Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tilastotöiden loppuminen ja muita kuulumisia

Moikka! Mulla oli tänään viimeinen data-analyysin harjoitusryhmä ohjattavana työparin kanssa. Seitsemän viikkoa meni älyttömän nopeesti, vaikka välillä tuli kotona hikoiltua edellisenä iltana uusien harjoitusten kanssa, kun ohjelmiston huutaa erroria. Selvittiin molemmat ohjaajat kuitenkin kunnialla hommasta! Mulle jäi työstä ylipäätään tosi hyvä fiilis ja oli kiva auttaa opiskelijoita tilastokiemuroiden parissa. :) Parasta oli, kun opiskelijat kiittivät siitä, että oltiin auttamassa heitä ryhmissä. He tuntuivat myös tykkäävän siitä, että "opettajina" olisi toisiva opiskelijoita ja että olin itse käynyt kurssin viime vuonna. Koin itsekin viime vuonna, että opiskelijaohjaajaa on jotenkin helpompi lähestyä ja "kysellä tyhmiä" kuin varsinaista opettejaa. Kaiken kaikkiaan sain paljon eväitä tästä pätkätyöstä ja menisin kyllä heti uudestaan, jos vain pyydetään!

Muista kuulumisista sen verran, että elämä tuntuu taas olevan hallinnassa. :D Sain viime viikolla (taas paria tuntia ennen deadlinea) viimeisen kehityspsykan esseen raavittua kasaan ja samana päivänä oli myös yksi oikeuspsykan tentti, johon luin kuumeisesti viikon verran. Multa jäi vaan 80 sivua Psykopatiaa lukematta, mutta onneksi olin lukenut kirjan jo kesällä kevyenä lomalukemisena! Tentti tuntui menevän ihan hyvin. Näiden pakollisten kuvioiden jälkeen olenkin keskittynyt hetken aikaan lähes pelkästään ainejärjestö- ja SPOL-juttuihin. Lueskelin läpi yhdistyslainsäädännön ja SPOL:n säännöt, suunnittelin ohjelmaa tulevalle risteilylle, osallistui Skype-tapaamiseen, aloittelin paria muuta vähän isompaa ja vähän pienempää projektia ja sen semmoista. :) Siinä sivussa olen rekrynnyt myös puhujia Oikeuspsykologian konferenssiin ensi lokakuulle. Tarkastin myös 30 tenttiä alkuviikosta ja katselin luentotallennetta. Tänään saatiin korjattua psykometriikan lopputyö ja yliopistolla vierähti taas 12 tuntia. :D Onneksi loppuviikko on rauhallisempi ja käyn yliopistolla vain mittaamassa itseni ja parit koehenkilöt meidän harkkatyötä varten. Ensi viikolla pitäis kirjoitella johdantoa harkkatyön raporttia varten, tutkia vähän dataa (kunhan saadaan kaikki henkilöt mitattua) ja ajattelin käydä seuraamassa myös 10 tuntia oikeudenkäyntejä sivuainetta varten. :) Niistä pitäisi kirjoittaa myös 5-6 sivun pituinen raportti. Onneksi "loma"viikon kruunaa Suomen psykologian opiskelijain liiton järjestämä risteily, mihin osallistuu 120 psykoa ympäri Suomen! Odotan risteilyä kyllä innolla, kun pääsee taas näkemään hallituskavereita ja tutustumaan muihin psykan opiskelijoihin.

Mää ja äiti vuosijuhlissa. :)


Nyt loppuviikon ja viikonlopun aikana yritän saada kandiartikkelit valittua ja rajattua aihetta tarkemmin. Tarkoituksena olisi päästä mahdollisimman pian jo kirjoittamaan edes ekaa versiota. Onneksi artikkelit ovat supermielenkiintoisia, niin ei yhtään harmita käyttää aikaa niihin! Siinä sivussa yritän opetella vähän englantia enemmän sitä itsenäistä enkun kurssia varten, joka on melkein unohtunut kaiken muun tohinan keskellä. Nyt taidankin siis siirtyä artikkeleiden pariin loppuillaksi. Ai niin, mulla oli myös työhaastattelu digitaalisen mainonnan tutkimusassariksi, joten pidetään peukkuja, että tärppäisi!


Pirtsakkaa loppuviikkoa kaikille! ^.^

Intoa pursuten,
Embe

4 kommenttia:

 1. Moikka! Edelleen houkuttelen sinua kirjoittamaan kandisi - ja aikanaan myös gradun - Latexilla! Se todellakin olisi sinun tyyliäsi ja tekee muutenkin ihan ylivoimaisen tyylikästä jälkeä verrattuna Wordiin. Käytön oppii todella nopeasti ja koska Latex on erityisesti matematiikan esittämiseen tarkoitettu työväline, pidetään Kumpulassa muutaman tunnin Latex-kurssi, jonne saa tilan puitteissa ilmoittautua kuka vaan. http://wiki.helsinki.fi/pages/viewpage.action?pageId=159191112 Vaikka kurssilla joutuukin latomaan jonkun kammottavan integraalin, ei sen sisältöä tarvitse ymmärtää lainkaan. :D

  Vaikka matikkaa ei työssään tarvitsisi, psykologi voi kuitenkin jonkun tilastollisen kaavan joutua esittämään, on Latexissa parasta sen viitteidenhallintakyky. Muut juoksevat kirjastojen viitteidenhallintakursseilla ja minä annan Latexin sen ihan saman. :) Senkun nappaa artikkelin sivuilta bibtex-viitteen ja sillä selvä.

  VastaaPoista
 2. Voiko pääsykokeissa olla sellainen tilanne,että laskimesta ei löydy neliöjuurta? Mikä on tässä tapauksessa mielestäsi helpoin tapa laskea neliöjuuri?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskimissa on neliöjuuri.

   Poista
  2. Lähes aina laskimissa on ollut neliöjuuri, mutta joku 5-7 vuotta sitten olleessa pääsykokeessa sitä ei ollut. Silloin kokeesta löytyi neliöjuuritaulukko.

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)