Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

lauantai 4. tammikuuta 2014

Videopostaus: vinkkejä pääsykokeisiin

Tässä vihdoin ja viimein lupailemani vinkkipostaus! Toivottavasti saatte jotain ideoita tästä.:)

https://www.youtube.com/watch?v=I-boP8TkR0g

Ps. Jouduin laittamaan tuon nyt linkkinä, kun Youtube ei jostain syystä halua tehdä tänään yhteistyötä.


Embe

6 kommenttia:

  1. Kiva video :) Onko psykan opiskelu vastannut sun odotuksia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm opiskelu on ja ei oo vastannut mun odotuksia. :D Sisällöllisesti on tietenkin vastannut, vaikka kurssit ei olekaan mun kiinnostuksen ytimessä, mutta tykkään silti käydä luennoilla. Mut yllätti se, kuinka paljon joutuu itse näkemään vaivaa kotona kurssien läpi rämpimiseen. Avoimen kurssien suoritus oli ihan helppoa verrattuna näihin kursseihin. Aikalailla eka vuosi menee kuitenkin kaikilla opiskelutapojen opettelussa, joten en oo hirveesti jaksanut murhetia huonoja arvosanoja. Pikkuhiljaa sitä oppii aikatauluttamaan hommia paremmin ja ymmärtää, mihin omat voimat riittää ja mihin ei. :D Muuten opiskelu on toki kivaa, mielenkiintoista ja antoisaa. Myös muut psykailset on ihan huippuporukkaa ja niiden kanssa viihtyy myös vapaa-ajalla. :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Haluisin kysyä sellaista, että mitä oot mieltä tämän kevään abien mahdollisuuksista päästä sisään? Aion nyt hakea psykaan ja nimenomaan Helsinki on ensisijasena toiveena. Kiinnostusta on todella päästä sisään ja suunnitelmissa on kyllä panostaa ihan täysillä, mutta onko tavoite realistinen, jos aloitan lukemisen vasta kirjoitusten jälkeen? Silloin tilastomatikalle olis noin kuukausi aikaa ennen artikkelien tms. materiaalin ilmestymistä. Sulla on kokemusta siitä, miten psykan pääsykoeurakasta selviää niin haluaisin sun mielipiteen kuulla ja varsinkin siis sitä, että kannattaako tehdä kertomallani tavalla vai pitäisikö jo lukulomalla löytää aikaa myös tilastomatikalle tai tehdä peräti niin, että nyt kävisi lähinnä tutustumassa pääsykokeisiin ja vuoden päästä aloittaisi sitten hyvissä ajoin valmistautumisen? Ja millekään valmennuskurssille en siis ole ilmoittautunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kyllä joka vuosi pääsee abeja sisään, joten mun mielestä on aina mahdollisuus päästä ellei tule jotain sääntöä, ettei voisi päästä suoraan lukiosta. :) Vaikeaahan se kuitenkin on juurikin lyhyen valmistautumisajan takia. Mä kuitenkin suosittelisin, että hoidat ensin kirjoitukset ihan kunnolla pois alta ja alat sitten vasta murehtia pääsykokeita, juuri kuten olit itekin suunnitellut. Jälkeenpäin voi meinaan harmittaa jos on tullut hutiloitua kirjoituksissa eikä saakaan esimerkiksi niin paljon lähtöpisteitä, mitä olisi muuten voinut saada. Muutenkin kannattaa hoitaa asiat tärkeysjärjestyksessä yksi kerrallaan ja tällä hetkellä sulle tietysti kirjoitukset on tärkeämmät. :) Paljon riippuu myös siitä, että mitä aineita oot lukenut lukiossa (esim. pitkä matikka) ja miten oot menestynyt niissä. Siitä ei kuitenkaan kannata murehtia jos ei ole saanut pelkkiä kymppejä ja yo-todistus täyty ällistä, kaikilla on kuitenkin mahis päästä sisään. Mun mielestä sun kannattaa lukea tänäkin vuonna ihan tosissaan, kunhan et vedä itseäsi burn outin partaalle (krhm...), koska siitä on sulle hyötyä seuraavalla hakukerralla jos et nyt pääse sisään. :) Jos oot kuitenkin rättipoikkipuhki kirjoitusten jälkeen, niin se ei ole mikään häpeä, mutta käy kuitenkin edes katsastamassa pääsykoe ihan sen tilanteen takiakin! Eli lyhyesti: aloita kirjoitusten jälkeen ja tee hommia sen verran, mitä jaksat ja käy pääsykokeissa. :) Toivottavasti tämä selkeytti vähän kevään tulevaa härdelliä!

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)