Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kevään tenttituloksia ja opintopisteitä

Moikka! Oon ollu niin kiinni pääsykoetohinassa, etten oo ehtiny päivittää mun kevään arvosanoja ja ensimmäisenä vuonna haalittua noppaläjää. Viimeisen periodin kurssit meni vähän penkin alle, olin taas ahminut liikaa kursseja, mutta pääsin kaikista kuitenkin läpi. :) Tässä arvosanat viimeisestä periodista: Data-analyysi (osa II) 3, Kognitiivisen psykologian harjoitus työ (pikkuharkka) 4, Neuropsyka II 2 ja Psykologisen tutkimuksen perusteet 2. Luonnollisesti noi kakkoset jäi harmittamaan ja ajattelin uusia neuropsykan ensi vuonna. Ennen tenttiä harmitti jo, etten osannut asioita niim hyvin kuin olisin voinut osata ja asia oli kuitenkin mielenkiintoista. Tällä hetkellä opintopisteitä on 105 ja jos kesän opinnot menee putkeen, niin ekan periodin alkaessa mulla olis 117 noppaa, joten kandi olis ajankohtainen ens keevänä. :) Oikeuspsykan opinnoista ei ole vieläkään kuulunut mitään. .. Onks teillä jotain kesäopintosuunnitelmia? :)

Vieläkin ahertaen,
Embe

28 kommenttia:

  1. Monta kurssia sulla on yleensä ollut yhdessä periodissa? :) Ja mikä olisi "hyvä määrä"? Entä tiedätkö, eroaako avoimen yliopiston kielten kurssit jotenkin yliopiston kielen kursseista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Suositus on 15op per periodi, jotta saa täytettyä 60op vuosisuosituksen. Vaikea sanoa, kuinka monta kurssia on hyvä, koska kurssien opintopisteet vaihtelevat hirveästi. Pääsääntöisesti mulla on ollut liikaa kursseja periodeissa. :'D Kannattaa pysyä noissa suosituksissa. :)

      Poista
  2. Voisiko joku lukija sanoa, jos on saanut Turun kutsua? Kestää yllättävän pitkään siihen nähden, että soveltuvuuskoe voisi olla jo ens viikon perjantaina..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Soitin sinne ja kirjeet postitetaan torstaina eli huomenna.

      Poista
    2. Loistavaa, kiitti tiedosta!

      Poista
    3. Eli ne siis saapuu kotiin varmaankin pe-ti välillä? Vieläkin pitää muutama päivä siis pelätä postia, voi ei.
      Tää on ihan kauheeta kun en periaatteessa haluais sieltä mitään kutsua kun Helsinki on ykkösvaihto ehto. Aina säikähdän kun näkyy kirjekuoria ja helpotun kun ne onkin vaan laskuja, kerrankin näin. :D

      Poista
    4. Ainakin aikaisempina vuosina heti virallisen postituspäivän (eli tällä kertaa ilmeisesti torstain, mutta viimeistään varmasti perjantaina) jälkeen voi myös soittaa suoraan Turun valintatoimistoon ja kysyä suoraan, ovatko he lähettäneet kutsua itselle vai ei. Ei siis tarvitse asian kanssa kärvistellä viikonlopun yli jos ei ehdoin tahdoin halua. (:

      Poista
    5. Täällä on yksi onnellinen, aivan ällistynyt ja jännityksestä pakahtuva kokelas, jonka postiluukusta kolahti tänään kutsu Turun kakkosvaiheeseen!! Sain kyllä asiasta tietää jo eilen, kun soitin kärsimättömänä Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opintosihteerille. Hänellä oli siellä valmis lista kutsun saaneista :) tsemppiä kaikille vielä tulevaan koitokseen! Älkääkä heittäkö toivoa, itse olin ihan maassa kokeen jälkeen ja varma, että kokeeni meni täysin penkin alle puolen vuoden uurastuksen jälkeen, Olen ihan sekaisin tästä vieläkin :)

      Poista
    6. Onkohan muillekin tullut kutsut jo tänään? Vai vieläköhän olisi mahdollisuus, että tulisi alkuviikosta... yksi epätoivoisen toiveikas täältä hei :DD

      Poista
    7. Tännekin tuli kutsu tänään! Tampereelle hain ensisijaisesti ja Turku oli vasta kolmantena. Pisteet ei ilmeisesti sitten Tampereelle riittänyt. Vai tietääkö kukaan ketään, joka olisi päässyt 1./2. hakukohteeseensa vaikka olisikin käynyt Turun soveltuvuuskokeessa?

      Poista
    8. Äääää vosikohan se kutsu vielä maanantaina tulla... A P U A... onnee kaikille onnellisille ketkä sen jo ovat saaneet :D!

      Poista
    9. Onko kaikki saaneet jo kutsut? Soitin yliopistolle ja sieltä kerrottiin, että olen listalla, mutta tänään ei ole tullut kutsua postissa.. Osaako joku sanoa, onko pääsykoepäivät jaettu jotenkin sukunimen mukaan? Tietäisi vähän, että voisiko koe olla jo perjantaina.

      Poista
    10. Mietin itsekin, olisiko ne arvottu, itse menen kokeeseen vasta 18.6. ja sukunimeni löytyy aakkosten loppupäästä. Parin jatkoon päässeen tutun sukunimien perusteella huomattiin kuitenkin, että päivät on pakko olla ihan vaan arvottu :) kyllä se kutsu vielä maanantaina voi tulla!

      Poista
    11. Oho, olipas mulla järkevä viesti ^ :D mietin siis ensin myös, olisiko ne aakkosittain järjestetty.

