Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Tuloksia odotellessa

Heipparallaa ja terveisiä Kreikasta! Kaveri soitti loppuviikosta ja pyysi perumaan kaikki tän viikon menot 1,5 tunnissa ja lähtemään Rodokselle. Ei siinä auttanut muu kuin soittaa pari puhelua ja kaivaa passi laatikosta. :D Vaikka mää täällä lomailenkin, niin en kuitenkaan voi pysyä erossa psykasta - matkaan lähti mukaan uusin Psykologia-lehti ja Psykopatia. Eniten mua kuitenkin jänskättää psykan tulokset, jotka ilmestyvät yliopistohakuun keskiyöllä ja nimilista julkaistaan netissä yhdeksältä aamulla. Mä haluisinkin kovasti tietää, miten teillä on mennyt koe ja onko blogista ollut iloa. Myös parannusehdotuksia haluisin saada. :) On kuitenkin tärkeää muistaa, että vaikka yliopistohaku kirkuisi hylättyä, maailma ei kaadu siihen, vaikka aluksi siltä tuntuikin. Ajattelinkin tässä ajankuluksi kertoa, miten ite reagoin tuloksiin - sekä hylättyyn että hyväksyttyyn.

Ensimmäisestä pääsykokeesta sain tosiaan hylätyn ja sisäänpääsyrajasta uupui noin 20 pistettä. Tiesin, ettei koe ollu mennyt ihan mallin mukaisesti, mutta olin silti pettynyt itseeni ja vietin muutaman päivän itkeskellen sohvalla ja rypien itsesäälissä. Ajattelin, ettei musta koskaan tuu mitään ja oon tyhmä ku saapas. Jostain sain kuitenkin revittyä voima uuteen yritykseen entistä määrätietoisemmin ja päätin, että ens kerralla menen sisään niin, että Penkereen portit kolisee. Pointti on siis se, että on ihan okei ja hyväkin käydä läpi niitä kaikkia fiiliksiä, mitä kokeen tulos herättää, mutta niihin ei saa jäädä vellomaan viikkokausiksi.

Toisella kerralla olin mennyt kaverin luokse kyttämään tuloksia. En halunnut valvoa yksin ja päivittää yliopistohakua. Viimienen puoli tuntia istuttii  koneen ääressä päivittämässä sivua ja kellon lyödessä kaksitoista, en uskaltanutkaan katsoa tuloksia, vaan siristelin silmiä sormien välistä. Tuntui, että sydänt ponnahtaa rinnasta ulos. Kaverin poikaystävä sanoi, etten valitettavasti päässyt mihinkään, mutta en uskonut, koska erotin sormien välistä eripituisia sanoja. :D Sitten vasta uskalsin katsoa tulokset ja lattialla itkemiseksihän se meni. :D Soitin heti äitille, joka ei voinut kuin itkeä puhelimessa ja kehtasi vielä soittaa mummollekin yöllä! Voin rehellisesti sanoa, ettei mikään voita sitä fiilistä, kun Helsingin psykan kohdalla luki hyväksytty. Mä todellakin toivon, että mahdollisimman moni teistä mun ihanista lukijoista näkis myös sen kivemman h-kirjaimella alkavan sanan yliopistohaussa ja oman nimensä hyväksyttyjen listassa. Ei itseä yhtään kaduttanut se vaiva, minkä oli nähnyt yhdeksän kuukauden ajan. Lopuksi kuitenkin huikeesti tsemppiä kaikille tuloksiin ja mä oon ihan hengessä mukana!! :)

Tuloksia jännittäen,
Embe

63 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa sulle! :)


  VastaaPoista
 2. Voi ihanaa. Mä niin toivon rmet mut on hyväksytty johonkin yliopistoon, mut sen näkee huomenna.

