Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 23. syyskuuta 2013

Opintosuunnitelmia

Tervehdys toverit! Mä kävin viime torstaina juttelemassa amanuenssin kanssa, koska olin vähän pihalla siitä, mitä kursseja mun pitäis valita ja milloin. Amanuenssi totesi mun tilanteen kanssa vähän jännäksi, kun en ole ekan vuoden opiskelija, mutta en vielä ihan toisenkaan. Hyväksilukuja mulla on nyt alla 15op psykasta ja 25op tilastoista.

Mä tosiaan kiinnitin jo aikaisemmin syksynä tilastojen perusopinnot mun toiseks sivuaineeks ja nyt pohdiskelujen jälkeen mä ajattelin ottaa tilastot pitkäks sivuaineeks. Aikamoinen päätös, mutta sillä pitäis kyllä myöhemmin tulla töitä! Mulla on siis tiedossa rutkasti metodiopintojen ennen kandia ja todennäköisesti vielä lisää sen jälkeenkin. :) Amanuenssi päräytti mulle, että olisin kandi 1,5 vuoden päästä keväällä - aloittaisin siis kandia ens syksynä! Mä en kyllä tosiaan aio vääntää sitä niin pian, aikaisintaan ens vuoden keväänä. Ihan hullua, että sellainenkin pitää "kohta" tehdä. :D




Syventäviin opintoihin oon tällä hetkellä hamstraamassa kaikki mahdolliset kliiniset psykat ja jonkin verran persoonnalisuuspsykaa. Neuropuoltakin pitäisi käydä jonkin verran, jos suunnittelee erikoistuvansa kliiniseen psykaan. Kauheesti olis kaikkea mielenkiintoista tiedossa!

Viime viikko ja tää viikko on tosi rankka, molempina viikkoina kolme työvuoroa. Kyllä sitä on usein tosi väsyny, mutta silti jaksaa porskuttaa eteenpäin. Ens viikolla ei oo yhtään työvuoroja ja KOLME vapaapäivää! Yhden päivän ainakin vain lepäilen enkä edes avaa tenttikirjoja. Sitä olisin vielä halunnu kysyä, että onko teillä jotain postaustoiveita - mistä haluisitte mun kirjoittavan? Tsemppiä muillekin aherrukseen, olis se sitten mitä tahansa. :)


Ahkeroiden,
Embe

7 kommenttia:

  1. Moi, sulla on tosi kiva blogi! :) Ajattelin kysäistä, tiedätkö jotain Turun soveltuvuuskokeista? Olen ajatellut hakea keväällä opiskelemaan Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun psykologiaa. Jos sattuisin päästä Turkuun soveltuvuuskokeeseen, niin määrätäänkö se päivä minulle vai saanko valita eri vaihtoehdoista minulle sopivan? Olen suunnitellut, että lähtisin kesällä kielikurssille ja tämä soveltuvuuskokeen ajankohta nyt mietityttää. Varmaan vähän tyhmä kysymys, mutta menköön. :) Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Voin vastata omasta kokemuksestani :) Turun soveltuvuuskokeet järjestetään yleensä kesäkuussa peräkkäisinä päivinä, joista sulle määrätään yksi. Tänä vuonna kokeet järjestettiin kesäkuun puolivälissä neljänä peräkkäisenä päivänä, joina jokaisena oli kaksi ryhmää, toinen aamulla ja toinen iltapäivällä. En tiedä, olisiko omaa aikaa mahdollista vaihtaa jos ei onnistu tulla paikalla silloin, mutta käytännössähän tuossa on tosi lyhyt aikaväli kyseessä, eli jos oot Suomessa kesäkuussa niin todennäköisesti pääset :) ja joulun aikaanhan ne päivät julkaistaan Turun yliopiston hakuoppaassa.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että joku osasi vastata! Itse en tiedä Turun soveltuvuuskokeista juuri mitään. :D

