Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Loppuvuoden suunnitelmia ja ensi kevään kursseja

Heippa taas kaikille! Marraskuu kiisi kiireineen kovaa vauhtia ohi ja sain onneksi purettua (taas viime tipassa) tehtäväpinoa niin, että hallinnan tunne elämästä säilyi joten kuten. Parin viikon takainen Rooman matka oli kyllä ehdoton pelastus ja valopilkku syyskiireiden keskellä!


Tänään oli neuropsykan ammattikäytännön viimeinen kurssikerta ja loppuarvosanaksi kurssista sain nelosen. :) Oon kyllä tosi tyytyväinen, koska alkutentti meni vähän heikosti (sain siitä kolmosen), mutta kaksi nelosen arvoista lausuntoa nosti mun arvosanaa. Tykkäsin kurssista ihan mielettömästi, opin hirveästi uusia asioita esim. lausunnon kirjoittamisesta, haastattelun merkityksestä, testien tulkitsemisesta ja ylipäätään koko tapauksen jäsentämisestä. Meillä oli myös aivan ihana ja tsemppaava opettaja. <3 Tämä kurssi on siis nyt paketissa! Huomenna on vielä persoonallisuuspsykan ammattikäytännön viimeinen kerta ja siitä mulla on vielä palauttamatta raportti, jonka deadline on maanantaina. Tiedän siis, mihin tulen viikonlopun käyttämään! Muita kursseja mulla ei nyt ole syksyllä ollutkaan ja silti on tutkimusharjoittelun, töiden ja ainejärjestötohinan kanssa riittänyt puuhaa. Lauantaiksi pitäisi kirjoittaa vielä SPOL:n kesätyöselvitys puhtaaksi.
Työsopimus tutkimusavustajan hommasta mulla loppuu vuoden lopussa. Töiden kanssa onkin ollut hirveä kiire ja välillä melkoinen ahdistus. Saan tänään valmiiksi ensimmäisen kohortin jättidatan ja sitten pitäisi pusertaa vauhdilla toisesta kohortista samanlainen tän kuun aikana! Vähän pelottaa, että saanko homman valmiiksi, mutta pakko se on saada. Onneksi viimeiset varsinaiset koulupäivät on tällä viikolla, niin voin sitten käyttää lomani datan kanssa, jee. :D Myös opetustyö on tältä vuodelta loppunut ja seuraava opetus alkaakin sitten tammikuussa data-analyysikurssilla. :)


Ensi kevättä odotan innolla. Tiedossa olisi viimeinen pakollinen tilastokurssi, monimuuttujamenetelmät, jossa pyöritellään vähän graduaineistoa. Sen lisäksi harkitsen osallistumista kolmipäiväiselle englanninkieliselle R-ohjelmistokurssille, josta olisi ehkä hyötyä gradua ajatellen (jonka tosin teen eri ohjelmalla mutta anyway) ja ylipäätään tulevaisuutta ajatellen. Yritän päästä myös ammattikäytännön mielenterveyskurssille ja ammattikäytäntö IV:sen nuorisopsykologian kurssille. Näissä kolmessa isossa kurssissa riittää kyllä puuhaa, mutta ajattelin vielä (jos ehdin ja jaksan) ainakin kuuntelemassa valtsikan lineaaristen mallien sovellus -kurssia ja mahdollisesti heidän monimuuttujamenetelmiään myös. Voi kyllä olla, etten niille kursseille repeä edes kuuntelemaan, koska graduakin pitäisi keväällä nyt oikeasti tehdä. Syksy olikin niin työntäyteinen, että gradu jäi kokonaan pois kuvioista ja mulla on siitä aika huono omatunto. :( Se on kuitenkin aiheeltaan niin kiinnostava, että haluaisin päästä siihen jo käsiksi!


Mulle tarjottiin myös töitä yhdestä tutkimusprojektista, mutta kerrankin osasin sanoa ei (koska gradu ja muut opinnot). Vähän harmitti kieltäytyä, koska se homma olis ollut tosi kivaa ja erilaista, mitä oon tähän mennessä tehnyt ja olisin varmasti oppinut siitä paljon! Harmittaa aina kieltäytyä tällaisista tilaisuuksista, kun ei nyt tässä vaiheessa opintoja ihan hirveästi olisi varaa valita. Nyt täytyy kuitenkin opetella priorisoimaan hommia. :) Ensi vuodelle on kuitenkin tiedossa toinen vuosi SPOL:ssa ei Suomen psykologian opiskelijain liitossa ja voin nyt tässä vaiheessa paljastaa, että aion pyrkiä puheenjohatajaksi ensi vuodelle. ;) Tammikuussa on sitten vuosikokous, missä tuleva pesti selviää!


Sellaisia kuulumisia tällä kertaa! Nyt pitääkin varmaan palata taas datan pariin, että se eka kohortti olisi tosiaan valmis tänään. :D Mietin muuten myös sellaista, kun kaveri kertoi tästä uudesta Periscope-sovelluksesta, että mitä mieltä olette jos yrittäisin tehdä semmoisia pieniä tilastovideoita sen avulla? Oon jo pitkään miettinyt sellaista lyhyiden "opetusvideoiden" tekemistä, mutta ei ole ollut oikein mitään järkeviä laitteita siihen. Tossa olisi (ilmeisesti) se hyvä puoli, että siihen voisi samaan aikaan kommentoida jos esim. näytän jonkin tehtävän laskemista tai vastaavaa. Oon meinaan hirveesti tykännyt nyt syksyllä taas tuosta opetushommasta, niin jäi tällainen asia mietityttämään. :) Kommentoikaa alle, että mitä mieltä olette!


