Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 2. lokakuuta 2014

Alustavaa kandiahdistusta

Heipsansaa! Viikko tai pari on taas vierähtänyt ihan supervauhtia ohitse. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että oon päässyt nyt asettumaan aloilleni uuteen kotiin ja saanut valloitettua työpöydän opiskeluita varten. Voin kertoa, että on kymmenen kertaa kivempaa tehdä kaikkia kouluhommia, kun on oma työpöytä makkarissa! Ei haittaa tiskaamattomat kattilat ja olohuoneesta kantautuva xbox-pauhu. Jeij! Oon myös ilmottautunut pariin ylimääräiseen tapahtumaan. Ens viikolla pääsen kurkkaamaan Helsingin avopalveluyksikön toimintaa ekskulla ja saman viikon perjantaina on Psykologit ja media semma. Näiden lisäksi ilmottauduin vielä parin viikon päästä järjestettävään Internet ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö -koulutukseen (vai onko se seminaari?). Tulee kyllä lisää puhtia tuollaisista kouluajan ulkopuolisista jutuista. :)

Anyway, mulla oli tänään aamulla tieteellistä kirjoittamista ja ekaa kertaa neljään viikkoon siellä oli oikeasti jotain asiaakin. Käytiin vähän viittaustekniikkaa ja lähdeviitteitä läpi sekä sen lisäksi tutkailtiin kandia ja arvioitiin sitä kirjoittamisen näkökulmasta. Iski pienoinen paniikinpoikanen, kun tajusin, että nyt on jo lokakuu ja mä olin ajatellut keväällä aloittaa sitä kandia! Eli nyt pitäisi hiljalleen a) keksiä aihe ja b) kosiskella ohjaajaa. Mä olin nyt alustavasti ajatellut tehdä jostain kriminaalipsykaan liittyvästä kliinisellä psykalla maustettuna, mutta täytyy vähän miettiä, miten aihetta rajaisin. Mulla on jo kiikarissa yksi luennoitsija, ketä ajattelin pyytää ohjaamaan, mutta ehkä mun pitäis ensin selkeyttää omia ajatuksia ennen kuin voin kysyä ohjaamista.:D Täytyypi siis tänään tarttua oikeuspsykan tenttikirjaan jos sieltä vaikka irtoaisi inspiraatioita.

Sellaista tällä erää, viime viikon kaaoksesta on kunnialla selvitty ja nyt pitää tarttua seuraaviin varianssianalyysin tehtäviin, korjata referaatti, lukea oikeuspsykaa ja varianssianalyysia ja mitäs vielä... Tieteellisestä kirjoittamisestakin on joku tentti, mutta en oo vielä ihan päättänyt, miten aion valmistautua siihen. Tilastotyötkin alkaa parin viikon päästä, jännittää!


Opiskeluintoa kaikille!
Embe

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti kandiahdistus helpottaa ja saat selkiytettyä siihen liittyviä ajatuksia! =)
  Onko mitään hajua, mitä siinä tieteellisen kirjottamisen tentissä on? :O Musta on outoa, että siitä ylipäänsä on tentti, vaikka muuten kurssi on ollut kyllä ihan kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo kyllä mitään hajua. :o Oliko siitä viime viikolla jotain puhetta, kun en ollut luennolla?

   Poista
  2. Vikalla kerralla puhuttiin jotain esseestä ja kielenhuoltotehtävistä! Ja nyt on koko tentti takana, jee! :)

   Poista
 2. Meillä ohjaajina toimivat myös tohtorikoulutettavat. Heidän koulutukseensa kuuluu kandintutkintojen ohjaaminen.

  Tenttikirjat eivät ole hyviä lähteitä, sillä ne on jo kertaalleen tulkittua tekstiä. Katsopa artikkelitietokannoista mistä aiheesta löytyy sopivasti artikkeleita. :)

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)