Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 31. elokuuta 2014

I'm so excited!

Well hello kaikki lukijat! Edellisessä postauksessa hypetin mun ens vuoden tulevaa lyhytaikaista työtä, mutta nyt mulla on vielä parempi uutisia. Samainen ihana opettaja pyysi mua myös vetämään nyt syksyllä muutamia laskupajoja valtsikan Johdatus yhteiskuntatilastotieteeseen (JYT)-kursseille! Ja mä oon taas innoissani. :D Onko kukaan teistä tulossa noille kahdelle kurssille? Muutenkin syksyllä työkuvioissa tapahtuu muutoksia, mutta niistä myöhemmin lisää, kunhan asiat varmistuu. Perjantaina mulle soitettiin Psyconilta, jonne olin hakenut henkilöarviointiassariks. Mulle pidettiin pienimuotoinen puhelinhaastattelu ja ens viikolla saan tietää pääsenkö toimistolle jatkohaastatteluun, pitäkää mulle siis peukkuja. :) Toi olis kyllä unelmatyö opintojen ohessa, tilastohommaa tietenkään unohtamatta!

Tenttikirjaan tartuin tänään hetkeksi töiden jälkeen pitkästä aikaa ja luettavaa olisi kyllä reippahasti ennen tentti, joka häämöttää jo viikon päässä. Aion kuitenkin maanantaina pyörähtää kahvihuoneella täyttämässä varastoja ja sen jälkeen tuhlaan loput rahani merkkimarkkinoilla yliopiston avajaisissa ennen iltavuoroa. Pitäis huomenna varmaan herätä järkevään aikaan, niin ehtisi vähän lueskellakin ennen kuin lähden keskustaan. Onneks tällä viikolla on vain kolme vuoroa, joten aikaa pitäisi olla opiskelullekin, mutta olen lupautunut myös auttelemaan ja osallistumaan pariin fuksijuttuun ens viikolla. :) Tekemistä siis riittää taas ihan mielinmäärin, mutta on ihan huikeeta nähdä taas kaikkia psykoja ja tavata uusia fukseja.

Pääasiassa siis tällä hetkellä yritän lukea ammattikäytöntötenttiin ja jännittelen syksyn työkuvioita. Kaikkea kivaa on siis perus opiskelun lisäksi tiedossa (jos sitä nyt ikinä voi persuopiskeluksi sanoa...)! :) Mites teidän syksy on lähtenyt käyntiin ja joko odotatte opintoja ihan kieli pitkällä? Entäpäs välivuottaan viettävät, mitä teille kuuluu? :)

Työstressistä ja -innostuksesta samanaikaisesti kärsien,
Embe

9 kommenttia:

