Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Koukussa järjestötoiminaan - tarjoiluvastaavasta puheenjohtajaksi

Heippa kaikille! Tänään juttua vähän iloisemmasta aiheesta, nimittäin ainejärjestötoiminnasta! :) Facebook muistutti mua tänään, että siitä on nyt kaksi vuotta, kun aloitin yhtenä Kompleksin tarjoiluvastaavista. Taas pitää voivotella, että mihin aika on rientänyt!

Tarjoiluvastaavat eli tartsa(ni)t vuosimallia 2014.

Kompleksin toimintaan lähdin lopulta mukaan vähän puolivahingossa. Olin fuksina hakenut rakkaan ainejärjestömme syyskokouksessa tuutor-vastaavan paikkaa, mutta siitä oli kilpailua ja pestin sai toinen hakija. :) Viikkoa myöhemmin kaveri sai kuitenkin houkuteltua mut mukaan tarjoiluvastaavatiimiin ja mut lisättiin Kompleksin hallituksen toimihenkilöksi. Vaikka tartsapesti oli aika rankkaa raatamista välillä (tukussa käyntiä, astioiden kantamista, ruuan laittamista melkein 100 ihmiselle jne.), niin se oli myös ihan parasta! Mikä olisikaan kivempaa kuin kokata hyvää muonaa hyvien kavereiden kanssa. :) Koska tarstana oleminen oli huisin kivaa siitä huolimatta, että kantoi selkä vääränä kahvia Kompleksin kahvihuoneelle, niin jäin silloin jo vähän koukkuun järjestötoimintaan.

Seuraavana vuonna uskaltauduin Kompleksin kokouksessa hakemaan SPOL-edustajan (Suomen Psykologian Opiskelijain Liitto) paikkaa sekä Uudenmaan psykologiyhdistyksen varaopiskelijaedustajan pestiä. Nälkä kasvoi taas syödessä ja päädyin myös Kompleksin työryhmään, jossa suunniteltiin opiskelijoiden järjestämää seksuaalisuusseminaaria sekä tuutoriksi. Viime vuosi oli aivan huikea järjestötoiminnan kannalta - pääsin SPOL:n varapuheenjohtajana näkemään valtakunnallisen tason toimintaa läheltä ja laajasti, Upsyn varaopiskelijajäsenenä tutustumaan työelämän saloihin, työryhmän toimijana järkkäämään 120 ihmisen seminaaria ja tuutorina tietenkin toivottamaan fuksi-nuppuset tervetulleeksi yliopistoon ja Kompleksiin. :) Vuoden aikana tapasin mielettömästi uusia ihmisiä eri puolilta Suomea ja tämäkin vuosi hurahti hetkessä ohi järjestötoiminnan pyörteissä.

Mää ja mun tutorpari <3

Nyt alkoi kuitenkin taas uusi vuosi ja todennäköisesti mun viimeinen kokonainen opiskeluvuosi järjestötoiminnan kannalta!? Päätinkin siis syksyllä hakea toiselle toimintakaudelle Kompleksin SPOL-edustajaksi ja pääsinkin jatkamaan hommia valtakunnallisella tasolla. :) Nyt tammikuussa on ollut jo yksi Kompleksin kokous, jossa mut valittiin Lääkiksen perustutkintotyöryhmän psykologian varaopiskelijaedustajaksi. Pääsen siis toisen kompleksilaisen kanssa vaikuttamaan tiedekuntatasolla meidän psykojen asioihin, jotka saapuvat lääkikseen vuoden päästä! Oon tästä(kin) pestistä innoissani ja musta on tärkeää päästä vähän luomaan suhteita ja tutustumaan lääkiksen meininkeihin.

