Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 26. elokuuta 2014

Great news!!

Tittidii ja tättärää! Tänään oli viime viikolla hekuttamani Survo-palaveri ja sainpas kyllä taas uutta potkua tulevaan lukuvuoteen. Musta on upeeta saada olla tekemisissä niin innovatiivisten ja inspiroivien ihmisten kanssa. :) Ei sellainen kaikestavoijapitääinnostua-asenne voi olla tarttumatta. Eipä tarvinnut mennä naama täysin väärinpäin töihin, kun ensin aamulla pyyhälsin psykojen kahvihuoneen kautta ja tapasin matkalla muutamat ihanat fuksit. Alkaispa luennot jo niin sais hyvän syyn kuluttaa taas kahvihuoneen sohvia!

Mutta anyway, mun postauksen pääasiallinen pointti oli se, että mulle tarjottiin tänään töitä. Kyllä. Minulle. Ja vielä tarjottiin! Olin palaverissa tuttuun tapaan puoli tuntia etuajassa, kun lasken kaikkiin tapaamisiin mukaan puolen tunnin eksymis- ja katastrofivaran. Juteltiin siinä viime kevään data-analyysin opettajan kanssa niitä näitä ja hän kysyi mun syksyn ja kevään suunnitelmista. Kerroin, että oon pohdiskellut irtisanoutumista töistä, mutta en mitään sen ihmeellisempää. Sitten opettaja kysyä töksäytti, että haluisinko tulla sille töihin ensi kevään data-analyysikurssin harjoitusryhmien vetäjäksi. Mulla putos leuka lattiaan ja olin ihan silmät pyöreenä, että mitä, oikeesti, minäkö? Varmistin vielä, että onko hän nyt ihan varma, että musta on siihen ja se oli sitten niillä puheilla kuulemma sovittu. :D Työsopparia ei siis olla vielä kirjoitettu tai mitään, mutta mulla alkaa siis työt valtsikassa 13.1.2015 klo 10! Vaikka kyseessä onkin yhden kurssin pituinen työ, niin mä olin niin pärinöissäni tästä mahdollisuudesta, että hyvä ettei pihvit putoillu töissä lattialle.

Kesällä on toki taidot päässy vähän unohtuu ja ruostumaankin, mutta onneksi mulla on heti ekassa periodissa Varinassianalyysi, jossa pääsen herättelemään SPSS:n käyttöön liittyvien (unohtuneita) asioita. Heti kakkosperiodissa alkaa puolestaan Psykometriikka ja pääsen taas kurittamaan dataa Survon kanssa. Aion myös ekassa periodissa tunkea valtsikan tilaston johdantokurssille "tuutoroimaan" ja valvomaan mm. tenttiä. Kyllä nyt on jännät paikat ja ei voi olla kuin kiitollinen tällaisista upeista mahdollisuuksista. Aionkin kyllä tehdä kaikkeni, jotta saan vedettyä harjoitusryhmät kunnialla läpi tulevan (vielä tuntemattoman) työparin kanssa.

Tilastopärinöin,
Embe

11 kommenttia:

  1. Vau, suuret onnittelut! :)
    Onks toi data-analyysi kaikille psykalaisille vai keille se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on valtsikan tilastotieteilijöiden kurssi, mutta kyllä siellä välillä muutama psykokin on käynyt tilastovalaistumista hakemassa. :)

      Poista
  2. Paljon onnea! :)

    Osaatko sanoa, voiko psykologi jotenkin erikoistua vanhusten parissa työskentelyyn? Jos psykologi haluaa työskennellä lasten ja nuorten parissa, voi tähdätä vaikka koulupsykologiksi, ja jos taas haluaa tehdä työtä aikuisten parissa, on yksi vaihtoehto vaikka työterveyspsykologi tms.. Mutta entä jos haluaisi työskennellä vanhusten parissa? Voisiko psykologi tehdä työkseen esim. erilaisia kognitiivisia testejä ja haastatteluja vanhuksille ja arvioida heidän toimintakykyään ja suunnitella kuntoutusta? Onko sellaisille paljon töitä tarjolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja miljoonat anteeksipyynnöt!! Olin tyystin unohtanut vastata kommenttiin, vaikka olin kuitenkin lukenut. Piti vastata tänään jo aiemmin, mutta yhdeksän tuntia vierähti yliopistolla hujauksessa...

      Anyway, mun mielestä on täysin mahdollista työskennellä myös vanhusten parissa siinä missä muidenkin ikäryhmien. Esimerkiksi mainitsemasi testit ja haastattelut esimerkiksi muistisairautta kartoittaessa ja laitoshoitoa harkittaessa voisivat hyvin kuulua toimenkuvaan, kun selvitetään yksilön toimintakykyä. Löysitkin itse aika hyvin ne painopisteet, joita korostetaan vanhusten kanssa työskentelyssä. Kaikille psykologeille on hyvin töitä tarjolla ja mä voisin kuvitella, että psykologityö vanhusten parissa tulee korostumaan enemmän lähivuosina, kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle ja vanhusten osuus väestössä on aiempaa suurempi. :)

      Poista
    2. Älä turhaan pyytele anteeksi, ei vastauksella mitään tulipalokiirettä ollutkaan. :D Kiitoksia vastauksesta! :)

      Poista
    3. Lisäisin tähän vielä, että tarkempi osa-alue psykasta liittyen vanhuuteen on geropsykologia :) Joten siitä voi tehdä erikoistumisalueesi.

      Poista
    4. Kiitos lisäyksestä, Anonyymi! :) En tiedä, tuletko näkemään enää tätä viestiä, mutta jos näet, niin osaatko sanoa, miten geropsykologiaan pystyisi erikoistumaan opinnoissa? Totta kai Embekin saa vastata, jos tietää! Löysin Googlen avulla Jyväskylän avoimesta yliopistosta ja Tampereen kesäyliopistosta geropsykologian opintojaksot, mutta en ole varma, kuuluvatko ne psykologian aineopintoihin muutenkin, ja niiden laajuuskin on vain 5 op... Vai tarkoititko erikoistumisen tapahtuvan enemmänkin työn myötä? :)

      Poista
  3. Paljon onnea munkin puolesta!! :)
    Oli kiva nähdä kahvihuoneella! =)

    VastaaPoista
  4. Oi ihanaa ja paljon onnea työstä :)

    VastaaPoista
  5. Apua! Avoimen neuro- ja kognitiivinen psyka alkaa 23.9. ja pitäs hankkia J. W. Kalat Biological Psychology (8. painos tai uudempi) ja M. W. Eysenck Fundamentals of Cognition (2012) -kirjat, mut kaikki taitaa olla koko ajan varauksessa sekä Helmetissä että Helkassa. Onko mahdollista olla ilman kirjaa kurssilla? Voisin tietty kans ostaa noi kirjat, mut mitä jos en tarviikkaan niitä tulevaisuudessa tai jos muutankin mieltä psykan suhteen? :O Joka on kyllä aika epätodennäköistä, mutta... Entä jos kesken kurssin joudun palauttamaan kirjan, koska joku muu on jonossa samaan kirjaan? Enkä edes tajua tuosta Helkasta mitään. Yritän varata kirjaa tai mennä edes jonoon ni se sanoo "Tähän niteeseen ei voi tehdä varauksia." En ymmärrä kun noiden kirjojen sivuilla lukee aina että: "Niteiden lukumäärä X, joista paikalla X" ja sitten sen alapuolella näkyy niitä varauksia/eräpäiviä. Mikä on nide? Mistä tiedän onko sitä tiettyä kirjaa vapaana tietyssä kirjastossa?

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)