Innostusterkuin,
Embe

Ps. Kaikki kuvat ovat minun ottamiani, ethän kopioi!

9 kommenttia:

 1. Lyhyet opetusvideot kuulostaa hyvältä idealta! Ainakin itselle on ollut apua sun aiemmistakin videoista ja oon tykännyt niitä katsella :)

  VastaaPoista
 2. Opetuisvideoita kaivattais! Lukeminen on vähän töpännyt todennäköisyysjakaumiin, ja haluisin saada ne selätettyä ennen joulua jotta pääsis testeihin joskus :D

  VastaaPoista
 3. Millasia tutkimushommia sulle tarjottiin? :) Kiva idea tuo periscope!

  VastaaPoista
 4. Täälläkin ollaan opetusvideoiden kannalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että ajatus saa kannatusta! Katsotaan jos saisin tammikuun alussa jotain aikaiseksi. :) Tai edes sellaisen "voin vastailla kysymysihmetyksiin" videon. :)

   Poista
 5. Moi! Tää ei liity suoraan tähän postaukseen, mutta eksyin taas lukemaan sun blogia tässä lukusuunnitelmaa tehdessä, ja toivoisin että voisit auttaa stressaantunutta abia ja vastata pariin kysymykseen :D (etukäteiskiitokset!)

  Kuinka aikaisin psykan pääsykokeisiin pitäisi alkaa lukemaan? Tietenkin olisi hyvä jos aloittaisi heti, mutta yo-kirjoituksissa ja viikonlopputöissä tuntuu tällä hetkellä olevan niin paljon tekemistä, etten usko ehtiväni aloittaa pääsykoeopiskelua ennen maaliskuun loppupuolta. Onko se auttamattomasti liian myöhään, kannattaako mun edes yrittää tosissaan hakea? Kirjoitan nyt keväällä mm. pitkän matikan ja psykologian joissa oon molemmissa hyvä, mutta se nyt tuskin riittää vielä itsessään mihinkään :D Valmennuskursseille en pääse, koska en asu tarpeeksi lähellä isompia kaupunkeja, eikä mulla ole mahdollisuutta muuttaa niiden takia lähemmäs.

  Tiedätkö ketään, joka olis päässyt (ensimmäisellä hakukerralla) sisään lukemalla ahkerasti vasta kirjoitusten jälkeen? Pitäisikö lukea päättäväisesti ja ahkerasti tuo 1,5kk vai vaan myöntää että tää on mahdoton yhtälö (ja käydä tsekkaan pääsykokeet lähes lukematta)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mun neuvo on se, että älä murhedi pääsykokeista ennen kuin ylppärit on pois alta. :) Menee muuten liikaa turhaa energiaa siihen, että pitäisi päättää käyttääkö aikansa ylppäreihin vai pääsykokeisiin. Eli ne ensin pois kunnialla alta! Vaikka sulla on kirjoitukset nyt keväällä, niin ne ei todellakaan estä sua hakemasta tosissaan jo tänä vuonna. :) Monia pääsee sisälle vuosittain suoraan lukiosta, vaikka ovat aloittaneet lukemisen "vasta" kirjoitusten jälkeen.

   Mun mielestä sun kannattaa vähän tunnustella omaa jaksamista kirjoitusten jälkeen, että kuinka täysillä pystyt tänä vuonna panostamaan. :) Ehdottamasti kannattaa kuitenkin (jaksamisen rajoissa) lukea/vilkuilla pääsykoematskuja ja mennä sinne kokeeseen niin tosissaan kuin olet lukenut. :) Muista kuitenkin, että se ei ole mikään häpeä tai mitään jos et suoraan lukiosta pääse - voit ihan hyvin tällä kertaa tunnustella ja hakea sitten (enemmän) tosissaan ensi keväänä! Painiskelin itse ihan samojen kysymysten kanssa abivuonna, joten tunnistan todellakin sun fiilikset!

   Lyhyesti siis: lue ihmeessä ylppäreiden jälkeen niin paljon kuin jaksat, se ei ole mahdotonta päästä suoraan lukiosta sisään. Muista kuitenkin, että myös seuraavana vuonna voi hakea hyvillä mielin, ettei tarvitse polttaa itseään loppuun. :) Ei siis muuta kuin hyvää joulun aikaa ja paljon tsemppiä ylppäreihin!

   Poista
 6. Kannatetaan opetusvideoita! Jos aihetta saa toivoa, niin ainakaan aikasarjoihin liittyvät videot ei olisi pahitteeksi. Kyseinen aihepiiri ei ole vielä kaikilta osin oikein auennut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, mä en ole tutustunut aikasarjoihin yhtään. :D Katsotaan jos ehdin ottaa niistä selvää, mutta nyt mun kirjakin on lainassa. :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)