Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 19. marraskuuta 2015

Tapahtumien täyteinen syksy

Heippa taas! Yritän nyt aktivoitua täällä blogin puolella, koska oon huomannut, että tää on aika rentouttavaa puuhaa - pääsee vähän purkamaan ajatuksia välillä. :) Huomasin, etten ole paljon kirjoitellut syksyn tapahtumista fuksirientojen jälkeen ja ois kiva kirjoittaa niistäkin "virallisten" juttujen lisäksi. Yritän tässä just selata kalenteria taaksepäin, että mitä lokakuun ja marraskuun aikana on oikein ehtinyt tapahtua.

Heti lokakuun alussa meillä on Kompleksin työryhmän järjestämä kaksipäiväinen seksuaalisuusseminaari. Kysyntää tällaiselle "tapahtumalle" (vai pitäisikö sanoa koulutukselle?) on ollut paljon - kurssille ilmoittautui ekan 10 minuutin aikana 100 opiskelijaa! Olimme työryhmän kanssa hakeneet HYY:ltä (Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalta) innovatiivisen oppimisen tukea ja sen lisäksi Helsingin ja Uudenmaanpsykologiyhdistukset sekä meidän oma laitos sponssasivat taphtumaa. Saatiin siis mukavasti taloudellista avustusta, joten siitä iso kiitos kaikille tahoille! Opiskelijat saivat oppimispäiväkirjaa vastaan kaksi opintopistettä tästä semmasta. Oli kyllä tosi huikeaa olla järjestämässä tätä, miettiä tilavarauksia, olla yhteydessä luennoitsijoihin ja suunnitella (tärkeimpänä) kahvitarjoilua. Tällaista toimintaa kaipaisin Kompleksille lisää - enemmän koulutuspainotteisia juttuja siis! Hyvällä työryhmällä homma sujui mukavasti. :)

Semman jälkeen ehdin yhden viikonlopun hengähtää välissä ja sitten suuntasin auton kohti Turkua ja viikonlopun kestävää NPS-konferenssia (Nordic Psychology Students Conference)! Teemana oli oikeuspsyka ja oli supersiistiä olla mukana järjestämässä ja mahdollistamassa tätä(kin) tapahtumaa. Olin ollut paljon ytheydessä luennoitsijoihin ja pakko kyllä hehekuttaa, että aivan huipputyyppejä olivat kaikki! Suomen oikeuspsykan starat tulivat vain matkakorvauksia vastaan kertomaan meille englanniksi omasta erityisosaamisestaan ja olivat kyllä innostuneita tapahtumasta pienestä tekniikkasäädöstä huolimatta. Tapahtumaan osallistui yhteensä 60 psykan opiskelijaa Pohjoismaista ja Virosta. Vaikka mun päävastuu oli periaatteessa luennoitsijoista huolehtiminen, niin silti päädyin koko viikonlopun hengailemaan essu päällä ja avustamaan keittiössä. Yksi luennoitsija kysyikin multa, että oonko mä head chef. :D Oli kyllä silti tosi väsynyt olla sunnuntaina rankan viikonlopun ja SPOL:n kokouksen jälkeen.

Jottei vaan ehtisi turhaan lepäillä välissä, niin seuraavana viikonloppuna säntäsin sitten vaihteeksi Jyväskylään Stimuluksen vuosijuhliin edustamaan SPOL:a ja Kompleksia. Oli hauskat vujut, vaikka toki reissaaminen on aina rankkaa ja väsyttää. Ennen vuosijuhlia järjestettiin fukseille vielä järjestöinfo, johon tuli Psykologiliitto ja paikallisyhdistyksen kertomaan toiminnastaan. :) Se tapahtuma meni vähän heikosti tilan osalta, mutta ainakin asiasisältö oli hyvää!

Nyt tässä on ollut pari vapaata(=työ) viikonloppa. Arkena on sanaut juosta parilla luennolla, harkkaryhmätapaamisissa, tilaston kurssilla ohjaamassa, kokouksissa ja tanssitunneilla. Töitä oon koittanut tehdä aina välissä. Nyt viikonloppuna lähden taas Jyväskylään ja tällä kertaa vuorossa on SPOL:n gradukonferenssi, sitsit ja kokous! Tulee taas varmaan tiukat pari päivää ja vähän matkaväsymystä, mutta onneksi ensi viikolla ei alkuviikosta ole mitään sen kummempaa kuin töitä ja lausuntoa. Ens viikolla lähdenkin viikonlopuksi Roomaan. :) Matka tulee todellakin tarpeeseen, koska kaamosmasennus ja hirveästi hommia. Töiden deadline lähenee uhkaavasti, joten nyt pitää rykäistä homma kunnialla loppuun ja sitten voikin joulun jälkeen tehdä gradua ja lukea alkutenttiin. :D Huh huh, saa nähdä millainen kevät on tiedossa - suunnitelmissa olisi gradua, monimuuttujamenetelmät (1-2 kurssia), mielenterveyden ammattikäytäntö, nuorisopsykologian ammattikäytäntö lineaariset mallit ja vähän kiinnostaisi käydä kurssi myös mielenterveyden häiriöistä! Lisäksi pääsin Kompleksin edustajaksi toiselle kaudella SPOL:iin, jee. :) Kyllä noista järjestöhommista saa tosi paljon irti ja oppii mielettömästi uutta, vaikka se on välillä myös todella raskasta.

Nyt kuitenkin taidan kurkata vielä ihan vaan pari työjuttua ennen nukkumaan menemistä. Tsemppiä kaikille muillekin kaamosmasennuksesta kärsiville! :)


Touhuterkuin,
Embe

3 kommenttia:

 1. Moikka! Olipa kiva tavata eilen sitseillä, ja mukava olisi ollut jutella enemmänkin. Ehkä vielä törmäämme. T. Elina siitä pöydän toiselta puolelta :) P.S. Menikö myöhään eilen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Oli kyllä tosi mukava tavata - harmi vaan, kun baarissa ei oikein juttelu tahdo melutason takia sujua. :/ Törmäämme vielä varmasti jatkossa, viimeistään tammikuun SPOL-seminaarissa sitten, eiks niin? :)

   Poista
 2. Moikka!
  Mitä eri valmennuskursseja järjestetään keväällä Helsingin psykaan pyrkiville?
  Mitä valmennuskursseja suosittelet jos tilastomatikka ja artikkelien kahlaaminen ovat uutta, eikä matikka kovin hyvä?
  Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)