Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Miten kesä on lähtenyt käyntiin?

Hellou muruset! Mä en oo nyt ehtiny hirveesti kirjoitella, koska töitä on ollut aika reippaasti ja muuten oon kuluttanut aikaa kouluhommien tuskailuun enemmän kuin itse hommien tekemiseen. :D Nyt kuitenkin alkaa hieman helpottaa. Viime viikolla oli tosiaan ruotsin suullinen tentti ja mä jotenkin ihmeen kaupalla läpäisin sen, vaikka tuntu, että sanat putoilivat suusta ihan miten sattuu. Kirjalliseen tenttiin unohdin ilmottautua (tiedostamattomasti varmaan halusin lomailla), mutta seuraava tentti on heinäkuun lopulla onneksi. Kävin myös sen pelottavan kognitiivisen psykan tentissä ja jäi jopa sellain fiilis, että voisin päästä läpi, vaikka en lukenut hirveesti. Pidetään siis peukkuja! Enkun kurssille oon tällä hetkellä varasijalla 2, mutta uskoisin silti pääseväni kurssille elokuussa.

Muitakin hyviä uutisia on tullut! Sain JOO-oikeuden suorittaa oikeuspsykan sivuaineen Joensuussa ensi vuonna. :)) Saan siitä toisen sivuaineen itselleni ja oon ihan superhypertäpinöissäni aiheesta. Mua on alkanut muutenkin toi oikeus- ja kriminaalipsyka kiehtoa aina vaan enemmän, voisin ehkä tehdä kandin sittenkin siitä....hmmm. Mutta anyway, ensi vuodesta tulee kiireinen, mutta varmasti supermielenkiintoinen oikeuspsykan ja edessä siintävän kandin takia!

Töistä on tiedossa onneksi neljä viikkoa palkallista lomaa heinäkuussa ja elokuussa, niin ehtii vähän ottaa rennosti. Ilmottauduin myös munasolunluovuttajaksi ja pääsen tapaamaan psykoterapeuttia sen johdosta ensi viikolla. Kyse ei kuitenkaan ole mistään terapiasta! Siinä käydään luovutusprosessia varmaan vaan läpi ja sillee. Toi jännittää mua kyllä tosi paljon, mutta on hieno juttu auttaa ihmisiä myös tolla tavalla ja siitä saa kuitenkin rahallisen korvauksen, koska prosessi on aika raskas hormonihoitoineen.

Moni teistä on nyt pohtinut paljon välivuoden viettämistä ja avoimessa opiskelua. Voisin tehdä näistä asioista yhteisen postauksen jos teitä kiinnostaa? :) Kertoa vähän omia kokemuksia ja vinkkejä, miten voi käyttää välivuoden hyödyksi!


Jälleen innosta päristen,
Embe

10 kommenttia:

 1. Juu, tee vaan välivuosipostaus :)
  Miten toi varasijamenettely muuten toimii? Liittyykö se jotenkin siihen, kuka ehti ilmoittautua ensin tai arvosanoihin vai mihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimessa kurssille ilmottautuneet otetaan ilmottautumisjärjestyksessä sisään. :) Mä taktisesti unohdin sen enkun ilmon, niin siks jäin varasijalle. :D Kannattaa kuitenkin mennä ekana kurssipäivänä kärkkymään paikkaa, koska kaikki ei kumminkaan mene ekalle kerralle ja menettävät näin paikkansa! Mulle ei ainakaan oo vielä tullut vastaan kurssia, jonne otettaisiin arvosanojen perusteella. Yliopistossa on kyllä tietyt ryhmäkoot luennoille, mutta niistä joustetaan aika paljon, koska kaikki ei kuitenkaan käy luennoilla, vaikka olisivat kurssille ilmottautuneet. :)

   Poista
  2. Ai niin, se piti sanoa, että avoimen puolella psykan aineopintoihin noi "opiskelijavalinnat" menee kuulemma arvosanojen mukaan siten, että pitää olla perusopintojen keskiarvona 3 ja jos tulee liikaa ilmoittautujia, sieltä valitaan sen keskiarvon mukaan parhaimmat. En tiedä, onko vastaava kaikissa avoimissa yliopistoissa kylläkään :)

   Poista
 2. Moikka!

  En oikein edes tiedä, että miten sun blogiin eksyin, mutta mielenkiinnolla selailin blogia läpi. Tunnistan hyvin palon päästä psykaa opiskelemaan ja innon opintoja ja mielenkiintoisia kursseja kohtaan. Opiskelin itse 2000-luvun alkupuolelta ja valmistuin 2006. Survo (vieläkö sitä käytetään!!), tilaston sivuaine, haalarit, rajatilabileet, fuksivuosi jne. toivat paaaaljon muistoja mieleen. Ja voin allekirjoittaa ne mielettömät ihmiset psykanlaitokselta. Tärkeimmät ovat onneksi edelleen läheisiä ystäviä. Pääsykokeet ovat muuttuneet vissiin aika paljonkin viime vuosina. Muistan itse harjoittelussa haikeana miettineeni, kuinka valmistuessa joutuu jättämään mielenkiintoiset kurssit ja opinnot. Tajusin kuitenkin nopeasti, että työelämässä niitä mielenkiintoisia asioita vasta riittääkin. Ja valmistumisen jälkeen kouluttautuminen vaan jatkuu. Itsellä takana kaksi parin vuoden täydennyskoulutusta ja viimeisimpänä psykoterapiakoulutus, josta enää vuosi opintoja jäljellä.

