Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 14. marraskuuta 2013

EEG-tutkimus, sitsit ja vierailu vankilassa

Moikka moi mussukat! Taas on vierähtänyt laittoman paljon aikaa viime postauksesta ja mun piti ihan aikuisten oikeesti kirjoittaa heti sen EEG-tutkimuksen jälkeen. Viikko takaperin mulla oli tosiaan samana päivänä EEG-tutkimus ja fuksisitsit. Tän viikon maanantaina oli Tylypahkasitsit ja eilen käytiin ekskursiolla vankilassa.

Mä olin vähän väsynyt EEG-tutkimuksessa, koska (*selaa kalenteria*) olin ollut keikalla edellisenä iltana. Tutkimus meni kuitenkin ihan putkeen, vaikka siellä kuulemma välillä vilahteli Alfa-aaltoja väsymyksestä johtuen. ;) Siellä tutkittiin suomenkaltaisten epäsanojen tunnistamista teksistä ja jotain silmänliikkeisiin liittyvää. Tää oli joku huippujuttu, koska nyt pystyttiin ekaa kertaa poistamaan silmänliikkeistä aiheutuvat käppyrät pois aivokäppyröistä. Koe kesti kaks ja puol tuntia ja se oli aika pitkä aika. Alkuun meni tietysti melkein tunti siihen, että saatiin elektrodit silmien alle ja vedettyä EEG-myssy päähän ja piuhoitettua se. Oli kuitenkin kiva osallistua ees johonkin tutkimukseen ja sain siitä 30 euron edestä kulttuuriseteleitä. :)

Tutkimuksen jälkeen sain onneksi kunnialla pestyä hiukseni siitä geelistä, mitä laitettiin päähän, joten en joutunut menemään sitseille ihan limaisena. :D Joduimme lähtemään heti luennon jälkeen kohti sitsejä, joten vaihdoin vaatteet ennen luentoa. Oli aika hauska katsoa, kun osa porukasta istui juhlavaatteissa luentosalissa! Sitsit sujuivat ihan mukavasti, toivon muistaakseni laulakin kerran tai kaksi.

Olin vasta toipunut edellisestä sitseistä ja parin päivän päästä oli jo uudet! Tällä kertaa kyseessä oli koko Käyttiksen sitsit, joten siellä oli muitakin kuin psykoja. Mun mielestä kaikki teemajutut on ihan parhaita, joten Typypahkasitseille oli pakko päästä. Itse olin pukeutunut Bellatrixiksi. :) Nämä sitsit olivat aika paljon rauhallisemmat kuin fuksisitsit. Sali oli koristeltu kivasti ja jokainen tupa sai pisteitä laulutoiveista ja hyvästä käytöksestä. ;) Siellä ei toisaalta ollut niin kivoja lauluja, mitä psykojen sitseillä on.Mutta sit toverit asiaan eli vankilaan!! Mä olin onnekas ja pääsin kymmenen muun opiskelijan kanssa tutustumaan Helsingin vankilaan ja vankilapsykologien työhön ja se oli niin mielenkiintoista, että pärisen vieläkin. Oli tosi mielenkiintoista päästä käymään siellä, kun mulla ei ollu mitään käsitystä siitä, millaista vankilassa oikeesti on. Pelaako ne korista oransseissa haalareissa? Tappeleeko ne ruokalassa?
Ensinnäkin se vankila oli mun mielestä mielettömän kaunis rakennus. Sellainen oikeesti vanha. Me päästiin ihan kattelemaan sinne sisälle, millaista siellä on. Ensin piti tietty jättää kaikki ulkovaatteet ja kaikki tavarat kaappeihin, sen jälkeen huumekoira haisteli kaikki ja käveltiin metallinpaljastimen läpi. Käytiin ensin "vanhalla puolella" ja ne sellit oli oikeesti tosi pieniä ja karuja! Siellä tehdään nyt remppaa, kun EU:lta on tullut sanomista siitä, että kaikilla vangeilla pitäis olla oma vessa. Nähtiin myös vankien ulkoilualue, missä oli lähinnä jotain kuntoilulaitteita. Sit päästiin käymään suljetulla osastolla ja naisvartija kertoi siitä osastosta ja omasta työstään. Sillä osastolla oli paljon seksuaalirikollisia. Sit siitä käveli pari vankia ohi ja vähän kuumotti, että villiintyykö ne, kun meitä oli kymmenen parikymppistä tyttöä siellä. :D Myöhemmin saatiin tietää, että näitä kahta, jotka vastas osaston siisteydestä, ei ollu tuomittu mistään raiskauksesta tms. Ne päästi meidät katsomaan niiden selliä sisältäkin. Se oli jo melkein puolet isompi kuin ne vanhemmat ja siellä oli oma vessa. Oli kyllä aika hurjannäköistä, kun ovissa oli oikeesti lukot ja isot salvat ja ne oli muutenkin tosi massiiviset. Ja ikkunoissa oli oikeesti kalterit, sellaiset ku leffoissa! Suljetulla osastolla ne vangit on 22h vuorokaudesta sellissä, mikä tuntuu tosi karulta.Kun oltiin saatu kierros loppuun, niin mentiin juttelemaan kahden vankilapsykologin kanssa ja siellä oli myös yksi psykan harjoittelija (ei meiltä tosin). Ne kertoi aika paljon siitä, että niiden työ tähtää muutokseen ja ne vetää paljon erilaisia ryhmiä esim. väkivaltaan ja päihteisiin liittyen. Joillakin vangeilla lukee rangaistussuunnitelmassa, että niiden pitää käydä psykologin juttusilla. Kaikki ei siellä siis käy. Mä ite yllätyin siitä, että ne kertoi vankilan olevan työympäristönä TURVALLINEN. Ei siellä oikeesti hakata ketään harva se päivä ja hyökkäillä työntekijöiden kimppuun. Harjoittelijakin kertoi, että ne vangit on suhtautunut siihen tosi asiallisesti, vaikka se on myös tosi nuori. Musta se oli kiva kuulla. Tää harjoittelija oli myös päässy käymään muissa vankiloissa, käynyt motivoivan haastattelun kurssin ja työskentely seksuaalirikollisten kanssa -seminaarin. Kuulosti ihan huipulta, voisin itekin harkita harjoittelua siellä. Kyllähän psykologit korosti myös sitä, että ne jutut, mitä siellä kuulee, on rankkoja. On siis tärkeää tehdä raja töiden ja oman elämän välille eikä antaa töiden liikaa vaikuttaa omaan elämään.
Huh huh, kauheen pitkä viesti. Mun täytyy nyt jatkaa tiivistelmän tekemistä lukupiirille ja sen jälkeen lueskella vielä tenttikirjaa. Olin tänään tuhmeli ja skippasin käyttäytymisgenetiikan luennon, koska lukemista on niin paljon. Tsemppiä myös muille luku-urakoihin!