  VastaaPoista
 3. Mitä ihmettä julkaistaanko ne jo huomenna! Mä luulin, että vasta viikon päästä :O Hyvä, että tulin tsekkaa sun päivityksen, koska olisin varmaan ollu ihan shokissa kun ohut pettymyskirje huomenna tippuu luukusta, enkä ois yhtään osannu valmistautua. Mut nyt kyl tarkista puolen yön jälkeen netistä heti. En siis todellakaan ole pääsemässä kun hädin tuskin sain pari tehtävää kokonaan tehtyä matikasta. Jos vaan olis ollu aikaa enemmän paneutua koko kokeeseen. Suurin virhe tais olla se, että lähdin tekee järjestyksessä sen sijaan, että olis vaan rohkeesti hyppiny eteenpäin ja yrittäny valikoida hurjasta tehtävänannosta huolimatta ne tehtävät joihin olisin enemmän saanu laskettua. Eihän täs mitään ku se olis kolmannen kerran sit yritettävä, mut jos ei pääse ens vuonnakaan. Jäin myös työttömäks, joten olen aika tyhjän päällä. Eniten ärsyttää, kun kaikki sukulaiset ja kaverit on tsempanneet, että "kyllä sä pääset" ja sit joutuu ilmottaa, ettei päässykään ja on vielä työtön. Noh juorutkoon rauhassa. Oisin vaan niin halunnu päästä opiskelee ihan jo senkin takai, etten olis tyhjän päällä. En oo keksiny muita koulutusvaihtoehtoja, vaikka olen pääni puhki miettiny. Avoimessa oon jo psykaa suorittanu mut voihan sitä sit kieli- ja viestintäopintojakin käydä, ku nekin saa hyväksiluetuksi, jos joskus sit pääsee opiskelee.

  Mut hyvää lomaa sulle ja kiitos tästä postauksesta! Pelastit mut yllätykseltä :D Olisin toki voinut itsekin tarkistaa, että mikä se tulospäivä on, mutta tosiaan jäin siihen uskoon, että 15.7

  VastaaPoista
 4. Siis mua jännittää ihan hulluna ne tulokset! Eniten ahdistaa juuri se, kun se koe ei ollut yhtään saman tyyppinen kuin edellis vuosina, niin ei tiedä yhtään mitä odottaa tuloksilta. Tiedän vaan, että koe oli pitkä ja vaikee mut niin se oli kaikille ja tein parhaani. Tsemppiä vielä kaikille muillekin!!! <3

  Sun blogi on ollut aivan ihana! Ainakin itselle oli tärkeää saada sitä vertaistukea joltakin joka on kokenut jo tämän kaiken. Jatka vaan samaan malliin, oot ihana! :-)

  VastaaPoista
 5. Klo 0:05 ja ei niit tuloksia näy???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaudu uudestaan sisään jos ei näy. Mulla näkyy. En päässy :( Lupasin itselleni, että yksi hakukerta vielä, koska tää viimeisin koe oli niin epäreilu.

   Poista
  2. Kiitos avusta!!!! Mä pääsin!!!! :) Tsemppiä sulle ja ens keväänä sitte vaan uus yritys entistä paremmin valmistautuneena :)

   Poista
 6. En pääse kirjautumaan palveluun koska mun tiliä ei ole muka olemassa? Eikö se pitänyt luoda jo hakuvaiheessa? Kun vahvistuskin on siitä tullut sähköpostiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kai se muu auta kuin odottaa aamuun asti niitä tuloksia sitten koska en vaan tajua miksi en pääse kirjautumaan sisään. Hieman ketuttaa….

   Poista
 7. Pääsin sisään D::: ääää hain kolmatta kertaa ja oon niin onnellinen nyt! Ja ylpeä itestäni, kun selvisin noin hirveästä kokeesta kunnialla!
  Terveisin se joka uhkasi silputa artikkelit koefiilistelykommenteissa

  VastaaPoista
 8. Täällä myös yksi onnellinen joka pääsi Tampereelle. Hivenen jännitti kun piti Turun soveltuvuuskokeessakin käydä :D (Tampere siis oli ykkösenä)

  VastaaPoista
 9. Mä pääsin turkuun ja koska hain ekaa kertaa eikä soveltuvuuskoekaan menny niin mahtavasti nii oon ihan super super yllättynyt :o Mutta oikeesti Embeä on kyllä pakko ylistää tästä blogista ja kaikesta kannustuksesta, oot nii mahtava ku oot luonu meille psykaihmisille tällaisen paikan missä fiilistellä ja lukea erinomaisia vinkkejä!

  VastaaPoista
 10. Täällä myös yksi onnellinen hyväksytyksi tullut! <3 :) Onnea kaikille muille, jotka pääsivät ja paljon tsemppiä tuleviin lukemisiin ja laskemisiin ensi vuonna pyrkiville!