Viime perjantaina oli Helsingissä SPOL-seminaari ja olin toisen helsinkiläisen edustajan kanssa päävastuussa sen järjestämisestä. Pari yötä tuli nukuttua vähän (huonosti), mutta seminaari meni kuitenkin ihan putkeen ja saatiin hyvää palautetta koko päivästä, jee! Lauantaina meillä oli Psykologiliiton järjestämä opiskelijayhteistyön seminaari, jossa päästiin tapaamaan Liiton uutta puheenjohtajaa ja pohtimaan opiskelijoiden ja meidän ammattiyhdistyksen välistä yhteistyötä. Ei voi kuin olla tästäkin vaan superiloinen, että meidän Liitto on tosi kiinnostunut opiskelijoista ja ollaan jäseninä ihan tasavertaisessa asemassa jo työskentelevien kanssa. :) 

Vähän jännitti seminaaripäivä, mutta onneksi sain SPOL:n maskotin, Kopokoiran syliin. :>


Sunnuntaina mahtiviikonloppu huipentui SPOL:n vuosikokoukseen, missä valittiin uudelle hallitukselle pestit. Onneksi viikonloppu oli ollut niin kiireinen, etten ehtinyt jännittää kokousta hirveästi etukäteen. Kokoustauolla ennen pestien valintaa sydän kuitenkin jyskytti ja jostain kumman syystä jänskätti kauheesti, vaikka kaikki siellä kokouksessa olivat tuttuja mulle. :D Kaikki meni kuitenkin kokouksessakin hyvin, kaikki saivat mieleisensä pestit ensi vuodelle ja mulla on ilo sekä kunnia ja [lisää mukavia ilmaisuja] toimia tän huippupoppoon puheenjohtajana tänä vuonna! :) Kieltämättä jännittää kyllä melkoisesti - on aika iso haaste toimia valtakunnallisen opiskelijaliiton pääjehuna, mutta tähänkin mennessä kaikista haasteista on selvitty, joten eiköhän motivaatiolla, ahkeruudella, upean edellisen pj:n perehdytyksellä ja mikä tärkeintä, muun hallituksen yhteisellä työskentelyllä saada tästäkin ihan huikea vuosi aikaan. <3

SPOL:n hallitus 2016.

Kaiken kaikkiaan mulla on taas tosi kiitollinen ja inspiroitunut olo näistä järjestöhommista. Tällaisesta vapaaehtoistoiminnasta oppii todella paljon ja en voi kuin suositella joka ikiselle! Ihanaa viikkoa kaikille teille. ^.^Innostunein ja inspiroitunein terveisin,
Embe

4 kommenttia:

 1. Voi miten hieno juttu, paljon onnea! Oot kyllä mieletön mimmi!

  VastaaPoista
 2. Kovasti onnea uudesta pestistä!

  Sellainen tuli mieleen, kun luin tuossa, et oot mukana siinä lääkiksen perustutkintotyöryhmässä, niin (toivottavasti) tulevana psykologian opiskelijana toivoisin, että psykologian opinnoissa ei siirryttäisi niin massiivisesti PBL-opiskeluun, kuin mitä ilmeisesti lääkiksessä nyt on. En tosin tiedä mikä psykologian tilanne on tälläkään hetkellä tuon PBL:n osalta.. Aiemmissa hoitoalan opinnoissani törmäsin tuohon opiskelumuotoon ja mun mielestä se antoi aivan liian vapaat kädet opiskelijoille rönsyillä opittavan aiheen ulkopuolelle tai keskittyä vain johonkin yksittäiseen kohtaan. Paljon tärkeää opittavaa jäi oppimatta ja osa asioista tuli opittua väärin, mikä etenkin sosiaali- ja terveysalalla on aikamoinen riski asiakkaiden kannalta. Toki psykologia tuosta ehkä hieman opiskeltavana alana eroaa, mutta kuitenkin toivoisin, että voisin opiskelijana olla varma siitä, että se tieto minkä koulun penkillä saan on varmasti totta ja oikein (ainakin sen hetkisen tutkimustiedon valossa):)

  VastaaPoista
 3. Onnea! Oot aivan huikee! :) Olen lukenut sun blogia jo miltei alusta lähtien ja voi vaan ihailla tota sun meininkiä. Laitat aina kaikki peliin!

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)