Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

tiistai 17. marraskuuta 2015

Lisää MOOCia!

Heippa! Nyt kun loputkin MOOC-kurssit ovat tulleet julkisiksi, niin voin kertoa niistä täälläkin. :) Eli MOOC:n toinen kurssi on parhaillaan käynnissä (vielä ehtii mukaan!) ja kolme viimeistä kurssia järjestetään 3. periodissa eli tammi-helmikuun aikana. Viimeiset kurssit ovat Data-analyysi Survo ja SPSS-ohjelmistoilla, Lineaariset mallit ja Monimuuttujamenetelmät. Nämä kolme yhdessä syksyn kahden johdantokurssin kanssa muodostavat siis 25 opintopisteen kokonaisuuden, jonka saa hyväskiluettua sivuaineeksi, jee! Näistä kursseista saa myös niitä kuuluisia lisäpisteitä. ;) Itse olen töissä myös datiskurssilla ja suosittelen sitä kyllä kaikille. Siellä pääsee vähän tutustumaan jo SPSS:n (tai Survon) mystiseen maailmaan, jolloin esim. pääsykokeissa olevien tilastotulosteiden tulkinta on huomattavasti helpompaa. :) Kahden muun kurssin sisällöstä en osaa sanoa juurikaan mitään, koska en ole itse niitä käynyt (en oo muuten käynyt näitä johdantokurssejakaan, oho). Tosin ajattelin nyt mennä edes kuuntelemaan luennoille, että mistä oikein on kysymys jos(kun) mulla ei ole aikaa niitä virallisesti suorittaa. :)

Jos siis tilastojutut kiinnostaa, mutta oon vielä vähän kujilla siitä, että mikä MOOC on, niin käy kurkkaamassa täältä: avoimen yliopiston ja MOOC:n omilta sivuilta. Sinne voi kuka tahansa rekisteröityä, joten voit käydä vähän vaanimassa matskuja ja tutustumassa alustaviin tietoihin kevään kursseista! Opintopisteitä ja pääsykokeeseen lisäpisteitä haluavien tulee ilmoittautua myös avoimeen yliopistoon, jotta suoritusmerkinnät saadaan näkyyvin.

Paljon intoa kaikille pääsykokeisiin lukemiseen, opintoihin ja elämään in general! Laittakaa rohkeesti meiliä jos tulee jotain kysyttävää tai hämmästeltävää. :)

Tilastointoterkuin,
Embe

1 kommentti:

  1. Kiitos kovasti näistä tiedoista! Kiva että MOOC-kursseja järjestetään nyt oikein urakalla :)

    VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)