  Kiitos Embe tästä blogista ja kannustuksesta! Odotan mielenkiinnolla tulevia postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! pääsitkö kanssa tampereelle? t: Marjo valmennuskurssilta :D

   Poista
  2. Oi, sinäkin oot täällä! :) Jos muistat minne menin tekemään pääsykokeen, pääsin sinne! :) Onnea sulle paikasta, se on niin ansaittu!! :)

   Poista
  3. kiitos! sinnekin onnittelut :) vähän meinas mennä jännäks kun kävin Turun soveltuvuuskokeessakin :D

   Poista
  4. Kiitti! :) Hitsi miten jännää! :D Mielenkiintoinen kokemus varmasti :)

   Poista
  5. Olihan se kokemus :D Jännitti ihan hirveesti, ja lopulta siellä sit "turhaan" kävin. Mutta oon kyl super tyytyväinen lopputulokseen joka tapauksessa :)

   Poista
  6. Varmasti! :) Jos tai kun psykalle pääsee, ei voi olla muuta kuin ylpeä itsestään! Mä en usko vieläkään, miten paljon pisteitä siitä järkyttävästä matikasta sain :D

   Poista
 11. Hylättyä näyttää :( koskahan kognitiotieteen valinta näkyy?

  VastaaPoista
 12. Oioi, vaikka tampereelle hain basta kolmantena niin sinne pääsin! :) turku oli haaveissa mutta eipä haittaa, asunnonhakuun vaan! Osaako joku mitään kertoa Tampereesta mitään täysin kaupunkia tuntemattomalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on mukava kaupunki. Itelläni tullee syksyllä 7 vuotta täyteen täällä ja ainakin seuraavat 3-4 vuotta vielä täällä olis tarkotus viihtyä :)

   Itelläni on sukulaisia ja kavereita vähän ympäri Suomea niin oon tykänny erityisesti siitä et täältä pääsee suht. kivuttomasti junalla vähän joka puolelle (esim. Turkuun, Helsinkiin, Jyväskylään).

   Asuntoja kannattaa ettiä TOASin lisäks myös Opintantereelta ja yksityisiltä, varsinkin jos tahtoo asua keskustassa. Järvensivu/Iidesranta on ainakin hyviä asuinalueita ja ne on tosi lähellä yliopistoo. Tammelassa asun tällä hetkellä ja tykkään kyllä tästäkin :D Ite aikoinaan sain soluasuntotarjouksen TOASilta Järvensivusta vasta joulun jälkeen, yksiöihin joutuu keskusta-alueella jonottamaan lähes poikkeuksetta vuoden tai enemmänkin. Bussiyhteydet on omasta mielestäni tosi hyvät, joten kannattaa sitä asuntoa ettiä muualtakin ku keskustasta. Kuukausikortti maksaa opiskelijalle/alle 25-vuotiaalle 33e tällä hetkellä.

   Vuosittain täällä järjestetään kaksi isoa opiskelijatapahtumaa: Hämeenkadun appro ja Akateemisen kyykän MM-kisat. Kummassakin suosittelen käymään vähintään kerran :D

   Onko jotain mitä tahtosit erityisesti tietää? :)

   Poista
 13. Hihiii täällä on yksi tuleva turkulainen psyko! Uskomatonta :) kiitos sulle Embe hirmu paljon, blogistasi on ollut mielettömästi apua niin vertaistuen kuin käytännön lukuvinkkienkin osalta tän matkan aikana!

  VastaaPoista
 14. Pääsin Helsinkiin ja nyt olen maailman onnellisin!! <3

  Kiitos sulle mielettömästi tästä blogista, tästä on todellakin ollut iloa! Urakka olisi ollut vielä tukalampi ilman sun apuja, vinkkejä ja tsemppejä. Kiitos, kiitos, kiitos!!! Syksyllä nähdään :-)

  VastaaPoista
 15. Pääsin tampereelle ja ihan mieletön fiilis!!!! :) En kestä! Enkä myöskään saa unta kun käyn niin pahasti ylikierroksilla haha! Kiitos sulle tästä blogista ja kaikista vinkeistä!! Mahtavaa kun jaksat tsempata ja auttaa muita pääsykoe urakassa! :)

  VastaaPoista
 16. Oon seurannut sun blogia aivan alusta saakka, ja täytyy sanoa että tää on ollut älyttömän suuri henkinen tuki ja turva mulle tän hakuprosessin ajan. Kiitos kun olet jaksanut pitää tätä myös sisään päästyäsi, muun muassa just tää blogi sai mut tsemppaamaan itteni viime vuoden täydellisen fiaskon jälkeen vielä yhteen puristukseen. Kolmas kerta toden sanoi ja tänään mun unelmasta tuli totta. Siltavuorenpenkereellä nähdään!