Ps. Ainejärjestön hallituksen kokous on 1,5 viikon päästä. Ajattelin, että uskallanko hakeutua tutor-vastaavaksi.


Päristen,
Embe

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa huipulta! :) Osaatko muuten sanoa, onko pääsykokeissa yleensä piilohelppoja tehtäviä, jotka aluksi näyttää vaikeilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mä en ehkä sanois piilohelppoja. Monet tilaston tehtävät näyttävät tosi monimutkaisilta ja tuntuu, ettei niissä oo tarpeeksi infoa tehtävän ratkaisemiseksi, mutta kun tehtävän idean tajuaa, niin pääsee hyvin eteenpäin. Tehtävät on haastavia, mutta kunhan hoksaa mitä tehtävässä haetaan, niin kyllä se sujuu rutiinilla. :) Eli periaatteessa joo ja periaatteessa ei. :D Kannattaa siis muistaa, että kaikki tehtävät pystyy ratkaisemaan niillä tiedoilla, mitä on ollu pk-kirjassa, vaikka se ei ehkä aina tunnu siltä.

   Poista
 2. Tottakai uskallat hakea hallitukseen! Hommaahan siinä riittää, mutta varmasti myös antaa paljon sulle :) eikä se kestä kuin vuoden ;) nimim. Itsekin hallitukseen lupautunut fuksi.... Saa nähdä mitä tulee! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta toi EEG-mittaus, nimittäin sen on täytynyt kehittyä tosi nopeasti. Itse kävin vastaavassa kokeessa viime kevään puolella ja silloin vielä piti tapittaa tiukasti samaan pisteeseen ja varoa räpyttelyä ettei käyrät käy ihan villeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaiseen hommaan lupauduit? :) Mä pääsin vähän leikkimään sen EEG:n kanssa, tää tutkija oikeen kehotti pyörittelemään silmiä ja räpyttelemään, niin että käyrät tosiaan villiintyivät. Päinvastoin sain alfa-aaltoja aikaan pelkästään sillä, että suljin silmät ja hengitin rauhallisesti pari kertaa. Jännää!

   Poista
 3. Tiedotusvastaavan homma ois luvassa :) mutta kuitenkin hallituksen yhteisissä projekteissa tarvitaan kaikkia niin muutakin pääsee tekemään kuin naputtamaan sähköposteja. Ja sanos muuta, aika jännällä alalla ollaan!

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)