaikki kommentit datan muokkaukseen liittyen tulee tehdä englanniksi, koska data on hyvä ja se halutaan entistä enemmän kansainvälisille vesille. Tärkeä homma mulla siis! Eilen kyllä meinasi läppäri ja kyselylomakkeet lentää parvekkeelta, kun homma ei sujunut ensin toisella tilasto-ohjelmalla (jota mun pitäisi kesällä opetella enemmän opintopisteitä vastaan) ja piti vaihtaa sitten toiseen. Tarkistelin myös englanninkielisiä käännöksiä ja muokkaan ne varmaan viikonlopun aikana. Työaika on onneksi 70h/kk, joten aikaa jää muuhunkin. Tutkimusryhmä vaikuttaa tosi kivalta, mut kutsuttiin yhden ryhmäläisen väitöskaronkkaankin ensi viikolla! :) Verkostoituminen on parasta, suosittelen.

Tämä palkallisen homman lisäksi teen tutkimusharjoittelua toiseen tutkimusryhmään opintopisteitä vastaan. Siihen en ole vielä kunnolla päässyt sisään, mutta alkuviikosta pitäisi tavata yhtä ryhmäläistä ja jutella jatkosta. :) Saan myös opastusta Survon kiemuroihin mun opettajalta, joka johtaa tätä tutkimusryhmää. Oon kyllä tosi iloinen näistä mahdollisuuksita, koska opin kesän aikana varmasti tosi paljon! Kiva nähdä, ettei tutkimuksen tekeminen ole mitään ruusuilla tanssimista. :D

Ja jottei vaan tulisi tylsää kesän aikana, niin aloittelen gradun kirjallisuuteen tutustumista. Aloitin eilen toisen ohjaajani väikkärin lukemista ja saan siitä varmasti hyviä lähteitä ja kirjaan samalla ajatuksia ylös mitä tulee mieleen omaan graduun liittyen. Mulla on tapaaminen toisen ohjaajan (yliopistolta) kanssa tiistaina, joten toivottavasti oon vähän viisaampi taas sen jälkeen. Tällä hetkellä mua vähän huolettaa, että onko mun graduaihe tarpeeksi "psykologinen" vai meneekö se enemmän sosiologiseksi. Täytyy ottaa tämä puheeksi ohjaajan kanssa. Täytyy myös kysyä, mikä on ikään kuin gradun kohderyhmä, jotta tiedän millä tasolla kertoa asioista. Lisähaastetta antaa se, että teenkin nyt koko gradun englanniksi, hui! Tää jännittää kyl tosi paljon, mutta eiköhän se muutaman kökköisen lauseen(=sivun) ja viinilasillis(t)en jälkeen lähde sujumaan. Toisaalta jos koko gradu on jo englanniksi, niin se helpottaa artikkelin muokkaamista siitä. Sitten voikin jo alkaa miettiä väikkäriä... ;)

Kesän aikana on myös muutamia kokouksia ja muita Kompleksin tai SPOL:n juttuja. Mun pitäis kirjoitella tässä lähipäivinä myös SPOL:n blogiin hallitustoiminnasta, joten pysykää kuulolla! Linkitän postauksen sitten tännekin ja SPOL:n blogiin pääsee myös tuosta sivupalkista. Onneksi koko kesä ei kuitenkaan ole pelkkää ahkerointia, koska elokuussa lähden viideksi päiväksi Lissaboniin ja heinäkuussa ehkä Prahaan. :) Sinne en ota mitään koulujuttuja mukaan tai puolisko ja kaveri saa vedellä mua ympäri korvia tenttikirjalla. Ai niin, syyskuun alussa on pari ammattikäytännön alkutenttiä, joten niihin alkaa lukeminen elokuun alussa. Pienet fuksipallerot saapuvat myös elokuun lopussa meidän hellääkin hellempään huomaan, toivottavasti nään monet teistä sitten Penkereellä ekan infotilaisuuden jälkeen!


Ihanaa kesää ja tsemppiä tulosten odotteluun,
Embe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)