  VastaaPoista
 17. Hylätty tuli ja pisteetki jäi aika alhasiks :( pettynyt olo, kun luulin, että olin valmistautunut hyvin ja tein kaikkeni.. Eikai tästä voi muuta kun nousta ylöspäin ja mennä kirkaasti sisään ens vuonna.

  Olin vähän yllättyny, että rajatkin oli noussu jonkun verran, koe oli kuitenkin aika vaikee?? :O

  Onnea kuitenkin kaikille, jotka sisään pääs :)

  VastaaPoista
 18. Hei missä nuo pisterajat lukee? En löydä millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, mulle ei ole tullut vielä postia, vaikka sisään pääsin :) Kiitti!

   Poista
  2. Ei tännekkään, luulis että viimeistään huomenna sitten

   Poista
 19. Täällä on kans yksi erittäin pettynyt joka ei päässyt sisään. Hain tosin ekaa kertaa, mutta luin täyspäiväisesti neljä kuukautta kuusi päivää viikossa ja silti pistemäärä jäi vaan vähän vajaaseen 40. Tällä hetkellä en tiedä miten jaksan käydä uudestaan läpi sen prosessin joka oli henkisesti maailman rankin ja silti ehkä pettyä ens vuonnakin.

  VastaaPoista
 20. Höh en päässyt sisään, mut ensi vuonna uudestaan :)

  VastaaPoista
 21. Sattuuko joku tietämään, milloin on se päivä, jolloin saa tavata kokeen tekijät vai menikö se jo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt, että tuollaiseen on edes mahdollisuutta! Pistäkäähän tännekin kommenttia jos tapaatte ja saatte selityksen siihen mikä ihme tuo koe oikein oli tänä vuonna.

   Poista
  2. Hei! Tässä sanotaan lisää tuosta tilaisuudesta: http://www.utu.fi/fi/yksikot/soc/opiskelu/opiskelijaksi/opiskelijavalinnan_tulokset/Documents/Psykologia_TULOSTEN%20JULKISTAMINEN_tku_2014.pdf

   Poista
 22. Isot onnittelut sisäänpäässeille, olette todella paikkanne ansainneet! :) Mulla näytti hylättyä, tosin tiesin sen jo vajaa kuukausi sitten, kun Turun soveltuvuuksiin ei tullut kutsua (Turku oli mulla ykkösenä). Harmitti valtavasti, olin valmistautunut koko lukuvuoden ajan ja karsinut vapaa-ajan minimiin, ja olin tosi varma omasta osaamisestani. Nyt kävi näin, mutta suurin harmitus on jo ohi ja katse ensi vuodessa. Voimahaleja kohtalotovereille, ja ensi vuonna me mennään ryminällä sisään, eikös vaan! :)

  VastaaPoista
 23. Täältä yksi Helsinkiin tiensä taistellut vielä ilmottautuu :)
  Pakko kiittää kyllä ihan tosi paljon tästä blogista. Oikikseen hakenutta kaveria lukuunottamatta lähipiiri ei oikein tuntunut tajuavan mikä valtava projekti tää oli mulle, niin oli tosi mukavaa ja rauhoittavaa lueskella täältä kannustavia juttuja ja (panikoivien) kohtalotovereiden tuntemuksia.

  VastaaPoista
 24. Opiskeluihin yeitän tässä valmistautuavja rahapulaisen elämään... Osaako Embe tai joku muu psykan lukiak sanoa miten paöjon pakollisia luentoja on viikossa? Pystyykö tekemään osa-aikaisena töitä kaupassa tms (20-30h/vko)? Sillain siis ettei opiskelut kärsi ja pala loppuun... Kauanko koulupäivöt psykalla kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä oon ite tehny töitä pari vuoroa viikossa ja se on ollu mulle aikalailla maksimi. Vaikka luentoja ei sinänsä ole paljoa (ehkä 2-3 päivässä), niin kotona tehtävien hommien määrä on huomattavasti suurempi kuin esim. lukiossa tai AMK:ssa. Mullakin kesti koko vuosi tajuta se. :D Fukseilla kevät on tosi rankka, mutta toinen periodi on helpompi. :) Eli ite suosittelen sitä maks kahta vuoroa viikossa!