      Poista
    12. Täälläkin yksi varsin onnellinen kutsun saanut! :) Vähän kyllä harmitti kun pisteet ei sitten ilmeisesti riittäneet helsinkiin tai tampereelle, mutta turun soveltuvuuskokeisiin kuitenkin! :) Luulin kokeen menneen todellla huonosti mutta eihän se ihan huonosti sitten mennytkään :)

      Poista
    13. Onnea paljon teille jotka saitte kutsun ja tsemppiä soveltuvuuskokeikiis! :) Mä en edes hakenut Turkuun, mutta kyselisin näkyykö soveltuvuuskoekutsussa paljon olette saaneet pisteitä kokeesta? :-D Saisi vähän tuntumaa pisterajoihin.. ;-)

      Poista
    14. Voi ei .. En saanut kutsua tänään. Pitänee soittaa huomenna sinne.

      Poista
    15. Ei näy kutsussa pisteitä, täytyy odottaa sinne heinäkuulle että selviää :)

      Poista
  3. Kesällä aikeissa paahtaa gradun kanssa, lisäksi teen kaksi kirjatenttiä ja yhden esseen pois alta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sullahan ei taida olla kesälomaa ollenkaan? :D Mä hajoilen jo ton ruotsin ja kognitiivisen psykan kanssa...

      Poista
  4. Hei, tiedätkö mitään Turun haastattelusta? Kutsu kävi ja olisi kiva tietää mitä voi olla tulossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ajattelin vastata, kun itse kävin kyseisissä kokeissa. Viime vuonna oli ensin ryhmätilanne 15 min (ei välttämättä liity psykologiaan). Meitä oli kuusi ihmistä keskustelemassa ja arvioijia oli kuusi. Sen jälkeen lyhyt keskustelu siitä, miten tilanne sujui. Ryhmätilanteiden jälkeen mentiin takaisin odotustilaan, josta jokainen vuorotellen meni yksin takaisin huoneeseen arvioijien eteen. Siellä pyydettiin kertomaan uudestaan, miten ryhmätilanne meni. Aikaa oli 3 min. Sen jälkeen oli haastattelut kahden eri arvioijan kanssa, molemmat erikseen. Taisi kestää molemmat haastattelut jotain puoli tuntia. Haastattelijat kysyivät ennakkotehtävistä, mun kohdalla varsinkin elämäntarinasta. Siellä saatetaan itkettää ihmisiä ja kysellä kaikkia synkkiä salaisuuksia, mutta ei kannata säikähtää, kaikilla niitä on! :D Sitten vähän omia vinkkejä, joiden järkevyyttä voi toki itse harkita, itse kun en ole yksi arvioijista. Muista kiinnittää huomiota nonverbaliikkaan ja siihen, että et käytä pelkkiä adjektiivilistoja tai muutenkin käytä samoja fraaseja kuin kaikki. Esim. "Kiinnostuin psykologiasta lukiossa ja olen lukenut sitä niin paljon." Ne proffat on lukenu siellä so much more :D Eikä kannata valehdella! Itse hokasin, että ne ovat taitavia huomaamaan jos yrität sanoa muuta kuin ajattelet :D Olen myös kuullut, että haastattelijat voivat olla tosi hämyjä, eli kannattaa varautua ihan kaikkeen. Esim. olen kuullut tarinan siitä, että haastattelija oli vain tuijottanut kokelasta jotain 10 min hiljaa ja kysynyt sitten, että häiritseekö tämä. Hakija vain vastasi, että voidaan me näinkin olla. Ja kuulemma sai paikan :D Viimeisenä mutta ehkä tärkeimpänä, älä keskity liikaa mitä sun pitäis olla, vaan ole mitä olet! Pieni olemuksen ja sanojen miettiminen on mielestäni järkevää, kunhan ei mene liiallisuuksiin.

      Poista
    2. Selvä, kiitti tosi paljon tosta! Mulla on ongelmana se, että kun oon ite kärsiny vakavasta masennuksesta kolme vuoden ajan mutta siitä on jo pari vuotta ja nykyään siitä ei ole mitään haittaa - minä koen sen vahvuutena ja olen kokenut sen omia kavereita auttaessa hyödyksi että itsenolen kokenut masennuksen. Kannattaako tätä arvioijille sanoa? Voiko se oikeasti olla este vaikka nykyään menee elämässä tosi hyvin?
      Nuo ennakkotehtävät on kyllä hankalia, olen huono miettimään vahvuuksia ym...

      Poista
  5. Tätä kutsutaan omaanjalkaanampumiseksi, eikä ole ollenkaan reilua kertoa tietoa haastattelusta niille, jotka siellä eivät ole käyneet.

    VastaaPoista
  6. Nimenomaan. Kokelaat, jotka ovat käyneet soveltuvuuskokeessa ovat periaatteessa salassapitovelvollisia kokeen suhteen, ilmiselvistä syistä: jos kaikki hakijat tietävät kokeen kulusta etukäteen, menetetään siten tärkeitä arviointiin liittyviä tekijöitä. Jos aletaan ympäri nettiä ja kaveripiirejä jaella yksityiskohtaista tietoa tietoasi soveltuvuuskokeista, ei pidä ihmetellä jos uudistavat sitä seuraavana vuonna vaikeampaan suuntaan. Yllätys on kuitenkin tärkeä osa arviointia, ja tämä menetetään, jos tieto on avoimesti saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnosta, entä sitten ne, jotka ovat aiemmin olleet soveltuvuuskokeissa eivätkä ole päässeet sisälle - hielläkin on etulyöntiasema, koska tietävät mitä on ollut. Miten heistä tietää ovatko he alalle soveltuvia, koska yllätys on mennyt (/on ihan yhtä suuri kuin niillä jotka netistä soveltuvuuskokeesta lukevat) ja he pystyvät valmistautumaan? Sisällehän voi tällöin päästä vaikka ei yhtään alalle sopisikaan..

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)