Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

perjantai 1. marraskuuta 2013

Ensimmäinen hylätty

Moikka! Nyt on alkanut tipahdella tenttituloksia. Kliinisen psykan II kurssin kirjatentistä sain 3,5 ja olin siihen ihan tyytyväinen. :) Sen sijaan Varianssianalyysistä pamahti hylätty... Osasin kyllä odottaa sitä, koska en ollut lukenut siihen paljoakaan, enkä tehnyt yhtään kotitehtäviä jne. Kyllä se silti vähän harmittaa. En oo koskaan saanut kokeesta hylättyä ja toivottavasti tää oli ensimmäinen ja viimeinen kerta. Päätin nyt jättää tästä periodista Psykometriikan kesken, jotta voin keskittyä Varianssianalyysin uusimiseen. Harmitti vain jättää tuo Psykometriikka pois; löysin eilen sellaisen pienen romantiikan hippusen, kipinän, Survo-tilasto-ohjelmasta. Kaiken järjen mukaan, mä en olis millään psytynyt suorittamaan 30op yhdessä periodissa. :D Haluun kuitenkin suorittaa noi metodikurssit hyvin.

Eilen meillä oli laitosristeily, jossa päästiin tutustumaan tutkijaryhmiin ja mm. erilaisiin aivotutkimusvempeleisiin. Oli kyllä tosi mielenkiintoista, tapahtuma olis saanu kestää reippaasti yli sen kaksi tuntia! Päästiin jopa tapaamaan Keltikangas-Järvistä, oli tosi fiksu ja jotenkin symppis nainen. Sen lisäksi päästiin tutustumaan TMS-tutkimukseen, jossa annetaan magneettipulssi aivokuorelle tiettyyn osaan, joka on yhteydessä vaikkapa peukalon lihakseen. Jos pulssia antaa tarpeeksi (mitä ei perustutkimuksessa tehdä, mutta päästiin näkemään), niin peukalo nytkähtää itsestään! Aika hurjaa, eiks niin? Sit me käytiin myös kattomassa vähän EEG-tutkimuksen laitteita ja mä laitoin niille eilen sähköpostia, kun ne etsii koehenkilöitä. :) Mä en pääse mihinkään magneettikuvauksiin tatuointien takia, joten on kiva osallistua edes jonkilaiseen tutkimukseen.

TMS - kuva täältä


EEG - kuva täältä


Mä innostuin ihan mielettömästi niistä tutkimusryhmistä. Siellä kerrottiin, miten niihin päästään. Yksi meidän tuutori on siellä myös ja tekee väikkäriä, vaikka on vasta toisen vuoden opiskelija! Keltikangas-Järvinenkin sanoi, että sinne voi hakea vaan tulemalle oven taakse ja sanomalla, että haluan tutkijaksi. :D Sit ne voi ottaa sut mukaan jos niillä on rahaa sillä hetkellä. Mä ajattelin ens syksynä käydä kyselemässä sieltä jotain hommia, kun saan tänä vuonna kivasti metodikursseja suoritettua ja pakollisista metodikursseista mulle jää vain kaksi suoritettavaksi, jotka pyrin käymään sitten ensi vuonna. Mä oon jo nyt ihan kikseissä siitä, jos pääsisin mukaan noihin tutkimusryhmiin, koska mulla on tarkoitus tehdä myös väikkäri sitten joskus.

Nyt taidan kuitenkin palata tilaston peruskurssin lopputyön pariin. Raportti odottaa kirjoittajaansa aiheesta "neuroottisuuden esiintyminen eri ikäryhmissä ja sen ennustaminen yksilön ominaispiirteillä". Analyysit on onneksi tehty ja taulukot suurimmaksi osaksi muokattu. Palaan siis astialle taas tässä joku päivä!


Ahkeroiden,
Embe

8 kommenttia:

  1. Ei vitsit, ihan mahtavaa jos tutkimusryhmiin voi päästä noi helposti! Ite oon hakemassa keväällä psykaan ja haaveena ois tulla joskus tutkijaksi. Kiitti tästä postauksesta, tuntuu, että tuli taas lisää motivaatiota opiskella pääsykoekirjaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se silti välttämättä oo helppoa. Jos niillä ei oo "ylimääräistä" rahaa, niin sitten ei oteta. :D Mutta on kyllä mukavaa, ettei tarvi sen ihmeellisemmin hakea sinne. :)

      Poista
  2. Miten toisen vuoden opiskelija, joka ei siis varmaankaan ole vielä edes kandi, voi tehdä väitöskirjaa? Kuulostaa tosi kummalliselta... Eikös ensin pitäisi tehdä kandin ja sitten maisterin tutkinto ja sitten vasta tohtoritason opintoja?

    VastaaPoista
  3. Väitöskirjaa voi alkaa tekemään koska tahansa kun vain on aihe, aineisto ja ohjaajat, mutta vasta väittelyluvan - ja siten myös tohtoritutkinnon - saaminen vaatii, että on maisterin paperit

    VastaaPoista
  4. Miksi tatskat estää magneettikuvauksiin pääsyn, ihan näin ummikkona kyselen mielenkiinnosta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tatuointiväreissä on ilmeisesti rautaa tai jotain muuta ainetta, minkä takia se tatsa voi "palaa kiinni" tai ikään kuin nousta sen magneetin takia. :D Tällaisia selityksiä mä oon kullu, mutta tää pätee varmasti vain tutkimuksissa (ja riippuu kuulemma myös tutkijasta!), kyllähän sut nyt magneettikuvataan jos jotain sairautta selvitellään, oli sulla leimoja tai ei. :D

      Poista
  5. Okei, ajattelinkin että mitäs sitten jos oikeasti epäillään jotain tautia.. :D Itsekin olen nimittäin suunnitellut ottavani sen tatskan jossain vaiheessa.

    Mulla alkoi muuten viime viikolla kvantitatiivisen tutkimuksen kakkoskurssi, joka kuuluu meillä metodiopintoihin. En tajua mitään! Sulle varmaan lastenleikkiä, mutta mä en edes muista, mikä on p-arvo xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olishan se vähän typerää jos sulla epäillään jotain vakavaa sairautta ja sit ne sanoo vaan, että sori, ei voida kuvata, kun sulla on toi kukka tuolla nilkassa. :D Eikä metodit tosiaan oo mullekaan mitään lasten leikkiä - enhän mä päässy varianssianalyysistä läpi!

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)