 1. Apua! Avoimen neuro- ja kognitiivinen psyka alkaa 23.9. ja pitäs hankkia J. W. Kalat Biological Psychology (8. painos tai uudempi) ja M. W. Eysenck Fundamentals of Cognition (2012) -kirjat, mut kaikki taitaa olla koko ajan varauksessa sekä Helmetissä että Helkassa. Onko mahdollista olla ilman kirjaa kurssilla? Voisin tietty kans ostaa noi kirjat, mut mitä jos en tarviikkaan niitä tulevaisuudessa tai jos muutankin mieltä psykan suhteen? :O Joka on kyllä aika epätodennäköistä, mutta... Entä jos kesken kurssin joudun palauttamaan kirjan, koska joku muu on jonossa samaan kirjaan? Enkä edes tajua tuosta Helkasta mitään. Yritän varata kirjaa tai mennä edes jonoon ni se sanoo "Tähän niteeseen ei voi tehdä varauksia." tai "Et voi tehdä varausta, koska niteitä on saatavana valitsemassasi kirjastossa. " En ymmärrä kun noiden kirjojen sivuilla lukee aina että: "Niteiden lukumäärä X, joista paikalla X" ja sitten sen alapuolella näkyy niitä varauksia/eräpäiviä. Mikä on nide? Mistä tiedän onko sitä tiettyä kirjaa vapaana tietyssä kirjastossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja ei paniikkia! Eli lähdetään vaikka siitä liikkeelle, että nide=kirja. :D Eli kun katsot esimerkiksi tuon Kalatin kirjan saatavuuksia, niin niteiden lukumäärä tarkoittaa sitä, kuinka monta kyseistä kirjaa kirjastossa on olemassa. Paikalla olevien niteiden lkm tarkoittaa taas sitä, kuinka monta kirjaa on hyllyssä sillä hetkellä. :) Jos kirjoja on paikalla, niin en tietenkään voi tehdä varausta, eihän ole mitään järkeä varata lainassa olevaa kirjaa jos vapaita on hyllyssä! Toivottavasti tämä lievitti ahdistusta. :) Laina-aika on 2vk, joten jos kaikki kirjat on lainassa, niin niitä myös palautellaan suhteellisen usein. Kannattaa tosiaan nyt lainata kirja, koska pää- ja sivuaineopiskelijoilla kyseinen kurssi alkaa lokakuussa, joten sillon kirjoja ei välttämättä ole niin helposti saatavilla.

   Poista
 2. Itse vietän välivuotta. Uusin pitkän matikan, se koe on parin viikon päästä. Ahkerasti oon jo laskenut kesäkuun loppupuolelta, katsoo nyt miten se kle menee :) Mulla alkais syyskuun loppupuolelta tilastotieteen perusteet -kurssi syyskuun loppupuolella. En tiedä hyväksiluetaanko se 5 op. psykan puolella, mutta ei sillä mitään väliä ole. Kunhan saan kaikessa rauhassa harjotella tilastoa.
  Töitäkin oon ehtinyt tehä, nyt vuoroja on pajlon vähemmän, kun pitää opiskella.

  VastaaPoista
 3. Moikka! Millainen sun fuksikaste oli vai olitko ylipäätänsä paikalla silloin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi paljastaa mitään ennen kastetta, joten palaan asiaan viikonlopun jälkeen. ;)

   Poista
 4. Moikka!

  Minkälaisille ihmisille sie suosittelisit psykan pääaineopintoihin ja myöhemmin psykologin töihin hakeutumista? Kannattaako hiljasen/rauhallisen/ujon/introvertin psykologiasta kiinnostuneen ihmisen hakeutua psykologiksi, vai onko ala enemmänki ekstroverttien, seurallisempien ja sosiaalisempien ihmisten hommaa tai niille paremmin sopivaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille sanottiin ensimmäisellä tapaamisella, että psykologeiksi tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä eikä ole tiettyä määritelmään, joka kuvaisi hyvää psykologia :) Ratkaisevampaa on ainakin omasta mielestäni kiinnostus ihmisiä kohtaan.

   Terveisin tämän vuoden fuksi :)

   Poista
  2. Moikka ja komppaan uutta fuksia täysin! Psykologeiksi koulutetaan hyvinkin erilaisia ihmisiä, koska myöskään asiakkaat eivät ole esimerkiksi persoonallisuudeltaan samanlaisia. Psykologin työssä on tärkeää, että "kemiat kohtaa" asiakkaan kanssa ja laadukas palvelu taataan sillä, että asiakkaalle löytyy hänelle sopiva psykologi. Tärkeinpänä ominaisuutena mä ehkä pitäisin enemmänkin kiinnostusta omaa alaa kohtaan ja motivoitunutta otetta työskentelyyn sekä halua kehittyä jatkuvasti. Yhtä hyvin ujo ja introvertimpi ihminen sopii psykologiksi kuin vähän ekstrovertimpi tapaus. :) Rohkeasti vain mukaan joukkoon kirjavaan!

   Poista
  3. Olipa huojentavaa kuulla. Kiitti molemmille! :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)