Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. – Winston Churchill

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Pieni lukupiiri pyörii, psykot siinä hyörii

Tervehdys pääsykoepaahtajat ja muut kanssaeläjät! Mä ajattelin tänään, välttääkseni tänpäiväiväiseen tenttiin kertaamista, kertoa teille vähän meidän kahdesta lukupiiristä. Mulla on tänään siis Kliinisen psykan I kurssin kirjatentti, johon ollaan opiskeltu lukupiirin tukemana. Joulukuussa on Persoonallisuus psyka II tentti, johon meillä on myöskin lukupiiri. Kumpikin lukupiiri on erilainen.

Kliinisessä piirissä (:D) jokainen on lukenut itse kaiken (krhm, tai lähes kaiken...) kirjallisuuden ja sitten ollaan kokonnuuttu keskustelemaan etukäteen sovitusta aiheesta. Vaikka aihe toisinaan on ehkä rönsyillyt asian ohi, niin mä oon kokenut tän tosi hyödyllisenä ja kivana tapana oppia! Mä ite muistan asiat paremmin puhumalla ja kuuntelemalla kuin kirjaa tuijottamalla. Kokoonnuttiin kuukauden aikana viisi kertaa ja viimeisin kerta oli sunnuntaina yhden kurssikaverin luona nyyttärimeiningillä. :) Täytyyhän sitä välillä tankata, että jaksaa keskittyä! On ollut tosi kiva kuulla, mistä näkökulmasta muut ovat lukeneet ja mulle on tosi monet asiat avautunut, kun ollaan juteltu kirjoista. Käytiin ensin kirjoja läpi ihan kappale kerrallaan ja viimeisellä kerralla rykäistiin kokonainen kirja ja sen jälkeen kerrattiin yhden piireilijän tekemien kysymysten pohjalta. Parasta on ollut se, että kaikki on kertonut jotain esimerkkejä omasta elämästään, niin opiskelu ei ole tuntunut vain kuivalta teorialta. Suosittelen ehdottomasti!

Persoonallisuuspiirissä ollaan jaettu kirjoja kappaleittain osallistujille. Kokeeseen tulee 1000 sivua luettavaa ja mä en todellakaan ehdi lukea sellaista määrää. Jokainen tekee nettiin tiivistelmän omasta kappaleestaan ja voi sitten halutessaan lukea muiden tiivistelmiä tai koko kirjaa. Mä en oo vielä ehtinyt lukemaan muiden juttuja, olen kyllä oman tiivistelmäni tehnyt. Tämä tapa helpottaa valtavasti omaa pientä elämää, kun luettavaa on niin paljon. Mä toivon kuitenkin, että joku kerta nähtäisiin myös porukalla ja puhuttais vaikka edes luennon aiheista ja yritettäisiin sovittaa niitä kirjan aiheisiin, täytyykin ehdottaa sitä.

Tänään ajattelin tentin jälkeen hakea kirjastosta uudet kirjat ja palauttaa vanhat. Aloitan nyt varinassin kertaamisen ja yritän tenttiä sen joulukuussa, pitäkää sille peukkuja! Huomenna meillä on myös haalarikokous pitkästä aikaa. Kauheesti on puuhaa, mutta onneksi mielenkiintoista sellaista! Työvuorotkin on ollut nyt kohtuullisia ja aion joululomalla tehdä paljon töitä. :)


Jälleen innosta päristen,
Embe

4 kommenttia:

  1. Hei,löysin blogisi tänään ja oon selaillut sitä suurella mielenkiinnolla! Olen hakemassa nyt keväällä ensimmäistä kertaa psykologiaa opiskelemaan ja vähän pelottaa kun katselin noita viime kevään pääsykokeita...
    x Oliko sulla lukiossa pitkä matikka? jos oli,niin millaisia numeroita tuli?
    x Kun hait ensimmäisen kerran,kävitkö mitään valmennuskursseja tvs.?
    x Pääsykokeissa saa olla vain "palikkalaskin", mutta tarvitseeko kaavoja muistaa ulkoa,vai onko ne annettu sen kokeen mukana?

    Kiitos jos jaksat vastailla.Löytäisin varmaan vastaukset jos lukisin tarkemmin postaukset mutta nyt on pieni kiire koeviikon kanssa niin ajattelin että nopeammin saan vastaukset näin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja hienon päätöksen olet tehnyt! ;)

      x Mulla ei ollut pitkää matikkaa vaan lyhyt. Sain ysejä ja kymppejä, päättötodistuksessa on kymppi ja kirjoituksista sain E:n.

      x Kävin ekalla kerralla Valmennuskeskuksen kurssin Tampereella, joka kattoi sekä artikkeli- että tilasto-osuuden. Olin päässyt pienien tulojen takia kurssille stipendipaikalla. Toisella kerralla kävin pelkän artikkelikurssin samalta firmalta Helsingissä ja voin kyllä suositella. :) Valmennuskurssi ei kuitenkaan ole välttämätön sisäänpääsyn kannalta eikä edes tae siitä.

      x Oih, suosittelen kaavojen ulkoa opettelua! Kokeessa annetaan kaavakokoelma, mutta suurin osa kaavoista on virheellisiä. Vaikka osaisi kaavat suurin piirtein, niin jännityksessä unohtaa puolet niistä ja silloin kaavakokoelmasta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Opettele siis avaamaan esim. kombinaatio auki ja opettele kaavat ulkoa niin, ettei tarvitse edes kurkata kaavakokoelmaa. :) Näin mä tein toisella hakukerralla ja se toimi!

      Mikäs tässä vastaillessa, laita ihmeessä kommenttia jos tulee jotain muuta kysyttävää. :) Tsemiä kirjoituksiin ja pääsykoeurakkaan!

      Poista
  2. Hei! Onkohan mahdoton tehtävä päästä sisään jos ei ole käynyt lukiota? Minulla suuri kiinnostus alaa kohtaan, mutta en ole ollut mikään suuri opiskelija koskaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mikää ei tietenkään ole mahdotonta niin kauan kuin lukion käyminen ei ole edellytyksenä psykaan hakeutumiselle. Lukiossa kuitenkin opiskellaan sellaisia asioita, joista on hyötyä pääsykokeen kannalta (psyka, matikka ja opiskelutekniikat ylipäätään). Hommia joutuu varmasti tekemään keskivertoa enemmän varsinkin matikan suhteen, mutta mä en halua nähdä minkään olevan mahdotonta. :)

      Poista

Kommentit ja muu keskustelu tervetullutta! Ehdotuksia, ideoita, risuja, ruusuja, mitä tahansa. :)