Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Huikeesti tsemppiä kaikille!

Apua, ylihuomenna teillä on jo pääsykoe. Ihan käsittämätöntä, miten nopeesti aika on menny. Muistan kyllä vielä paremmin kuin hyvin sen aamun, kun olin menossa kokeeseen. Olin ihan varma, että joko oksennan tai pyörryn ennen koetta, niin paljon jännitti. Kuitenkin kaikki noi fiilikset unohtui, kun pääsi saliin ja sai sen paperinipun nenän eteen. Ei muuta kuin antamaan kaikkensa!

Mä ajattelin listata teille vielä viime hetken vinkit koetilanteesta, ettei tarvitse ahdistua enempää:

 1. Huomenna lukeminen on KIELETTYÄ kaikilta. Kyllä. Siitä ei ole kuin haittaa ja pää menee ihan pyörälle. Jos mahdollista niin älkää edes oleskelko kirjojen lähellä vaan tehkää jotain kivaa. Käykää vaikka leffassa ja jätskillä. Mä en kumpanakaan koekertana lukenut edellisenä päivänä, se tulisi käyttää tilanteen rauhoittamiseen ja rentoutumiseen siinä määrin kuin se on mahdollista.
 2. Ottakaa hyvät eväät mukaan. Tästä oon kai pariin kertaan paasannu, mutta ihan oikeesti. Joku hyvä sämpylä, pilttiä ja ehkä vähän karkkia. Juomaksi vettä ja mehua. Vaikka välttämättä kokeen aikana ei ehdi syödä, mutta kyllä mulla ainakin pysyi ajatukset paremmin kasassa kuivattuja hedelmiä popsiessa kuin kynsiä nakertaessa, kun tuli mutka matkaan.
 3. Kokeeseen saa ottaa mukaan kirjoitusvälineet, eväät ja henkkarit. Muut kamat jätetään salin reunoille ja puhelimet äänettömälle of course. Sama meininki kuin ylppäreissä siis. Jos haluaa vessaan tai on muuta kysyttävää, niin tassua pystyyn ja valvoja kipittää sun luokse.
 4. Kokeesta saa poistua tunnin jälkeen (muistaakseni) ja koko koeaika on viisi tuntia. Jos alkulötinöissä menee puoli tuntia, niin koeaika alkaa siitä, kun tehtäviä saa alkaa tehdä.
 5. Muistakaa, että kokeessa kysytään juurikin niitä asioita, mitä ootte lukenu. Ei muuta. Kaikki tiedot tehtävän ratkaisemiseksi löytyy HoloPulkista, materiaaleista ja tehtävänannosta. Ei mistään muualta. Se on tosi tärkee juttu muistaa, kun tuntuu ettei oo mitään hajua, miten lähteä tehtävää purkamaan. Hengitä pari kertaa syvään ja ala purkaa tehtävää ihan pala palalta.
 6. KUKAAN ei rynnistä Abitreeneihin tai mihinkään muualle kyselemään vastauksia tehtäviin. Jos joku niitä täällä erehtyy kysymään, niin mä en niihin vastaa ja poistan jokaisen kommentin, joka yrittää niin tehdä. :D Ihan oikeesti, se on jokaisen mielenterveyden kannalta parempi, ettei ala märehtiä omia vastauksia. Kokeesta voi toki keskustella yleisellä tasolla tai mennä lasilliselle kokeen jälkeen, mutta yksityiskohtiin ja siihen "mitä sä laitoit tohon ja onko tää oikein" -kyselyyn ei kannata lähteä mukaan.
 7. Ihan huikeesti mielettömästi tsemppiä kaikille!! Oon ite saatammassa huomenna mun kaveria kokeisiin ja oman luennon jälkeen sipsutan odottamaan häntä kokeesta. Saa tulla avautumaan, kunhan ei kysy, onko tehnyt jonkun tehtävän oikein. :D Muuten kuulen kyllä erittäin mielelläni kokeesta! Tsemppaushaleja. <3

Kotiuduin tosiaan eilen sieltä risteilyltä ja aion kirjoittaa siitä ensi viikolla postauksen. Nyt keskityn kuitenkin jännittämään teidän puolesta ja pidän peukkuja kaikille. :))


Tsempaten,
Embe

3 kommenttia:

 1. Kiitos tosi ihanasta postauksesta! Rennolla fiiliksellä rentoon, mutta tarkkaan suoritukseen! :) Tsemppiä ihan jokaikiselle! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kaikesta tuesta:) Ja anollekin tsemppiä sekä muille:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä postauksesta ja kaikista neuvoista ja vinkeistä ikinä! Tsemppiä kaikille huomiseen, we can do this! :)

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)