  Hyvää kesää ja onnea opintohin!

  T: Kollega Riikka

  VastaaPoista
 3. Hyvää kesää! Mä pääsin opiskelemaan psykan aineopintoja, eli musta tulee nyt sitten opon lisäksi psykologian opettaja :) Lisäksi mun hyvä ystävä pääsi parhailla pisteillä lukemaan psykaa, joten oon aika onnellinen tällä hetkellä. Tarkempia kuulumisia/kuvia blogissani.
  Mutta siis, gradun aineisto on nyt kerätty ja litterointi puolivälissä. Että onkin puuduttavaa touhua, pitää kuunnella omaa ääntä ja naputella jokainen henkäys muistiin!

  VastaaPoista
 4. Moikka! Kertoisitko vielä vähän noista oikeuspsykan opinnoista. Oliko opinto-oikeuden hakijoita paljon tai onko se yleensä suosittu sivuaineen hakukohde? Ja miten nuo JOO-opinnot tässä tapauksessa suoritetaan, pitävätkö opinnot sisällään paljon luentoja ja läsnäoloa Joensuussa vai voiko kursseja suorittaa etäopintoina jossain määrin? Entä onko Helsingin yliopistossa tarjolla oikeuspsykologiaan liittyviä kursseja muita kuin Kriminaalipsykologia-kurssi?

  Pahoittelut kyssärilitaniasta, mutta sulta saa ehkä helpommin vastauksia kun noita yliopiston nettisivuja kahlaamalla ;)

  VastaaPoista
 5. Moikka! Kertoisitko vielä vähän noista oikeuspsykan opinnoista. Oliko opinto-oikeuden hakijoita paljon tai onko se yleensä suosittu sivuaineen hakukohde? Ja sisältävätkö opinnot paljon luentoja ja läsnäoloa Joensuussa vai voiko kursseja suorittaa osittain etäopintoina? Entä onko Helsingin yliopistossa tarjolla muita oikeuspyskologiaan liittyviä kursseja kuin kriminaalipsykologian kurssi?

  Pahoittelut kysymyslitaniasta, mutta sulta saa ehkä helpommin vastauksia kuin yliopiston nettisivuja kahlaamalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Oikeuspsyka on aika suosittu sivuaine, mutta mä en ainakaan ole kuullut, etteikö joku siihen JOO-oikeutta olisi saanut. JOO-oikeutta hakiessa täytyy kuitenkin muistaa, että haun kohteen tulee olla kokonaisuus (kuten oikesupsyka onkin) ja se tulee sisällyttää tutkintoon sivuaineeksi. Näillä ainakin itse perustelin hakua ja lisäksi sanoin, että olen mahdollisesti kiinnostunut työskenelemään alalla. :) Eli jos oikeuspsykaan hakee ekaa kertaa JOO-oikeutta ja aikoo sisällyttää sen sivuaineeksi, mitään ongelmaa opiskeluoikeuden saamisesta ei pitäisi olla! Kursseja kokonaisuuteen kuuluu viisi ja jokaisella kurssilla on usempi lutnopäivä, usein ne on niputettu pidemmiksi seminaaripäiviksi, jotka on peräkkäin. Läsnäolopakkoa luennoilla ei mun käsityksen mukaan ole. Monet Helsingistä varmasti suorittaa oikeuspsykaa etänä, jos kulkeminen ja yöpyminen Joensuussa on hankalaa. Viime vuoden kurssitiedot löydät Itä-Suomen yliopiston weboodista: Oppaittain > Filosofinen tiedekunta > psykologian ja käyttäytymistieteiden osasto > psykologia > oikeuspsykologian perusopinnot (jostain syystä en saanut tähän järkevää linkkiä...)

   Helsingissä ei ikävä kyllä oo tarjolla muuta kuin tuo kriminaalipsykan kurssi, mutta oon kuullut villiä huhua, että Turussa (tai Åbo Akademissa) järjestetään kriminologian perusopintoja joko nyt tai lähitulevaisuudessa. :) Kriminaali- ja oikeuspsyka on vasta hitaassa nousussa Suomessa, mutta ilmeisesti ulkomailla (mm. Briteissä) ala on suositumpaa. Jos vaihtoa harkitsee, niin kannattaa ottaa selvää, onko vaihtokohteessa tarjolla kriminaali- tai oikeuspsykaa ja kriminologiaa!

   Poista
  2. Okei, kiitoksia vastauksista! :) Itsellä sikäli vähän eri tilanne kun aloitan vuoden päästä opinnot suoraan maisterivaiheessa, eikä varsinaista sivuaineen tarvetta periaatteessa kai ole. Mutta täytyy sitten vuoden päästä katsella josko vielä innostuu opinto-oikeutta hakemaan ja kuinka pitkälle haluaa opintojaan venyttää :D Kiinnostavalta ala kyllä vaikuttaa ja kuten sanoitkin niin Suomessa varmaan lähivuosina nousussa, eli tiedä vaikka sitä saataisiin vielä Helsinkiinkin lähivuosina :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)