Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 22. lokakuuta 2013

SPOLin gradusemma ja sitsit

Viikonloppuna oli tosiaan Suomen psykan opiskelijoiden liiton garduseminaari ja sitsit Tampereella. Hehkutin jo edellisessä postauksessa semman mielenkiintoisia aiheita. Matkalla Tampereelle osui kohdalle kuitenkin pari väliintulevaa muuttujaa ja missattiin semman ensimmäinen puolisko ja mun hartaasti odottama esittely tatuoitujen psykologien ammatti-identiteetistä. Vastoinkäymisistä huolimatta päästiin mukaan toiselle puoliskolle, jossa toinen aihe käsitteli neuroa ja toinen teini-ikäisten narsistista aggressiota. Semmassa oli mukavan rento tunnelma. Ekan puoliskon missaus johtui myös siitä, ettei kehdattu könytä sisään auditorioon yli puoli tuntia myöhässä. Toisella puoliskolla tajusin, että kyllä oltais voitu hiippailla sinne taakse ja sitten olisin nähnyt tatuointijutun! No, aina ei voi voittaa.

Semman jälkeen piipahdin porukoilla vaihtamassa vaatteet ja matkasin takaisin Tampereelle odottomaan kyytiä sitseille. Oli kyllä huisin jännää - en oo aikaisemmin ollut sitseillä ja pelkäsin, etten osaa etikettiä, vaikka kaverit yritti autossa neuvoa mua. :D Sitseillä oli ihan huippukivaa. Olin eka ajatellu, että miks kaikki hehkuttaa sitsejä, juoda voi muuallakin ja onko laulaminen muka niin kivaa. Sitsilaulut olivat kuitenkin ihan mahtavia, ne soi mulla vieläkin päässä. :D Aika meni älyttömän nopeesti, vaikka sitsit kesti melkein viisi tuntia. Onneksi mulla on tulossa vielä fuksisitsit ja käyttiksen Tylypahka-sitsit marraskuussa.

Tentit on selätetty joten kuten ja nyt viettelen väliviikkoa. Varianssianalyysin tentti meni päin helvettiä, uusinta kutsuu varmaankin joulukuussa. Olin lukenut aivan liian vähän ja vaikka istuin tentissä sen neljä tuntia, en osannut mitään tehtävää kokonaan tai kunnolla. Jos (kun) en pääse kurssista läpi, pudotan psykometriikan pois seuraavasta periodista ja keskityn sen sijaan varianssianalyysiin. Väliviikko ei kuitenkaan ole pelkkää lomailua: tilaston lopputyötä pitäisi edes aloitella, töissä käydä ja kävin tänään vielä vuoropäällikkökurssilla. Huomenna on onneksi kivempi päivä, pidän väliviikon vohvelikestit fuksitovereille ja herkutellaan illalla mun kämpillä. :) Aion kuitenkin aloittaa lukemisen seuraaviin tentteihin, luettavia sivuja kun taitaa olla lähemmäs 1500. Tänään taidan kuitenkin vielä rentoutua, huomennakin ehtii avata tenttikirjan.


Embe

4 kommenttia:

 1. Kuinka pitkälti noissa yliopiston luennoissa yms. on läsnäolopakko? Tai missä on läsnäolopakko ja missä ei ja onko luennot mahdollista katsoa myöhemmin tallenteina netistä kuten joissain avoimen jutuissa ainakin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kaikissa perusopinnoissa on mahdollisuus katsoa tallenteet myöhemmin. :) Mulla ei itelle oo tullu vielä sellaista kurssia vastaan, mikä olis nettiluentona, enkä oo varma, onko niitä ees perusopintojen jälkeen. Hmm, läsnäolopakko vaihtelee aikalailla kurssista toiseen. Perus luentokursseilla ei oo läsnäolopakkoa ja niistä voi suorittaa usein myös pelkän kirjatentin, johon tulee sit tietysti enenmmän luettavaa. Kielten ryhmissä ja joissakin tilaston kursseilla (laskuharjoituksissa) on läsnöolopakko. Eli tilaston lisäksi "yleisillä yhteisillä" kursseilla pitäisi jaksaa käydä. :)

   Poista
  2. Oon kade Tylypahka-sitseistä! :D

   Mulla on tänään edessä hallinto-oikeuden tentti, saa nähdä miten siinä käy!
   Hyvää viikonloppua!

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)