Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 8. elokuuta 2014

Pieniä suunnitelman muutoksia ja poissaoloselvitys

Moikka! Ensinnäkin pahoittelut siitä, että oon vastannut teidän kommentteihin vähän viivellä. Mulla on kuitenkin nyt ollut kauheesti kaikkea puuhaa, enkä ole ollut kotona koneen ääressä viikkoon! Blogin tarkastan kuitenkin useamman kerran päivässä. Ollaan maalailtu ja muutenkin laiteltu tulevaa kämppää, johon muutan syyskuun lopussa ja tän muuttohässäkän lisäksi mulla on kerrankin kunnolla töitä (100h/3vk). Ymmärtänette siis, että olen ollut hetken aikaa hissukseen täällä blogin puolella. :D

Koska töistä kesäloman toinen puolisko siirtyi mun pyynnöstä syys-lokakuuhun, niin päätin jättää enkun kurssin ensi keväälle. Mulla olis mennyt kaksi työpäivää ja pari varianssianalyysin luentoa sen kanssa päällekäin, joten en olisi läsnäolopakon takia pystynyt edes suorittamaan sitä. Parempi kuitenkin näin ja jälkeenpäin pohdiskeltuna onkin järkevää pitää "kesä"loma koulun ohella, niin ehtii tehdo kaikkia opiskelujuttuja paremmin. :) Kävin tosiaan heinäkuun lopussa ruotsin uusintatentissä ja palauttaessani mun kökköä referaattia, toivoin ettei se koskaan tule näkemään päivänvaloa. Pääsin kuitenkin myös kirjallisesta osuudesta läpi, joten yliopisto-opintojen painajainen, virkamiestasoinen ruosti, on nyt rämmitty läpi tyydyttävin taidoin! :D Opintopistemäärä komeilee tällä hetkellä 114 nopassa. Ensi viikolla alkaa ilmottautuminen kursseille ja näillä väkymin mulla on ekassa periodissa Varianssianalyysi, Ammattikäytäntö 1a ja kognitiivisen psykologian harkkatyö, joka jatkuu ensi keväälle asti. Lisäksi aion ehkä suorittaa tieteellisen kirjoittamisen tai puheviestinnän pois alta.

Olin eka ajatellut, että toisesta vuodesta tulee jotenkin löysä, mutta nyt pitäis tulla 80op jos saan suoritettua kaikki himoitsemani kurssit. Siihen lisäksi vielä kandi, niin olis kyllä aika tehokas vuosi! :D Vähän näyttää kyllä siltä, että kandi venyy väkisin kesälle, kun jostain kumman syystä myös kevään periodit täyttyivät erilaisista valinnaisista kursseista ja yks tilaston seminaarikikurssikin tekis mieli suorittaa. Kesä on selvästi liian pitkä, kun ei taas muista kuinka paljon opiskelu vie aikaa ja voimia. Mut hei, mulla on talvilomaakin neljä päivää tai jotain... Oon nyt aloitellut ammattikäytännön alkutentin kirjaa ja pitäis sitä nyt alkaa taas lukea. Kurssi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, mutta samalla tosi pelottavalta. Nyt kun oon lukenut pikkuisen tuosta kliinisestä haastattelusta, niin musta tuntuu, ettei musta ikinä koskaan mitään psykologia tuu. Siis kliiniselle puolelle ainakaan. Kamalaa tajuta, ettei itestä ehkä oo siihen (en pysty varmaan olemaan samaan aikaan empaattinen ja objektiivinen?), vaikka sen kliinisen puolen takia alunperin hain psykalle. Tuntuu, että oon kauheen epäempaattinen ja kylmä ihminen, kun tuntuu, etten opi niitä haastatteluasioita koskaan. :( Onkohan muilla samanlaisia fiiliksiä, kun tuo kurssi alkaa? Toivottavasti en oo ihan yksin näiden ajatusten kanssa!

Oho, menipäs tää teksti syvälliseksi, vaikka piti vain seinien maalaamisesta ja enkun siirtämisestä kirjoittaa. Nyt kuitenkin sipsipussi kainaloon ja tenttikirjan kera sänkyyn makoilemaan. Yritän nyt taas vastailla kommentteihin vähän nopeammalla aikataululla ja teidän kommentit on kyllä tosi tärkeitä mulle! Antaa paljon ajattelemisen aihetta ja muutenkin kiva jos immeisiä kiinnostaa mun pulinat. :)

Opiskelufiiliksissä,
Embe

9 kommenttia:

  1. Mua hirvittää toi sun työtahti! Muista levätäkin välillä ettet pala loppuun, ja ehdit vähän nauttia opiskelusta :)
    Tosta empaattisuudesta sen verran, että ei sun vaikeudet oppia niitä haastatteluasioita sitä tarkoita, ettet ole empaattinen. Samalla tavalla opiskeltavia asioita ne on kuin esim. välittäjäaineet, lopulta ne aukeaa kyllä :) ja onneksi psykologian alalla ainoa hyvä vaihtoehto ei ole kliininen työ, jos tuntuu ettei se olekaan sun juttu. Vaihtoehtoja löytyy, ja tekijöitä tarvitaan monille osa-alueille :) tsemppiä rutistukseen, mäki alan pikkuhiljaa väsyä tähän 35h/vko-työtahtiin :P

