Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Huomenna työhaastatteluun

Heippa! Tein tiistaina ison päätöksen ja irtisanouduin nykyisestä työpaikastani kahden ja puolen vuoden jälkeen. Olin miettinyt asiaa jo kuukauden verran ja sain nyt sinetöityä päätöksen. Haluisin tänä vuonna tehdä oman alan hommia ja keskittyä opintoihin, koska ajattelin sen olevan kannattavampaa pitkällä tähtäimellä kuin hikoilun hamppareiden kanssa. :) Mulla on vielä viisi vuoroa kuitenkin jäljellä ja pitää kai järkätä joku irtisanoutumisinterventio työkavereille. :D Sinänsä vähän haikea fiilis, kun toi oli kuitenkin mun eka oikea työpaikka ja olin päässyt etenemäänkin esimiesasemaan. Sain ainakin roppakaupalla oppia työelämästä, vastuunottamisesta, paineensietokyvystä ja ennen kaikkea hyvän työilmapiirin ja reilupomomeiningin tärkeydestä.

Kuitenkin, nyt suuntaan kohtia uusia haasteita! Mulla on huomenna torstaina työhaastattelu Psyconille henkilöarviointiassariksi. Jännittää nyt jo semi paljon, mutta oon myös tosi innoissani siitä, että pääsin ylipäätään haastatteluihin asti. :) Toivottavasti en jännitystilassa höpötä ohi suuni mitään ja pystyisin antamaan itestäni hyvän kuvan. Täytin tänään myös henkilötietolomakkeen Valtsikalle sitä tilastotyötä varten ja varmaan lähiaikoina kirjoitan sopparin sinne. Oon kuitenkin tänään keskittynyt tekemään vähän taustatyötä huomista varten ja oon lukenut monta artikkelia työshaastattelussa onnistumisesta. :D Ehkä pitäisi kuitenkin mennä jännäilystä huolimatta nukkumaan, etten oo ihan koomassa huomenna, vaikka haastattelu onkin vasta iltapäivällä.


Wish me luck!
Embe

4 kommenttia:

  1. Tosi paljon onnea haastatteluun! :)
    On ihanaa, kun susta huomaa sen, miten omistautunut oot psykalle ja miten oot omienkin opiskelukiireiden ohessa jaksanut auttaa muita (mm. mua viime vuonna) valmistautumaan pääsykokeeseen =)

    VastaaPoista
  2. Onnea haastatteluun :) Ole vain oma itsesi ja rento niin eiköhän kaikki mene hyvin omalla painollaan. Oot tosiaan niin omistautunut psykalle, joten eiköhän sekin näy haastattelussa sitten :) Tiedätkö muuten tai voitko kysyä joltain, että miten poikkeaa maisteriopiskelu normaalista, jos on hakenut suoraan psykan maisteriopintoihin? Kun siis sen tiedän, että jos on maisterihakuun kelpuuttava tutkintokokonaisuus plakkarissa (+psykan aine- ja perusopinnot suoritettuna vähintään arvosanalla 3) niin valintakokeessa suoritetaan vain tilastomatemaattinen osuus ja on saatava vähintään 30 pistettä ja oltava tietysti parhaiden joukossa päästääkseen sisään. Mutta kestääkö maisteropinnot siinä tapauksessa yhtä pitkään kuin niiden, jotka on suorittanut ensin psykan kandin ja sit siirtyneet maisterivaiheeseen?

    Mietin sitä lähinnä matikan vuoksi, koska kandiopinnoissahan on huomattavasti enemmän matikkaa ja näyttää siltä, että vain monimuuttujamenetelmät tulee maisteriopinnoissa. Luulisi siis, että silloin maisteriopinnot jotenkin poikkeasi ja matikkaa olisi enemmän kuin normaalisti maisterivaiheessa. Jossain sivulla luki, ettei myöskään kaikki korkeakoulututkinnot (amk ei kelpaa?) oikeuta maisterivaiheessa hakemiseen, vaikka olisi psykan perus- ja aineopinnot suoritettuna yliopistossa. Eikö esimerkiksi toimintaterapeutin alempi korkeakoulututkinto + psykan opinnot riitä maisterivaiheessa hakemiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups sattui virhe, toimintaterapeutti onkin nykyään vain ammattikorkeakoulututkinto eikä alempi korkeakoulututkinto. Joskus aikasemmin ollut Jyväskylän yliopiston piirissä, mutta siirretty AMK:hon tieteellisen tutkimuksen ja tutkijoiden puutteen vuoksi. Eli näköjään vaatimuksena on ehdottomasti yliopiston kandi- tai maisteritutkinto pohjalle, jos meinaa hakea maisterivalinnassa. Jyväskylässä tosin saa hakea psykaan maisterivalinnassa myös AMK-tutkinnon suorittaneet kunhan perus- ja aineopinnot on psykasta suoritettu + tilasto-opintoja.

      Poista
  3. Hei! Voisin vastata kysymyksiisi vaikken Embe olekaan. Olen siis itse tänä vuonna päässyt Helsinkiin psykalle sisään suorittamaan juuri maisteriopintoja. Aloitan ne tosin vasta ensi vuonna, kun olen suorittanut aiemman tutkintoni ensin pois alta, mutta olen jo kuitenkin käynyt psykologian amanuenssin kanssa juttelemassa juuri noista samoista asioista.

    Varsinaisten maisteriopintojen (150 op) lisäksi tulee siis suorittaa kaikki tilastotieteen opinnot (40 op), jotka normaalisti suoritetaan kandivaiheessa. Toki jos vastaavia kursseja on suorittanut jo aiemmassa tutkinnossa, voidaan ne hyväksilukea. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että perusopinnot ovat joka yliopistossa samat, mutta aineopinnot vaihtelevat paljonkin. Niinpä voit tarvittaessa "joutua" suorittamaan myös joitakin aineopintotasoisia kursseja. Itse olen suorittanut aineopintoni Jyväskylän yliopistossa, ja koska Helsingin yliopistossa on eri painotukset, suoritan sitten pari aineopintokurssia syventävien opintojen lisäksi. Käytännössä tarvittavat siltaopinnot katsotaan aina jokaisen opiskelijan kanssa erikseen. Itselleni tuli 50 op lisää suoritettavaa eli melkein vuosi opintoja lisää verrattuna tavalliseen maisterintutkinnon laajuuteen. Paljon vähemmälläkin voi toki päästä ihan riippuen aiemmista opinnoistasi :)

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)