Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 5. syyskuuta 2014

Vihdoinkin opinnot ovat alkaneet! :)

Moikkelis kaikki! Eilen mulla alkoi virallisesti taas opinnot kevyellä yhdeksän tunnin yliopistopäivällä. :D Heti aamusta mulla on kolme tuntia tieteellistä kirjoittamista ja en oo varmaan ikinä ollu turhemmalla kurssilla. Mä en oppinut mitään ja mun mielestä me vaan juteltiin itsestäänselvyyksiä kolme tuntia! Luennon ainoat asiasisällöt olisi voinut tiivistää puoleen tuntiin... Eikä me edes tunnilla käsitellä esimerkiksi tutkimusraportin kirjoittamista, mistä olisi ehkä eniten hyötyä. Tehtvänä on kirjoittaa kommentoivan referaatti (äärimmäisen tärkeää, koska psykassa ei koskaan harrasteta sellaisia) ja kaiken lisäksi luennoilla on läsnäolopakko! Kauheaa tästä asiasta tekee myös se, että Valtsikan tilastokurssi on tuon kanssa päälekäin ja haluisin mielummin olla seuraamassa niitä luentoja. Mä en saa siitä tilastokurssista noppia, mutta ajattelin, että olisi hyvä käydä luennoilla seuraamassa, että mitä asioita siellä kädään läpi, ettei tarvitse sitten lokakuussa olla kertaustunneilla ihan pihalla. :D Onneksi pääsen osallistumaan sentään yhteenvetoluennoille.

Heti tieteellisen kirjoittamisen jälkeen rynnittiin takaisin Penkereelle, jossa alkoi koko vuoden kestävän harkkakurssin infotilaisuus. Siellä esiteltiin yhdeksän erilaista tutkimusteemaa ja sit piti laittaa ne paremmaanjärjestykseen, että mihin haluaa eniten. Mulla se oli hirveetä kiemurtelua, kun havainto- ja kognitiivinen psyka ei hirveästi kiinnosta, mutta jotkut osasi kyllä "myydä" aihettaan hyvin. :) Mä pääsin nyt kasvoryhmään, jossa tutkitaan kasvojen havaitsemista. Tutkimuskysymykset eivät ole vielä valmiina, joten en sen tarkemmin tiedä, mitä kasvoihin liittyvää aiotaan tutkia. Oli kuitenkin kiva päästä tohon ryhmään, koska olin laittanut sen ykköstoiveeksi. Ensimmäinen harkkakokous on ens perjantaina kolmen-neljän muun ryhmän kanssa ja vasta myöhemmin ryhmät erityvät. Kurssi on kuulemma tosi työläs ja raskas, mutta odotan sitä kuitenkin pelokkaan innokkaasti, kun pääsee ekaa kertaa tekemään oikeasti jotain kunnon tutkimusta aina ärsykkeiden muokkaamisesta raportin kirjoittamiseen. :) Toivottavasti pääsen vain sellaiseen ryhmään, jossa ihmiset on joustavia aikataulujen suhteen.

Infopläjäyksen jälkeen oli Kompleksin rastirata, jossa esiteltiin fukseille Kompleksin eri jaostojen toimintaa. Ite olin tarjoiluvastaavien jaostossa mukana ja lahjottiin fukseja vegaanisilla mokkapaloilla. :D Oli kyllä kiva parituntinen "hengäshdystauko" opintojen välissä, mutta heti rastiradan loputtua piti kiitää varianssianalyysin luennolle. Kävin tosiaan varianssin viime vuonna, mutta en tehnyt yhtäkään kotitehtävää ja sanin kurssista hylätyn. :D Käyn nyt siis koko kurssin uudestaan, mikä tekee ihan hyvää, että oppii ne asiat oikeesti tällä kertaa kunnolla. Luento oli mielenkiintoinen ja tuntui, että nyt pystyin omaksumaan niitä asioita paremmin kuin viime vuonna. Luento loppui kuudelta ja koko päivä olikin sit hurahtanut yliopistolla. Illalla yritin lueskella vielä tenttikirjaa keskipaketti kainalossa.

Maanantaina on tosiaan ammattikäytännön tentti ja mä tehokkaasti välttelen muutenkin huonolla mallilla olevaa lukemista höpöttelemällä tänne. Meen tänään iltavuoroon ja ennen sitä oon nyt lukenut koealueeseen kuuluvia lakeja läpi ja tehnyt muistiinpanot tärkemmistä tai niistä, mitkä ajattelen olevan oleellisia psykologien kannalta. Toivottavasti ei ole kiireinen päivä töissä, että pääsee ajoissa Espooseen leipomaan ja lukemaan. Onko muut innoissaan opintojen alkamisesta? :)

Ai niin ja spesiaalijuttuna semmoinen, että lupauduin mennä edustamaan Kompleksia Tampereen psykojen ainejärjestön Corttexin 50-vuotis vuosijuhlaan. Meiltä ei puheenjohtaja eikä varapuheenjohtaja pääse, joten mä ajattelin, että mun on helppo lähteä, kun oon kuitenkin sieltä kotoisin. Toivottavasti pääsee tutustumaan Tampereen kollegoihin lokakuussa!


Tenttiterkuin,
Embe

4 kommenttia:

 1. Kuinka monta opintopistettä on mielestäsi hyvä suorittaa lukuvuoden aikana? :) Kuinka paljon itse suoritit viime vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Lukuvuoden aikana kannattaa suorittaa 60op, mikä on myös suositus. :) Hirveästi enempää ei kannata suoritella, ettei arvosanat ja jaksaminen kärsi. 5op pitää suorittaa kuukaudessa mikäli haluaa nostaa opintotukea. :) Mä en muista tarkkaan, kuinka paljon suoritin viime vuonna, mutta ainakin se oli liikaa, kun kevään kurssien arvosanat vähän tipahtivat...

   Poista
 2. Moi! Olen tässä ihmetellyt noita pääsykokeiden pisterajoja, kirjeessä Tampereen rajaksi ilmoitettiin 67.8 mutta nyt yliopiston sivuilla tilastoissa lukee 60.50. Mistähän tämä ero mahtaa johtua? Ihmettelin myös kun aloituspaikoiksi oli ilmoitettu 40 mutta sisäään on otettu 45. Kiitos jos osaat valaista näissä asioissa :)

  VastaaPoista
 3. Erot pistemäärissä ja sisäänotetuissa johtuu siitä, että jotkut ovat peruneet paikkansa. Luonnollisesti heidän tilalleen on otettu uudet opiskelijat :) eli alunperin sisään on otettu tuo 40 ja alin pistemäärä, jolla on tullut hyväksytyksi on ollut 67,8. Tämän jälkeen jotkut hyväksytyistä ovat peruneet paikkansa, esim. henkilö X on päässyt opiskelemaan psykologiaa myös Jyväskylään ja ottanut sen paikan vastaan (henkilö voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulupaikan per lukukausi), jolloin X:n tilalle on otettu uusi opiskelija Tampereelle, jolloin myös pisteraja laskee.

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)