Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

torstai 5. joulukuuta 2013

Rajatilabileitä, tenttituloksia ja muita kuulumisia

Moikka moi palleroiset! Mulla on taas ollu mukamas "kiireitä", niin en oo ehtiny kirjoittamaan. Tosiasiassa kakkosperiodi on mulle kaikista epäoptimaalisinta (onkohan toi ees sana) aikaa opiskella. Mun opiskelumotivaatiossa ja yleisessä jaksamisessa tapahtuu joka vuosi tilastollisesti merkitsevää laskua marraskuusta alkaen ja tilanne lähtee taas nousuun joulun jälkeen. Mulla on varmaan joku kaamosmasennus. :D Mut siis oikeesti, mä opiskelisin mielummin kesällä, kun tähän aikaan. Ja myös mun unen tarve kasvaa (p<.05) tai sitten mulle on puhkeemassa narkolepsia, kun pilkin luennoilla. :( Päätin jättää myös sen epäonnistuneen Varianssianalyysin ens syksylle ensinnäkin tän mun jaksamisen takia ja siksi, että mulla ei oo ens syksynä ekassa periodissa mitään muuta järkevää kurssia Ammattikäytäntö I. Kursseista puheenollen, sain Kliinisen psykan ykköskurssista vitosen, wuhuu! Kannatti jättää sinä päivänä auto sakkopaikalle, että ehti tenttiin. ;)

Viikonloppuna mulla oli kahdet pirskeet päällekäin ja kävin tietenkin molemmissa. Ensin oli Helsingin yliopiston salamurhaajien naamiaistanssiaiset, jossa olin kurssikaverin kanssa parisen tuntia ja tanssittiin valssia, tangoa ja fuskua. :D Oli ihan superkivaa, pitäis joskus järkätä psykoillekin tansseja! Ehdotettiin sitä jo meidän ens vuoden Biliksille (bileiden järjestäjille). Tanssiaisista mentiin sitten omiin pippaloihin, psykojen Rajatilabileisiin, joissa oli teemana elokuvahahmot. Mä olin itse pukeutunut hobitiksi. :) Rajiksissa jaksoin olla kahteen asti, jonka jälkeen lähdin kotiin nukkumaan. Mä rakastan yli kaiken kaikkia naamiaisia ja teemajuhlia, pukeutuminen on hauskaa! Seuraavia pirskeitä odotellessa. :) Ens viikolla pitäis kyllä olla pikkujoulut. Ai niin! Käytiin myös hakemassa eilen Etelänaapurista nestemäistä nautintoainetta haalarikastajaisiin.

Kuva viime vuoden Hobitti-ensi-illasta.

Naamiaistanssiaiset


Ens viikolla on myös viimeinen viikko koulua ennen lomaa. Mulla on nyt ollut vain kahtena päivänä viikossa luentoja yliopistolla, mutta en silti oo saanu mitään aikaiseksi. Viikon päästä on Perso II:sen tentti ja oon lukenut 1000 sivusta ehkä 80. Ajattelin lueskella kirjojen tiivistelmiä ja muiden kirjoittamia tiivistelmiä ja rämpiä sillä tentin läpi. Tentti kestää kuitenkin vain kaksi tuntia, joten kysymykset ei voi olla hirveän laajoja. Luennoitsija on myös korostanut sitä, että yksi kirja on käytännössä aika turha, kannattaa panostaa muihin kirjoihin enemmän. Saatan ehkä lukaista tärkeiltä tuntuvia lukuja paremmin läpi. Mulla on kuitenkin nyt neljän päivän työputki tulossa, joten lukeminen jää aika vähäiseksi, oon huono opiskelija. :( Käyttäytymisgenetiikan oppimispäiväkirjan aion kirjoittaa loman aikana. Lomalla olisi tarkoitus tehdä myös töitätöitätöitä ja aloittaa mahdollisesti kolmannessa periodissa alkavaa Neuro II kirjaa. :) Nyt taidan herkutella vastaleivotuilla sämpylöillä!

Ps. PÄÄSYKOEVAATIMUKSET ON JULKAISTU!! Tampereen yliopiston sivuilta löytyvät ensi vuoden vaatimusket ja nämä pätevät siis Helsinkiin, Tampereella ja Turkuun hakeville. Huomatkaa hämmentävä 3. kohta, jossa lukee materiaali, ei artikkelikokoelma kuten yleensä. Mäkin odotan jännityksellä, mikä tuo mystinen materiaali mahtaa olla! Tsekatkaa linkistä myös tärkeät päivämäärät.


Tsemppiä toivottaen,
Embe
6 kommenttia:

 1. Mitämitämitä! En edes tajunnut että tuolla tosiaan lukee materiaali eikä artikkelikokonaisuus. Jääks, mitä tässä pitäisi nyt ajatella :-D Olen nyt hakemassa tosissani lukemaan psykaa ja pieni jännitys iski tuon materiaali-sanan takia :-D Toivottavasti ne on artikkeleita, olen valmistautunut niihin henkisesti! Mitä muutakaan se voisi olla... kirja?

  Onnea tosta vitosesta, ja tsemppiä jatkoon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten materiaali on jotain tutkimustulosteita joita pitää itse osata tulkita ja tehdä johtopäätöksiä yms. Artikkeleissa ne kirjoitetaan aikalailla auki... apua :-D

   Poista
  2. Tutkimustulosteet kuulostais kyllä jänniltä! Mä veikkaan vahvasti, että artikkeleita tulee ensikin vuonna kokeeseen, mutta niiden lisäksi tulee myös jotain muuta. Ehkä jotain loogiseen päättelyyn liittyviä harjoituksia?

   Poista
  3. Toikin kuulostaa järkevältä, koska viime vuodenkin kokeessa oli niitä loogisen päättelyn tehtäviä vaikkei niitä suoranaisesti opeteta HoloPulkissa eikä artikkeleissa :-)

   Poista
  4. Mietin samaa.. Järki kyllä sanoo, ettei ne ainakaan pelkkää logiikkaa tai muuta matikkaa voi olla, koska sitten ei olisi sitä psykan osuutta, mutta en kyllä tiiä :O
   Veikkaisin myös artikkeleita ja niiden lisäksi jotain muuta, kääks :D

   Poista
 2. Oi sentään, odottelen tuota materiaa innolla:)

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)