Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Gradujuttuja ja muita kuulumisia

Hei taas kaikille! Joulukuu hujahti hetkessä ohitse, kun töitä riitti ihan uuden vuoden aattoon asti, jolloin työsopimukseni siihen tutkimusryhmään, jossa olen toukokuusta asti ollut töissä, loppui. Hyvin taas hoidin hommat ajoissa, kun valmiit datat oli paketissa klo 18 illalla. :D Nyt on kuitenkin se urakka hoidettu pois alta paria pientä ohjeistuksen kirjoitusta lukuunottamatta ja olo on kieltämättä huojentunut. Enpä olisi välillä uskonut selviytyväni hommasti, mutta kiitos "opettajamentorini" sain työt hoidettua (toivottavasti kunnialla) loppuun. :) Huh huh, oli kyllä välillä melkoista taistelua datojen kanssa, mutta tämä tutkimusavustajan työ oli todella opettavaista!

Olin kavereilla kohenkilönä aivotutkimuksessa.

Nyt on kuitenkin aika jättää ne jutut pikkuhiljaa taakse ja suunnata kohti kevättä. Olen nyt palannut (vihdoinkin!) gradun kimppuun ja oon edelleen tosi innoissani siitä, vaikka englanniksi kirjoittaminen ahdistaa ja menetelmä, jota tulen käyttämään on vielä suoraan sanottuna melkoista hepreaa. :D Eiköhän tästä kuitenkin selvitä! Sain sovittua tapaamisen toisen ohjaajani kanssa, niin voimme yhdessä katsoa analyyseja eteenpäin. Eilen tein vähän alustavia perustestejä (esim. t-testi ja varianssianalyysi) sekä piirtelin Statalla funktiota, jota olin aloittanut viime syksynä. Näiden alustavien tutkailujen perusteella näyttäisi siltä, että taidan saada jopa tuloksia! ;) Tämä motivoi entistä enemmän pakertamaan gradun parissa. Tavoitteena on nyt ensin hoitaa menetelmät ja tulokset pois alta ja sen jälkeen lähteä kirjoittamaan (välttelen siis kirjoittamista viimeiseen asti, heh). Huomasin jo eilen, kun väkersin Excelissä taulukoita, kuinka haastavaa on löytää käännöksiä joillekin sanoille, esim. sijoitusperusteelle. Tämä tuottaa varmasti ongelmia erityisesti johdannon kirjoittamisessa, mutta eiköhän se siitä.


Statalla gradudataa

Ensi viikolla mulla alkaa kolme päivää kestävä englanninkielinen kurssi R-tilasto-ohjelman käytöstä. Otin sen vähän "heräteostoksena", koska se on viikkoa ennen muiden kurssien alkua ja siitä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Ens viikolla on myös SPOL:n seminaari Helsingissä, Psykologiliiton opiskelijayhteistyön seminaari ja SPOL:n jännittävä vuosikokous! Viikonloppu meneekin siis järjestötohinassa jälleen. :) Sen jälkeen alkavatkin varsinaiset kurssit ja heti maanantaina on Mielenterveyden ammattikäytäntö II:sen alkutentti. Sen lisäksi mulla alkaa Monimuuttujamenetelmät (10op tilastokurssi) ja työt valtsikan Data-analyysikurssilla, missä olin viime vuonnakin töissä. Myöhemmin keväällä Monareiden ja töiden loputtua alkaa myös Kliininen psykologia IIIb:n Mielenterveyden häiriöt kurssi (jota pitää mun graduohjaaja) sekä Nuorisopsykologian ammattikäytäntö IV -kurssia. Aika kiva cocktail tulossa siis kevääksi; tilastoja, käytännön taitojen opettelua, perus luentokurssi ja gradu. Jottei aika kävisi pitkäksi niin hain myös psykan opiskelijaedustajan paikkaan lääkiksen perustutkintotyöryhmään, siitä päätetään ensi viikolla Kompleksin kokouksessa. Ensi kesälle/syksylle mulle jääkin sitten vain gradun loppuun saattaminen, yksi syventä kirjatentti/kirjallisuuskatsaus ja Mielenterveyden ammattikäytäntö III. Sitten olisi tutkinto paketissa harjoittelua lukuunottamatta! :o Ihan järkyttävää, miten nopeasti tämä opiskeluaika menee!!



Vaikka syksy oli tosi rankka tuutoroinnin, töiden ja opintojen yhdistämisen kannalta, niin tässä mä taas oon odottamassa innolla kevättä! Asiaan saattaa myös vaikuttaa toki se, että jopa täällä etelässä on vihdoinkin LUNTA. Marras- ja joulukuu olivat ihan hirveitä oman jaksamisen kannalta, kun koko ajan oli pimeää, märkää ja kurjaa. Nyt on itelläkin valoisampi fiilis, kun ulkona on valoisaa. :)

Nyt takaisin gradun kimppuun, mutta sitä ennen toivotan intoa ja jaksamista teille kaikille kevääseen, erityisesti pääsykokeisiin valmistautuville! Muistakaa, että 14.1. klo 9.00 julkaistaan tilaston lisämatsku yliopistojen nettisivuilla, esim. Helsingin yliopiston sivuilla. Muistakaa kuitenkin pitää vapaapäiviä ja rentoutua välillä niin lukeminenkin sujuu sitten helpommin ja asiat jää paremmin mieleen. :) Oikein mukavaa viikkoa kaikille!