    VastaaPoista
  2. Moikka! Satutko asumaan Hoasilla? :) Jos, kauanko asunnon saaminen kesti ja oletko ollut tyytyväinen heidän palveluunsa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips, mä asustelen yksityisen puolella, mutta suurin osa psykoista ja muista opiskelijoista majailee HOASilla. :)

      Poista
  3. Moikka! Noihin Avoimen opintoihin psykan perusopintoihin alkaa se ilmottautuminen 20. elokuuta, niin missä se ilmottautuminen tapahtuu? Ymmärsin, että pitää olla tunnukset ja sitten mennä opintotarjontaan. En kuitenkaan löytänyt sieltä mitään "ilmoittaudu" linkkiä tms. Vai ilmestyykö se sinne sitten vasta sillon 20. pv? Ja minne se tarkalleen ilmestyy? :D On hirveä paniikki ja pelko, että jään säätämään noille sivuille, enkä sit ehdi ilmottautua, tai oikeastaan, en pääse kursseille kun olin liian hidas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips! Tästä linkistä löytyy tosiaan linkki ilmottautumiseen, joka aukeaa tuolloin 20. päivä (https://weboodi.helsinki.fi/hy/opettaptied.jsp?html=1&Kieli=1&OpetTap=102369365). Nyt linkin takana ei tietenkään ole mitään tietoja, vaan ne aukeavat sinne vasta, kun itse ilmokin aukeaa. Menet vain tuolle sivulle kyttäilemään hieman ennen kuin ilmottautuminen aukeaa, niin eiköhän kaikki mee ihan putkeen. :D En muista tarkalleen, mitä siinä ilmottautumisessa kysyttiin ja pititkö luoda joku tunnus, mutta se on onneks kaikille muillekin samanlainen tilanne. :)

      Poista
  4. Hei!
    Kuinkas paljon ja missä vaiheessa Helsingin psykalla on työelämäperehtymistä varsinaisen psykologiharjoittelun lisäksi? Siis vierailuja psykologien työpaikkoihin joko joidenkin kurssien puolesta tai vain ainejärjestön järjestämänä vapaavalintaisena ohjelmana? Entä kuinka helppoa on löytää psykologian maisterin tutkinnon edellyttämä harjoittelupaikka? Oletko kuullut, että joku olisi valmistunut filosofian maisteriksi ihan sen takia, että ei vain löydä harjoittelupaikkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Opintojen lopussa suoritetaan tosiaan puolen vuoden harjoittelu ja sen lisäksi ainejärjestö järjestää tutustumiskäytentä (ekskursioita) eriliasille työpaikoille esimerkiksi vankilaan ja työterveyslatiokselle. Näiden lisäksi joka vuosi järjestetään iso ja pieni työelämä ilta, jonne on kutsuttu puhaan psykologeja eri aloilta. Tässä taisi olla ne työelämään tutustumiset, jotka tuli ekana mieleen. :) Harjoittelupaikan saaminen riippuu aikapaljon siitä, mille puolelle haluaa hakeutua, esimerkiksi neuron puolelle on kuulemma kahden vuoden jonot, joten harjoittelupaikkaa kannattaa alkaa kyttäillä varmaan pari vuotta ennen kuin itse harjoittelu on ajankohtainen. Meiltä valmistuu vuodessa maksimissaan yksi filosofian maisteri enkä usko, että kukaan on valmistunut filosofian maisteriksi sen takia, ettei olelöytänyt harjoittelupaikkaa. :) Kyllä sellainen kaikille jossain vaiheessa löytyy ja jos harjoitteluun pääseminen venyy, niin siinä on hyvää aikaa väkertää vaikka gradua.:)

      Poista
  5. 1 kyssäri: onko psykassa jotain sellaisia kurssikirjoja jotka toistuvat useissa kursseissa ja jotka sen takia kannattaa ostaa omaksi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips! Kliinisessä psykassa on sekä perus- että aineopinnoissa Duodecimin Psykiatria, joka on tosi hyvä perusteos ja kannattaa ehdottomasta hankkia jos lompakko antaa myöden (maksaa vähän vajaa 100e netissä). Toinen on neuron ykkös- ja kakkoskurssilla käytettävä James Kalatin Biological Psychology ja se on kans tosi kiva ja helpoo lukea. Suosittelen siis sitäkin! Sen saa omaksi esim Amazonista alle satasella. Muutenkin kannattaa Amazonia hyödyntää kirjaostoksissa, koska esimerkiksi toi Kalatin kirja maksaa akateemisessa kirjakaupassa 200e ja mä ostin omani Amazonista alle 80 eurolla. :D Noista voi ainakin lähteä liikkeelle.

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)