Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 27. syyskuuta 2014

Tilastotaiston facebook-ryhmä ja pikkuisen muuta höpötystä

No niin rakkaat pääsykoeihmiset! Vihdoinkin mulla oli aikaa istua alas ja rakentaa meille tilastopohdiskeluryhmä. Ryhmä löytyy TÄÄLTÄ ja voit liittyä ryhmään laittamalla liittymispyynnön. :) Ryhmä on suljettu eli kuka tahansa voi löytää ryhmän ja nähdä jäsenet, mutta vain jäsenet näkevät julkaisut. Voidaan siis ihan rauhassa miettiä tilastojuttuja porukalla eikä tarvi ajatella, että apua nyt joku tuttu näkee, kun kysyn tyhmiä kysymyksiä. Ensinnäkään ei ole olemassa tyhmää kysymystä, kysykää ihan rohkeasti mieltä kaihertavia asioita ja vastatkaa kysymyksiin myös rohkeasti! Kysymällä ja ennen kaikkea auttamalla toisia oppii paljon tehokkaammin kuin nyhväämällä yksin pimeässä huoneessa HoloPulkin kanssa. Toivottavasti ryhmästä on teille apua ja iloa, tarkoituksena olisi tuoda tilastotaistelijat yhteen ja tsempata toinen toisiamme. Ajattelin, että ryhmässä on ehkä helpompi ja nopeampi saada vastaus, kun täällä blogissa, mutta toki täälläkin saa kysyä. :) Haluisin pitää tuon ryhmän kuitenkin ihan tilastoryhmänä ja muut pääsykokeisiin tai psykaan liittyvät kysymykset voi laittaa tänne blogin puolelle tai sitten blogin facebook-sivulle. Laittakaa siis rohkeasti liittymispyyntöä mulle! Ryhmä löytyy myös Facebookista kirjoittamalla hakusanaksi Psykan tilastotaisto.

Muutama opiskeluasia vielä tähän perään. En siis saanut assaripaikkaa, en päässyt haastattelusta jatkoon. Hain myös tutkimusavustajaksi kahteen tutkimusryhmään ja toisesta sain pakit. Pidetään siis peukkuja, että toisen kanssa onnistaisi. :) Ensimmäinen periodi alkaa hiljalleen kääntyä loppua kohti, kun Varianssianalyysin luennot loppuivat tällä viikolla. Tää viikko oli muutenkin tosi kiireinen ja rankka. Maanantaina piti käväistä vanhalla kämpällä, koska siellä oli asuntonäyttö ja puolet päivästä menikin bussissa istumiseen, koska Vantaalta ei pääse näppärästi Espooseen. Tiistaina yritin epätoivoisesti kirjoittaa jo valmiiksi tuhoon tuomittua referaattia ja aloittelin varianssin kotitehtäviä. Keskiviikko oli päivistä kamalin; ensin 8-10 tilasto, 13-16 harkkatapaaminen, 16-18 varianssin ja luennon jälkeen noutamaan auto Espoosta ja Vantaalle tekemään loppusiivousta. Kotona olin puoli kymmenen ja referaatti piti palauttaa seuraavana aamuna. :D Vähän tuli taas kiirus ja kaikkea, mutta siitäkin onneksi selvittiin. :) Huomenna on ohjelmassa varianssin kotitehtäviä ja yritän saada maalattua kämpästä viimeiset seinät. Kiirettä on siis pitänyt! Ens viikolla olis tarkoitus tarttua varianssin tenttikirjaan ja lukaista taas yksi artikkeli harjoituskurssia varten. Ajattelin myös mahdollisimman pian päästä käsiksi oikeuspsykan tenttikirjaan. Onkos teillä ollut kiireinen alkusyksy ja joko ihmiset ovat aloitelleet pääsykoerutistusta?


Syystsempein,
Embe

4 kommenttia:

 1. Moikka tää kysymys ei kyllä liity mitenkään postaukseen :) mutta kuinka tärkeänä pidät biologian kirjoittamista, siis psykan kannalta?Mitä aineita itse kirjoitit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moips! Mä en itse lukenut lukiossa bilsaa kuin yhden ylimääräisen kurssin enkä siis kirjoittanut sitä. :) Siitä olisi kyllä varmasti ollut hyötyä varsinkin neuropsykan osa-alueella. Suosittelen ainakin käymään sen aivot ja hermosto -kurssin (en muista sen nimeä), mutta en ite pidä bilsaa välttämättömänä psykan kannalta. :)

   Poista
  2. Ja voin kertoa, että tämmöinen aivot ja hermosto-kurssi kuulostaa bilsan kirjoittaneelle ihan oudolta, että ei ehkä kaikissa lukioissa tuommoista kurssia ole tarjolla? :D Ihmisen anatomiasta on plussaa, ainakin musta oli (fuksina psykalla nyt), kun tajusin miten hormonit toimii ja mistä niitä tulee ja miten hermoimpulssi etenee jne. Kirjoittamisella ei nyt oo hirveästi väliä, en koe että biodiversiteetit ja kasvien osat olis mun pääsykoelukua auttanut.. :D

   Poista
  3. Ööö joku ihmisen bilsa kurssi se oli, lähinnä mua kiinnosti se vaan aivojen osalta, mutta taisi sillä kurssilla tosiaan olla muutakin. :'D

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)