Intoterkuin,
Embe

7 kommenttia:

  1. Moi! Aiemmin syksyllä täällä blogissa oli puhetta siitä, että tilasto-opinnoista saisi lisäpisteitä valintakokeissa. Tämän piti kai koskea ei-ensikertalaiskiintiötä. Nyt kuitenkin yliopiston sivuilla lukee tämän koskevan valintakokeen perusteella hakevia! Että mitenhän tämä nyt oikein menee?? :( Itse olen ensikertalainen, eikä mulla ole tilasto-opintoja käytynä, eikä yo-todisuts ole niin hyvä että auttaisi sisäänpääsemisessä... Jäänköhän sitten muiden jalkoihin jos monet saavat lisäpisteitä tilasto-opinnoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips! Olisiko sulla linkkiä sille sivulle, mihin tieto on päivitetty? Mä en meinaan löydä sitä enää. :o Oon ymmärtänyt niin, että kaikki voivat saada niitä lisäpisteitä kiintiöstä riippumatta. Monelle ensikertalaiselle ei välttämättä ole mahdollisuutta käydä (ainakaan paljoa) tilaston opintoja yliopistossa, joten en usko, että jäät muiden jalkoihin mitenkään. :) Ensikertalaisia otetaan 35 ja heidän joukossa on varmasti useita, joilla ei näitä ekstrapisteitä ole. Lisäpisteet eivät kuitenkaan ole mikään ohituskaista tai edellytys vaan edelleen sisään päästään ahkeruudella ja motivaatioilla. :) Motivaatio siis huippuunsa ja laskurutiinia treenaamaan niin tuloksia alkaa näkyä!

      Poista
    2. Luin tiedon valintaoppaasta http://www.helsinki.fi/behav/valinnat/Hakuopas_2016.pdf
      Mäkään en löytänyt enää sitä vanhaa sivua jolla se edellinen tieto oli :o Kiitos tsempeistä! Vähän meinaa kauhistuttaa nämä kaikki uudistukset ja opiskelupaikkojen vähentäminen yms. Mutta ahkeraa lukemista vaan :) Onneksi tämä ei ole ensimmäinen hakukerta, on matikka jo aika hyvin hallussa. Lähinnä sitä matskua jännäillessä enää! Ja ihan vain noin mielenkiinnosta, kuinka monta kertaa olisit itse ollut valmis hakemaan psykalle jos ovet eivät olisikaan auenneet vielä toisellakaan hakukerralla?

      Poista
    3. Joo sitä mäkin selailin! Mutta tosiaan, ei kannata panikoitua tai mitään. :) Varsinkin jos sulla on toinen hakukerta menossa, niin tiedät jo millaista on edessä ja osaat varmasti valmistautua hyvin! Ei kannata murehtia jostain parista lisäpisteestä. :) Enemmän tuossa on mun käsittääkseni kyse siitä, että kannustetaan porukkaa lukemaan avoimessa yliopistossa tilaston opintoja välivuotena/muuna aikana, koska ne valmentaa samalla kivasti pääsykokeisiin ja niitä saa hyväksiluettua. Kiva kuulla, että sulla on matikka hyvin hallussa, se kuulostaa erinomaiselta! Materiaali jänskättää varmasti kaikkia, mutta onneksi on ainakin tähän mennessä ollut ihan siedettävä ja jopa kiva. :D

      Mä olin hakuvaiheessa ehdottomasti sitä mieltä, että haen hitto niin kauan kunnes pääsen sisään. :D Vaikea sanoa, että mitä sitten olisi tehnyt jos en vaikkapa kolmannella olisi vielä päässyt opiskelemaan. Sitkeydellä ja ahkeruudella se paikka kuitenkin lopulta lunastetaan. :)

      Poista
    4. Kiitos vastauksista! Ehkä nyt hieman rauhallisemmin mielin kertailen matikkaa ja tsemppailen itseäni sisäänpääsyyn :) Mulalkin on hieman tuo "yritän niin kauan kunnes pääsen sisälle" asenne, mutta ehkä se paikka sillä asenteella ja kovalla lukemisella lunastetaan :)

      Poista
  2. Tilastotieteen opinnoista saa pisteitä, mikäli on "toisella kierroksella" (eli ei-ensikertalainen) ja on menossa sisään valintakokeen kautta. Näin siellä valintaoppaassa sanotaan :)

    VastaaPoista
  3. Totta kai se yliopisto-opiskelu menee niin äkkiä kun suoritat sitä aivan sekopäisen nopeasti. :D Relaa vähän.

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)