Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

maanantai 9. joulukuuta 2013

Psykologian pääsykokeet 2014

Heipä hei! Ajattelin koota teille tähän vielä yhteen olennaisimmat asiat Helsingin, Turun ja Tampereen pääsykokeista. Tsemppiä paljon tulevaan koitokseen kaikille. :)

Koska haetaan?
Yhteishaku alkaa 3.3.2014 ja päättyy 1.4.2013

Mitä pitää osata?
1. Holopainen & Pulkkinen - Tilastolliset menetelmät, kappaleet 1-9 + liitteet (eli sama alue kuin kahtena           edellisenä vuonna
2. Tilaston lisämateriaali julkaistaan 8.1.2014 klo 9.00 yliopistojen nettisivuilla
3. (Mystinen) Materiaali julkaistaan 9.4.2014 klo 9.00 yliopistojen sivuilla (matsku on suomenkielinen)

H-hetki?
Tiistaina 13.5.2014 klo 12-17!

Vinkkejä?
HoloPulkin ja lisämatskun virheitä päivitetään 12.2., 12.3. ja 9.4.2014 yliopistojen sivuilla. Kokeessa jaetaan kaikille palikkalaskin, jonka ainoana herkkuna on neliöjuuri. Ihan oman mielenterveyden kannalta suosittelen ehdottomasti harjoittelemaan laskuja koko valmistautumisen ajan tällaisella pikkulaskimella. Ja ei, siihen funktiolaskimeen ei tarvitse koskea, vaikka kuinka "olisi laskenut samantyyppisen laskun miljoona kertaa" ja se huutaisi sun nimeä pöydän laatikosta. Näppäilytarkkuus ja -nopeus on yks valttikortti pääsykokeissa. Kannattaa myös purkaa kaavat käsin auki (esim. kombinaatio) ja kirjoittaa kaavat AINA jokaisen laskun alkuun. Kokeessa jaetaan kaavakokoelma, mutta suurin osa niistä kaavoista on virheellisiä, joten kannattaa opetella kaavat suosiolla ulkoa, jottei tarvitse edes vilkaista kokoelmaa ja epäillä omaa osaamista. Tilastot vaativat pelkkää mekaanista toistoa ja erityyppisten laskujen laskemista. Vaikka olisit laskenut sen perus z-testin jo viidesti, niin laske vielä toiset viisi(toista) kertaa, jotta se iskostuu takaraivoon ja kummittelee sun unissa. :) Muistakaa myös ihmeessä pitää välipäiviä, ettette oo ihan loppu ennen pääsykokeita, koska sillon niissä menestyminenkin menee penkin alle. Viimeisenä vinkkinä oon empiiristen tutkimusten perusteella todennut, että hyvät eväät pääsykokeessa parantavat menestystä tilastollisesti merkitsevästi. Älä siis ota yhtä säälittävää banaania ja vesipulloa mukaan, siitä tulee vain vihaiseksi. Tee herkkuleipä mukaan, vähän jotain makeaa ja mehua sekä vettä. Näillä eväillä mä pääsin sisään. ;)

Kyselkää ihmeessä lisää vinkkejä tai muita kysymyksiä jos jokin painaa mieltä. :)


Tsempaten,
Embe

3 kommenttia:

 1. Kiityi hirveesti tästä yhteenvedosta:)
  Haluatko kertoa pieniä vinkkejä miten kannattaa lukea pääsykokeisiin. Suositteletko valmennuskursseja?

  VastaaPoista
 2. Itseekin kiinnostais toi valmennuskurssin hyödyllisyys, kun melkosen hintavia on. Viime keväänä kävin aikalailla vaan katsastamas kokeen ja vähän pelästy ku ei osannukaa yhtää mitään. En vaan tajua tota tilastomatikkaa itekseni, vinkkejä siihen? Oonkoha myöhäs jo ku en oo ees alottanu lukemista... :s en vaan tiä mistä alottaa!

  VastaaPoista
 3. Hellou hellou! Mä voisin tehdä aiheesta ihan postauksen, sen verran moni on tuosta valmennuskurssin hyödyllisyydestä ja vinkeistä kysellyt. :) Pysykää siis taajudella!

  VastaaPoista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)