   Poista
  2. Tuli tuosta fuksien rankasta keväästä mieleen, että oisko sulla jakaa jotain vinkkejä uusille fukseille? :D

   Poista
  3. Kirjoittelen varmaan jotain vinkkejä seuraavassa postauksessa ja tietenkin tuutoreilta saa myös infoa niin paljon kuin haluaa. :)

   Poista
 25. Onnittelut kaikille sisäänpäässeille ! Nyt kiinnostaisi tietää kuinka paljon oikein panostitte pääsykokeisiin eli kuinka paljon käytitte aikaa pänttäämiseen ja milloin aloititte pänttäämisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luin tilastomatikan kirjan ekan kappaleen helnikuussa ja aloitin vasta huhtikuun alussa lukemaan kunnolla...eikä sekään mitään superpänttäystä ollut. Matikankirjan luin kerran kunnolla,ja tein muistiinpanoja ja tehtävät, pikaselasin lisämateriaalin, ulkoaopettelin ja selasin kirjan vielä. Kokeesta matikkapisteiyö tuli 17, joten se näytti riittävän... :D artikkelit luin kerran kunnolla alleviivaten, toisella kerralla,ehin tehä muistiinpsnot osasta ja osan vaan selasin läpi. Mulla oli kyllä yotutkintopisteitä niin paljon että pääsin sisälle, pelkillä koe pisteillä en... Oli semmoosta semiaktiivista lukemista vajaa 1,5kk.

   Poista
  2. 10 pistettähän on se minimi matikasta, joten jos muissa tehtävissä pärjää, on hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Uskallan sanoa monien meidän puolesta, että hakukertoja on lähes poikkeuksetta kaksi tai enemmän ja myös onnella on tekemistä sisäänpääsyn kanssa (sattuuko tulemaan hyvät tehtävät jos ei osaa kaikkea, millainen taso muuten on...). On myös yksilökohtaista, millainen lukeminen on tarpeeksi ja siihen ei sinänsä auta muiden kokemukset, koska joku pääsee pänttäämällä monta vuotta, toinen parin kuukauden lukemisilla.

   Psykologiaa on kuulemma vaikein päästä lukemaan ja minä en ehkä hakisi, jos se on sellainen vaihtoehto että "en keksinyt muutakaan". Mutta jos se palo on oikeasti, silloin sinne kyllä myös pääsee jossain vaiheessa :)

   Poista
  3. Viisi viikkoa tuli luettua ilman mitään valmennuskurssimeininkejä. Matikassa pysyttelin aika lailla kirjan tehtävissä, muutaman vanhan kokeen tein toki. Psykassa lähinnä alleviivailin artikkeleista kimurantit asiat. Yleensä tuli luettua 3-5h päivässä, välipäiviäkin ehti pitää muutamia. Vähän kummaksuttaa kun täällä niin moni jäi rannalle kuukausien raivokkaasta panostuksesta huolimatta. Ite en edes saanut juurikaan lähtöpisteitä yo-todistuksesta ja silti pääsin heittämällä sisään :3

   Poista
  4. Ansio on se, että pääsee sisään, ei se, miten paljon tai vähän kuluttaa aikaa valmistautumiseen :) Täällä on myös varmasti niitä, jotka hakivat pelkän kokeen perusteella ja toisille eri asiat ovat vaikeita, jolloin esim. tilastomatikassa jo ennalta hyvän (tai sitä kenties jo yliopistossa lukeneella) on sinänsä erilaiset lähtökohdat. Ehkä se matikan radikaali "uudistus" lamaannutti monet.

   Poista
  5. Hupsista, esimerkki jäi kesken :D Siis tilastomatikassa ennaltaan hyvällä ja siinä heikommilla olevan lähtökohdat ovat erilaiset!

   Poista
  6. Anonyymi 19:43: En voi muuta kuin sanoa että vau. Paljon sait pisteitä? Onko sulla valokuvamuisti tai jotain?

   Poista
  7. Vaut täältäkin 19:43 anonyymille. Itse luin noin yhdeksän kuukautta ja pisteeni riittivät molemmissa kiintiöissä sisään.

   Poista
  8. Koepisteitä ropisi vähän yli 80, joista psykan ansiota oli noin 45 pistettä. Usein on epäilty tuota valokuvamuistia mutta en ite usko että siitä on kyse, enemmän tulee roikuttua lukuisten itse keksittyjen muistisääntöjen varassa :) iso hatunnosto niille, ketkä jaksoivat kyntää pitkäjänteisesti opiskelupaikan eteen! t. varttia vaille kasin heppu

   Poista
  9. Viime vuonna en päässyt sisään, mutta tänä vuonna onnisti :)

   Pohjalla siis edellisen kevään opit tilastosta, tämän kevään kokeeseen aloin lukemaan joulukuussa, jolloin luin muutaman kerran viikossa. Tilaston lukeminen tuntui tänä keväänä helpommalta, kun sen kerran oli jo rämpinyt läpi. Maaliskuussa olin käynyt koko tilaston ja pyrin syventymään vanhoihin pääsykoetehtäviin. Niiden tekoa suosittelen kaikille ja ainakin mulle - ei niin tilastoihmiselle - ne oli varmaan paras harjoite. Artikkeleihin oli helpompi syventyä kun tilasto oli jo suunilleen hallussa.