    VastaaPoista
  4. Moi!
    Kysyisin vähän pääsykoelukemiseen liittyen. Niin mitä kaikkea laskit lukiessasi, lähinnä luku-urakan alkupuolella? Laskitko vain HoloPulkkia vai myös jotain muuta? Laskitko samoja tehtäviä monta kertaa? Olen itse laskeskellut HoloPulkin tehtäviä, mutta ne tuntuvat älyttömän helpoilta ja ne tekee niin nopeasti, että olen vähän hämmilläni :-D Olen nyt siirtymässä kappaleeseen kuusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! HoloPulkin alkupään tehtävät on tosiaan aika simppeleitä, mutta älä huoli, kyllä ne muuttuu hankalammiksi siitä. :D Varsinainen asia alkaa mun mielestä vasta just siinä 5-6 kappaleen kohdalla. Anyway, mä laskin HoloPulkin lisäksi Nummenmaan tehtäviä (olin ostanut kirjan käytettynä), avoimen kotitehtäviä, edellisvuoden valmennuskurssin tehtäviä ja sen jälkeen vanhoja pk-tehtäviä. Tammikuussa julkaistaan tilaston lisämateriaali (näin ainakin aikaisempina vuosina), joten siitä löytyy reippaasti vanhoja tehtäviä. Jos HoloPulkin tehtävät sujuvat myös muissa kappaleissa hyvin, niin kannattaa harkita Nummenmaan lainaamista ja vanhojen pk-tehtävien laskemista. Kai olet laskenut tehtäviä sillä palikkalaskimella? Kummasti laskut muuttuvat vaikeammiksi, kun niitä joutuu napputtelemaan sillä eikä funktiolaskimella. :D Itse laskin orjallisesti kaikki HoloPulkin tehtävät ja se kannattaa, vaikka joistakin kappaleista tehtäviä on yli 40. Ei kannata laskea vain muutamaa tehtävää, koska ne asiat ja kaavat jää parhaiten mieleen, kun laskee mahdollisimman paljon. :) Mä en tainnut laskea samoja tehtäviä moneen kertaan, ekalla kerralla vaikeilta tuntuvat tehtävät laskin kyllä uudestaan ja kertasin ne vielä nopeasti.

      Poista
    2. Juu, palikkalaskin ollut käytössä (paitai graafinen niissä kohdissa kun luvut ei mahdu palikan näytölle, jotkut kertomat ovat vähän turhan isoja XD). Ehkä voisin nummenmaan tohon ohelle lainata vaikka kirjastosta, ja todennäköisyyksiä olen laskenut jonkun verran myös pitkän matikan kurssikirjasta. Kaiken kyllä lasken HoloPulkista, olen vaan ollut vähän hämilläni kun kaikki tuntuu niin inhimilliseltä :-D Ehkä se tuska alkaa sitten seiska kappaleesta eteenpäin, kun kaikki asiat ovat uutta... Voi liirunlaarun mitä romaania taas kirjoitan. Mutta kiitos vastauksesta :-)

      Poista
  5. Tuntuu olevan, että haastavinta on löytää tarpeeksi materiaalia, johon soveltaa pääsykoekirjan sisältöä. Itse pyrin psykalle viime keväänä, enkä päässyt. Itsellä isoin syy taisi olla ajanpuute (hoivailin siinä sivussa tammikuussa syntynyttä vauvaani). Tänä vuonna painotan matematiikan & tilastotieteen perusopintoihin sekä artikkelikokoelmaan keväällä. Matikan opintoja, koska olen käynyt lyhyen matikan ja harjaantumisen puute näkyi koesuorituksessa. Valmennuskurssi on toki toinen ja kallis vaihtoehto, vaikka ei yliopiston ideologian mukainen olekaan. Mutta mikä olisi tehokkaampaa kuin suoraan pääsykokeen kaltaisiin tehtäviin harjaannuttava koe. Kommentoin vain aiempaan keskusteluun pääsykoekirjan tehtävien yksinkertaisuudesta. Itselleni pääsykoekirjan tehtävät olivat yksinkertaisia läpi kaikkien kappaleiden, eikä se ollut mikään tae sisäänpääsystä. Kannattaa satsata uusien haasteiden etsintään, oli pääsykoemateriaali sitten helpon tai vaikean tuntuista. Mutta pääpiirteittäin tämä prosessi on toistoa, työtä, vanhoja tehtäviä ja aikataulujen rakentamista niin, että ehtii levätäkin. Tällaisia pohdintoja viime hausta viisastuneelta, toivottavasti ensi keväänä tarpeeksi viisaalta ja oppineelta :)

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)