   Maaliskuusta alkaen luin vähintään 8h/d 6x/vko ja pari viimeistä viikkoa vain luin ja luin. Tuntityömääräni on ollut aivan valtava, mutta se nyt myös palkittiin.

   Sinnikkyyttä ja rohkeutta kaikille, jotka päättävät vielä yrittää uudestaan!

   Poista
 26. 43,8 pistettä enkä olis edes muistanu tulosten tuloa ilman tätä postausta. Vähän tulee kyseenalaistettua omaa motivaatiota, kun pääsykoe unohtui suunnilleen seuraavana päivänä, vaikka ehkä ulkomaanmatka vähän avitti siinä. Mulle oli myös selvää etten pääse sisälle, joten mitä sitä tuloksia jännittämään. Semi hyviksi pisteiksi mä nyt kumminkin noi koen, vajaa tai reilu parikymmentä lisää ens keväänä niin Turku ja Tampere avaa ovensa. Samana päivänä, kun kirje tuli, hain kirjastosta Numenmaan kirjan ja Jyväskylän pääsykoekirjan (ens keväänä edessä kahdet pääsykokeet) ja olis hirmunen hinku jo aloittaa lukeminen, en vaan tiedä kuinka fiksua se on näin aikaisin.
  Hurjasti onnea sisäänpäässeille ja tsemppiä muille ahertamiseen! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei olisi fiksua? Ethän sä siinä mitään häviä, enemmin varmistat sisäänpääsyn :)

   Poista
  2. Veikkaan, että mulla vois tehokkuus kärsiä, jos lukisin 10kk. :D Tai jos lueskelen nyt ja aloitankin kunnolla vaikkapa myöhemmin syksyllä niin se on sitten ollut turhaa touhua, kun asiat on taas alkanu unohtua.

   Poista
 27. Onko muuten kaikki saaneet tulokset jo kirjeitse? Mulle ei ole vieläkään tullut :o Palan vaan halusta tietää paljonko pisteitä sain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on :O Mä sain jo tiistaina kuten suurin osa varmaan. Kantsii varmaan soittaa kirjeen perään!

   Poista
  2. Joo pitää varmaan soittaa :o Ärsyttää kun oottanu sitä kirjettä ku kuuta nousevaa (vaikka hylsy tulikin :p), että näkis miten itellä meni!

   Poista
 28. Embe, pääsikö se sun kaverisi sisään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, ketä auttelin tilaston kanssa? Ei valitettavasti nyt ekalla hakukerralla, mutta mulla on vahva usko, että ens vuonna onnistaa. :)

   Poista
 29. Onnittelut kaikille sisäänpäässeille! Itelle tuli vaan se ohut kamala kuori, mutta tuloksen kyllä tiesin heti pääsykokeesta lähdettyäni :D ja enkä kyllä todellakaan olisi edes ansainnut tolla "lukemisella" paikkaa.. Mutta hyvää kokemusta sai pääsykokeista ja ens vuonna kun yrittää uusiks tosissaan tietää kuinka vaikee koe voi olla tulossa! Silti jaksan ihmetellä että sain jopa 28 pinnaa pelkällä pläräämisellä, ens vuonna sit vähintään tuplat tosta ;) mutta kommentin pääpointti on että ihanaa Embe että pidät tällästä blogia! Motivoi ihan suunnattomasti ja saa hyviä käytännönvinkkejäkin! Harmi että löysin tän vasta pääsykokeen jälkeen mutta ens kevääseen tästä on varmasti apua! :)

  VastaaPoista
 30. Uteliaana kyselen millaisilla pisteillä on päässyt tänä vuonna sisään? Hain itse "vain" täydentämään UK:n tutkintoani, joten oma sisäänpääsyn taannut pisterajani oli oletettavasti alempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pisterajat tänä vuonna olivat: Helsinki 71,6 Tampere 67,8 ja Turku 60,4. Aika samoissa ne pyörivät joka vuosi. :)

   Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)